Ազատվեք փորլուծությունից և կարգավորեք աղիների աշխատանքը

Դիտումներ 291

Ազատվեք փորլուծությունից և կարգավորեք աղիների աշխատանքը

Ցավոք սրտի, յուրաքանչյուր մարդ իր կյանքի ինչ-որ պահի տառապում է փորլուծությամբ:

Մենք բոլորս գիտենք, որ դա կարող է կարևոր ազդեցություն ունենալ մեր ամենօրյա գործունեության վրա և թույլ զգալ մեզ:

Երբ դուք ունեք փորլուծություն, կարող եք զգալ ստամոքսի ցավ և սրտխառնոց: Հնարավոր է՝ ստիպված լինեք ամբողջ օրը զուգարան գնալ։

Դիարխիան առաջանում է, երբ ձեր մարսողական համակարգը ճիշտ չի գործում: Մարսողության խանգարման պատճառներից մի քանիսն են.

Վիրուսային կամ բակտերիալ վարակներ
Թունավորվում
Հակաբիոտիկներ
Անհանգստություն կամ սթրես

Սովորաբար, այս ախտանիշներից մեկի կամ մի քանիսի հետևանքով առաջացած լուծը տևում է ընդամենը մի քանի օր: Բայց երբեմն փորլուծությունը կարող է տևել մի քանի շաբաթ և կարող է լինել մարսողության ավելի լուրջ խանգարման նշան:

Խրոնիկ փորլուծության պատճառները կարող են լինել.

Գրգռված աղիքի համախտանիշ (IBS)

Աղիների բորբոքային հիվանդություն
Սննդային անհանդուրժողականություն
Աղիքային վարակներ

Եթե ​​դուք տառապում եք քրոնիկ փորլուծությամբ, ապա պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ:

Դիարխի բուժման մեթոդներ․

Սովորաբար փորլուծության ախտանիշներն ամբողջությամբ անհետանում են 2-4 օրվա ընթացքում՝ կախված խնդրի ինտենսիվությունից։ Բայց դուք կարող եք պայքարել փորլուծության դեմ տարբեր ժողովրդական միջոցներով․



1. Բնական մածուն

Բնական մածունը մեծ օգնություն է, երբ խոսքը վերաբերում է փորլուծության խնդիրներին, բայց ոչ բոլոր մածունն է հարմար: Ուստի ամենահարմարը բնական մածունն է։ Բայց դուք պետք է զգույշ լինեք, եթե կաթնաշաքարի անհանդուրժողականություն ունեք:

Այս կենդանի բակտերիաները օգնում են վերականգնել աղիքի «լավ» բակտերիաները՝ արտադրելով կաթնաթթու: Այս կերպ նրանք օգնում են ոչնչացնել փորլուծություն առաջացնող «վատ» բակտերիաները։

Օրական երկու բաժակ մածունը կարող է արագ հանգստություն ապահովել։

2. Կոճապղպեղ.

Կոճապղպեղը օգտագործվում է սննդային թունավորումների բուժման մեջ։ Ոչ միայն դա, այն կարող է օգնել ձեզ ազատվել փորլուծությունից առաջացած ցավերից և որովայնի ցավից:

Կոճապղպեղի մի փոքր կտոր քերել և ավելացնել մեկ թեյի գդալ մեղր։ Կերեք խառնուրդը՝ մարսողության գործընթացը բարելավելու համար։ Աշխատեք ջուր չխմել ուտելուց անմիջապես հետո։

Եթե ​​թարմ կոճապղպեղ չկա, կարելի է օգտագործել կոճապղպեղի փոշիացված տարբերակը։



3. Դարչնագույն բրինձ՝ լուծը բուժելու համար։

Դիարխիայի դեպքում ամենաարդյունավետ լուծումը շագանակագույն բրինձ ուտելն է։ Շագանակագույն բրինձը պարունակում է B խմբի վիտամիններ, որոնք օգնում են վերահսկել տարբեր ախտանիշներ:

Կես բաժակ բրինձը եռացրեք երեք բաժակ ջրի մեջ, մինչև հարթ լինի։ Այնուհետև ավելացրեք բանան և կարող եք վայելել համեղ և առողջարար շագանակագույն բրինձը։ Փափուկ շագանակագույն բրինձը կօգնի օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները։

4. Բանան և լուծվող մանրաթելային մթերքներ

Բանանը ևս մեկ բնական բաղադրիչ է, որը կարող է օգնել ավելի արագ ազատվել փորլուծությունից: Դա պայմանավորված է նրանով, որ բանանը պարունակում է պեկտին՝ լուծվող մանրաթել, որն օգտակար է մարսողության համար:

Ուստի լուծվող մանրաթել պարունակող մթերքները կարող են օգնել դադարեցնել փորլուծությունը:

5. Գազար

Գազարով ապուրը հակափորլուծային ազդեցություն ունի փորլուծության ժամանակ, հատկապես երեխաների մոտ։ .

Օրական մի քանի անգամ թարմ գազարի հյութ խմեք՝ լուծի ժամանակ կորցրած վիտամիններն ու հանքանյութերը լրացնելու համար։ Կարող եք նաև ավելացնել մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ և մի քիչ շաքար կամ մեղր, որպեսզի գազարի հյութը քաղցրացնի ձեր ցանկությամբ:

 



Ամենաընթերցվածը