Ահա թե ինչպես են պատրաստում հնդկական ամենահայտնի Ջալեբին

Դիտումներ 294

Ահա թե ինչպես են պատրաստում հնդկական ամենահայտնի Ջալեբին

Բաղադրամասեր․

Բուսական յուղ (տապակելու համար)

Ալյուր

Ջուր

Թթվասեր

Փխրեցուցիչ

ՕՇԱՐԱԿԻ ՀԱՄԱՐ.

Շաքարավազ

Ջուր

Կիտրոնի հյութ

 

 



Ցորենի ալյուրը լցնել համապատասխան ամանի մեջ։ Դրան ավելացնում ենք փխրեցուցիչը։ Նրբորեն խառնել՝ զգույշ լինելով, որ ալյուրի փոշին չբարձրանա։

Չոր ալյուրի խառնուրդին ավելացնել թթվասերը։

Լցնել ջրի մեջ և սկսել խմորը հունցել։ Այն պետք է ստացվի հեղուկ, բայց մի փոքր ավելի հաստ, քան նրբաբլիթը: Փորձեք ամբողջ ջուրը չլցնել, դա արեք մաս-մաս, որովհետև կարող է ձեզանից շատ կամ քիչ ջուր պահանջվի (դա կախված է ալյուրից):

Պատրաստի խմորը թողնում ենք տաք տեղում առնվազն 2 ժամ։

Սկսեք օշարակ պատրաստել:

Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել շաքարավազը։ Միացրեք վառարանը դանդաղ կրակի վրա:

Խառնել ջուրը, մինչև շաքարավազը լիովին լուծարվի։ Շաքարի օշարակը բերեք եռման աստիճանի։ Լցնել կիտրոնի հյութը և եփել ևս 1-2 րոպե։ Թողեք, որ օշարակը մի փոքր սառչի։



Պատրաստի խմորը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի կամ սովորական ամուր փաթեթի մեջ։ Պայուսակի համար օգտագործեք նեղ բացվածքով անցք անկյունի հատվածում։

Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը։ Յուղի մակարդակը պետք է լինի մոտ 3-4 սմ։Խմորը պարկից պարուրաձև լցնել տաք յուղի մեջ։ Տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:

Պատրաստի ջալեբին կտրատած գդալով հանում ենք ձեթից։ Քամել ավելորդ յուղը և ջալեբին դնել սառեցված շաքարի օշարակի մեջ 5 վայրկյան։

Ջալեբին հանում ենք օշարակից և մատուցում։ Բարի ախորժակ!

 

 



Ամենաընթերցվածը