Ահա թե ինչպես էին ԽՍՀՄ-ում պատրաստում սմբուկի խավիար․ Հին բաղադրատոմս
Դդմիկի խավիարը բավականին առողջարար արտադրանք է պատշաճ սնուցմամբ, քանի որ դրա կալորիականությունը 100 գրամի դիմաց կազմում է մոտավորապես 95 կկալ: Բնական բանջարեղենի շնորհիվ, որից պատրաստվում է խավիար, այս նախուտեստը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք այնքան անհրաժեշտ են մարդուն, հատկապես ցուրտ սեզոնին։
Դուք նույնիսկ կարող եք ասել, որ ցուկկինի խավիարը լավ այլընտրանք է սննդային հավելումներին և վիտամիններին: Ինչ վերաբերում է բաղադրատոմսին, ապա ամեն ինչ պարզ է. Հիմքում վերցնում ենք հենց ցուկկինին, ավելացնում ենք տարբեր բանջարեղեն, ձեթ, աղ և պղպեղ, թխում, խյուս ենք անում և մատուցում։ Մենք առաջարկում ենք ավելի ճշգրիտ բաղադրատոմս.
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
ցուկկինի - 250 գ;
գազար - 1 հատ;
լոլիկ - 2 հատ;
սոխ - 1 հատ;
սխտոր - 2-3 մեխակ;
ձիթապտղի յուղ - 30 մլ;
աղ;
պղպեղ.
Առաջին հերթին մենք մաքրում ենք բոլոր բանջարեղենները կեղևից։ Այնուհետև կտրեք ցանկացած ձևի և դրեք թխելու համար նախատեսված տարայի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով, ավելացնել բանջարեղենները։ Թխել 20 րոպե։ Այնուհետև թխած բանջարեղենը տեղափոխեք խորը ամանի մեջ և բլենդերով դարձրեք խյուսի վիճակի։ Զարդարեք խոտաբույսերով և մատուցեք: