Ահա թե ինչ կստանաք, եթե խառնեք 3 ձու և կաթնաշոռ․ Ես ուզում եմ ամեն օր պատրաստել

Դիտումներ 1088

Ահա թե ինչ կստանաք, եթե խառնեք 3 ձու և կաթնաշոռ․ Ես ուզում եմ ամեն օր պատրաստել

Պատրաստվեք համտեսել համեղ համեղ բլիթներ կաթնաշոռով։ Հիանալի բանն այն է, որ նրանք ընդհանրապես ալյուր չեն պարունակում և հիանալի են ցածր ածխաջրերով դիետայի համար:

 

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ

Բաղադրիչներ․

3 ձու

3 ճ.գ. սերուցքային պանիր կամ կաթնաշոռ

0,5 ճ.գդ. փխրեցուցիչ

0,5 ճ.գդ. շաքար

մի պտղունց աղ

 

 

1. Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից։ 3 դեղնուցը հարում ենք բլենդերի մեջ դրա մեջ մանրացված սերուցքային պանրի կամ կաթնաշոռի հետ, ավելացնում ենք մի պտղունց աղ և շաքար։ 

2. Կաթնաշոռի և ձվի խառնուրդը խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք:

3. Սպիտակները հարում ենք փխրեցուցիչի հետ միասին, մինչև փրփրի։

4. Նրբաբլիթները անպայման իդեալական կստացվեն, եթե սպիտակուցները հարած լինեն և վերածված լինեն փրփուրի:

5. Հարած սպիտակուցները միացրեք կաթնաշոռի զանգվածի հետ և նորից ամեն ինչ հարեք։

6. Բլիթները դնել թխմնան թերթիկի վրա՝ լցնելով շերեփով։ 

7. Կաթնաշոռային նրբաբլիթները դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

8. 20 րոպեից փոքրիկ ոսկեգույն նրբաբլիթները պատրաստ կլինեն։ Զգույշ եղեք, որ դրանք շատ չմնան ջեռոցում։



Վիեննական այդ թխվածքի համը ձեր հյուրերը դեռ շատ երկար կհիշեն

Բաղադրամասեր․

Կարագ 250 գր

Ձու 2 հատ:

Շաքարավազ 170 գր

Ալյուր 550 գր

Ջեմ 350 գր

Սոդա 0.3 թեյի գդալ

 

Կարագը նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի այն փափուկ դառնա։ Եթե ​​կարագը կտորներով կտրատեք, այն ավելի արագ կհալվի։ Խմորը պատրաստելու համար փափուկ կարագը շաքարավազով խառնում ենք։

Այնուհետև խառնել ձվերը: Խմորեղեն պատրաստելու համար պետք չէ հարիչ վերցնել։ Բոլոր բաղադրիչները հիանալի հունցվում են փայտե գդալի միջոցով:



Ալյուրը սոդայի հետ մաղում ենք մաղի միջով և աստիճանաբար ավելացնում խմորին։  Հենց որ խմորը սկսեց  դադարել կպչել ձեռքերին, այլևս պետք չէ այն հունցել։

Խմորը բաժանել 2 անհավասար մասի։ Փոքրը մեկ ժամով դնում ենք սառնարանում, որ պնդանա։

Թխելու թերթիկի (35*35 սմ) վրա ավելացնել և խմորի մեծ լցնել քսել դրա վրա։

Հավասար շերտով լցնել հաստ մուրաբա։

 

 

Սառեցրած խմորը քերիչով անցկացնում ենք կարկանդակի ամբողջ մակերեսով։ Դնում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25-30 րոպե։

Կարկանդակը կտորների կտրեք, տեղափոխեք ափսեի մեջ և վայելեք։



Ամենաընթերցվածը