Ամենաօգտակար և առողջարար բանջարեղենը, որը կարելի է ուտել հում վիճակում
«Բողկը, ծաղկակաղամբը, բրոկկոլին, ցուկկինին և սպանախը կարելի է նաև հում ուտել և ունենալ տարբեր համային տեսականի», - ասում է թերապևտ Իրինա Անդրեևան
Այնուամենայնիվ, խորհուրդ է տրվում ուտելուց առաջ բանջարեղենը մանրակրկիտ լվանալ՝ ցանկացած աղտոտվածություն հեռացնելու համար:
Գազար
Փխրուն և քաղցր, այն կատարյալ է հումուսի կամ մածունի սոուսների մեջ թաթախելու համար: Դրանք հարուստ են բետա-կարոտինով, որը հանդիսանում է վիտամին A-ի նախորդը, որը կարևոր է ձեր աչքերի համար:
Վարունգ
Բարձր ջրի պարունակության շնորհիվ վարունգը թարմացնող և խոնավացնող է: Նրանք իդեալական են որպես աղցանների հիմք կամ որպես թեթև նախուտեստներ:
Պղպեղ
Անկախ նրանից՝ կարմիր, դեղին, թե կանաչ, բուլղարական պղպեղը վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է և ունի մեծ քանակությամբ բջջանյութ:
Կարող եք դրանք շերտերով կտրատել և վայելել ձեր սիրած սոուսով։
Նեխուր
Նեխուրը խրթխրթան է և ցածր կալորիականությամբ։ Համակցված գետնանուշի կարագի կամ թեթև սոուսի հետ՝ այն պատրաստում է համեղ խորտիկ:
Ցուկկինի
Դուք կարող եք կտրատել ցուկկինին բարակ շերտերով և պատրաստել, որը կարող է օգտագործվել որպես մակարոնեղենի փոխարինող: Նրանք ունեն մեղմ համ և պարունակում են արժեքավոր սննդանյութեր։
Սպանախ
Սպանախը հիանալի հիմք է ձեր աղցանների համար: Այն հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և մանրաթելերով։ Այս տերևավոր կանաչիները հարուստ են երկաթով, վիտամիններով (A, C, K) և հակաօքսիդանտներով:
Ռուկոլա
Ռուկոլան համեղ համ է բերում ձեր աղցանի մեջ: Այն հարուստ է վիտամիններով (K, A, C), կալցիումով և երկաթով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։