Ահա նախաճաշը, որն ինձ օգնեց հաղթահարել արյանս ճարպը, շաքարը և խոլեստերինը
Նախաճաշը օրվա ամենակարեւոր կերակուրն է, քանի որ այն բարձրացնում է էներգիան, բարելավում է կենտրոնացումը և օգնում է այրել կալորիաները ողջ օրվա ընթացքում:
Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ նախաճաշը պատասխանատու է գերազանց առողջության և լավ հիշողության համար: Այն նաև նվազեցնում է առողջական խնդիրների առաջացման հավանականությունը, ինչպիսիք են շաքարախտը, սրտանոթային հիվանդությունները, գիրությունը, բարձր խոլեստերինը և այլն:
Եթե դուք բաց եք թողնում ձեր առավոտյան կերակուրը, ապա, ամենայն հավանականությամբ, օրվա ընթացքում չափից շատ կուտեք:
Այս բաղադրիչների համադրությունը իդեալական է հատկապես առավոտյան նախաճաշի համար: Սա կարող է օգնել ձեզ այրել կալորիաները և կարգավորել արյան գլյուկոզի և խոլեստերինի մակարդակը ողջ օրվա ընթացքում:
Մասնավորապես, ճաշատեսակը պարունակում է վարսակ և չիայի սերմեր, երկու հզոր բաղադրիչներ, որոնք հիանալի են վերը թվարկված առողջական խնդիրներ ունեցողների համար:
Բաղադրիչների առավելությունները ձեր առողջության համար.
Չիայի սերմերը պարունակում են օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներ: Նրանք նաև հարուստ են հակաօքսիդանտներով։ Չիայի սերմերը հատկապես օգտակար են սրտանոթային համակարգի համար։
Որոշ հետազոտությունների համաձայն՝ չիան օգնում է շաքարախտի, դիվերտիկուլյոզի և արթրիտի բուժմանը։
Վարսակի ալյուր.
Վարսակի ալյուրը պարունակում է բետա-գլյուկան, որը կարող է նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը: Եթե այն կանոնավոր օգտագործեք, այն նաև բարենպաստ ազդեցություն կունենա ձեր սրտանոթային համակարգի վրա։ Վարսակը պարունակում է նաև ցինկ, մագնեզիում, մանգան, երկաթ, թիամին, սելեն, ֆոսֆոր և այլն:
Պահանջվող բաղադրիչները.
1 բաժակ վարսակ
1 գդալ վանիլին
2 բաժակ ջուր
2 ճաշի գդալ մեղր
Մի պտղունց աղ
4 ճաշի գդալ չիայի սերմեր
1 թեյի գդալ դարչին
1. Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել վանիլինն ու դարչինը։ Երբ հեղուկը եռա, իջեցրեք ջերմաստիճանը և ավելացրեք վարսակը։
2. Եռացնել մոտ 5 րոպե եւ կաթսան վերցնել կրակից։ Շիլան փակած թողնում ենք ևս 5 րոպե, ապա հարում։
3. Քանի դեռ շիլան տաք է, ավելացնել չիայի սերմերը, աղն ու մեղրը։
6 մթերք, որոնք արագ իջեցնում են վատ խոլեստերինը և պաշտպանում սիրտը
Եթե դուք ունեք ավելի շատ խոլեստերին, քան անհրաժեշտ է ձեր մարմնին, ապա այն սկսում է կուտակվել ձեր զարկերակներում, և դա կարող է հսկայական ազդեցություն ունենալ ձեր սրտանոթային առողջության վրա...
Սրտի առողջությունը պահպանելու համար կարևոր է վատ խոլեստերինի (LDL) մակարդակը ցածր պահել, իսկ լավ խոլեստերինի (HDL) մակարդակը բարձր պահելը:
Ահա մի քանի մթերքներ, որոնք օգնում են մեզ պահպանել խոլեստերինի նորմալ հավասարակշռությունը.
1. Վարսակի ալյուր
Այն ունի բուսական սպիտակուցներ և B խմբի վիտամիններ, ինչի արդյունքում այն օգնում է նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։ Եվ այն նաև ապահովում է էական ճարպաթթուներ՝ լինոլաթթու (առողջ չհագեցած ճարպեր), ավենաստերոլ (Ֆիտոստերոլն ի վիճակի է նվազեցնել խոլեստերինի կլանումը աղիքներում), մանրաթել և լեցիտին:
2. Լոբազգիներ
Ոսպ, սիսեռ, լոբի, ոլոռ և այլն: Դրանք պարունակում են նյութեր, որոնք ապացուցված են իջեցնում խոլեստերինի մակարդակը: Եվ նաև աթերոսկլերոզի կանխարգելման, արյան անոթներում աթերոմային թիթեղների առաջացման կանխարգելման և սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման գործում: Լեցիտին անունով հայտնի բաղադրիչը կարող է բարձրացնել արյան մեջ խոլեստերինի փոխադրումը և դրա նյութափոխանակությունը: Այսպիսով կանխելով դրա կուտակումը զարկերակների պատերին։ Լոբազգիները պարունակում են նաև բջջանյութ և իզոֆլավոններ, որոնք դրական ազդեցություն ունեն խոլեստերինի բարձր մակարդակի դեպքում:
3. Մրգեր
Բոլոր բնական մրգերն օգտակար են խոլեստերինի մակարդակը հավասարակշռելու և սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման համար: Դրանք հարուստ են ջրով, բջջանյութով, մաշկի պեկտիններով, հակաօքսիդանտ վիտամիններով, ինչպիսին է C-ն, ինչպես նաև հանքանյութերով, ինչպիսին է կալիումը, միզամուղ ազդեցությամբ: Արդյունքում նրանք օգնում են դուրս հանել տոքսինները և ավելորդ հեղուկը:
4. Ընկույզ
Հատկապես հում ընկույզը օմեգա-3-ի և օմեգա-6-ի համարժեք հարաբերակցություն ունի: Նրանք ապահովում են ալֆա-լինոլենաթթու, որը մարմինը վերածում է օմեգա-3 ճարպաթթուների, ինչպես նաև պարունակում են ֆիտոստերոլներ, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինը: Ցանկալի է օրական մոտ 4-7 ընկույզ ընդունել։ Ընդհանրապես, ընկույզները (պնդուկ, նուշ, գետնանուշ, քունջութ և այլն) սննդամթերք են, որոնք պետք է ընդունվեն հակախոլեստերինի սննդակարգում, չնայած դրանց բարձր էներգիայի արժեքին: Նրանք ապահովում են մանրաթելերը կարգավորող խոլեստերին, սպիտակուցներ, բարդ ածխաջրեր և հակաօքսիդանտ վիտամիններ, ինչպիսիք են E-ն, ինչպես նաև B վիտամիններ և հանքանյութեր, ինչպիսիք են սելենը, մագնեզիումը և ցինկը, որոնք կարգավորիչ են սրտանոթային առողջության համար:
5. Բուսական յուղեր
Հատկապես էքստրա կուսական ձիթապտղի յուղը, որը միջերկրածովյան սննդակարգի հիմնական բաղադրիչն է: Այն հարուստ է միանհագեցած ճարպաթթուներով (օլեինաթթու), վիտամին E-ով և ֆիտոստերոլներով, որոնք սրտապաշտպան միացություններ են։ Դուք կարող եք փորձել այլ տեսակի առողջարար յուղեր, ինչպիսիք են քնջութը, դդմի սերմի յուղը և այլն:
6. Ձուկ
Այն պարունակում է միջինը մոտ տասը գրամ ճարպ՝ հարուստ օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներով։ Դրա պարունակությունը DHA-ում (docosahexaenoic թթու) և EPA-ում (eicosapentaenoic թթու) շատ արդյունավետ է պլազմայում տրիգլիցերիդների մակարդակը նվազեցնելու համար: Արդյունքում այն նվազեցնում է թրոմբոզի առաջացման վտանգը և վերահսկում արյան ճնշումը։
Եվ, ինչպես ես միշտ ասում եմ, հրաշքներ չկան. ֆիզիկական վարժությունները և հավասարակշռված սննդակարգը խոլեստերինի մակարդակը վերահսկելու լավագույն միջոցն են:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։