Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն օր ավոկադո ուտել
Մի շարք ուսումնասիրություններ հաստատել են ավոկադոյի կանոնավոր օգտագործման զարմանալի առողջական օգուտները: Ստորև մենք հավաքել ենք լավագույնները:
1 Առողջ ճարպերով հարուստ մթերք է
Այս ճարպերը իջեցնում են սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը, ինչպես նաև արյան մեջ LDL խոլեստերինի մակարդակը:
2 Աջակցում է քաշի կորստին
Ավոկադոն հիանալի հավելում է ցանկացած քաշի կորստի դիետայի համար:
3 Արյան ճնշումը վերահսկում է
Ավոկադոն հարուստ է կալիումով՝ ամենակարեւոր հանքանյութը՝ մարմնի վրա նատրիումի ազդեցությունը նվազեցնելու համար։
4 Օգնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների բուժմանը
Ավոկադոյի կանոնավոր օգտագործումը կարող է զգալիորեն նվազեցնել արյան մեջ LDL խոլեստերինի մակարդակը և բարելավել սրտի առողջությունը:
5 Նվազեցնում է արյան մեջ տրիգլիցերիդները
6 Նվազեցնում է ընդհանուր խոլեստերինի մակարդակը
7 Նվազեցնում է LDL խոլեստերինը (վատ խոլեստերինը)
8 Բարձրացնում է (լավ) HDL խոլեստերինը
9 Հարուստ սննդանյութերով
Ավոկադոն պարունակում է սննդանյութերի լայն տեսականի, ներառյալ ավելի քան 20 հանքանյութեր և վիտամիններ.
Վիտամին C - 33%
Վիտամին E - 21%
Վիտամին B6 – 26%
Վիտամին K - 53%
Պղինձ - 19%
Ֆոլաթթու - 41%
կալիում - 28%
Պանտոտենաթթու - 28%
10 Բարելավվում է սննդանյութերի կլանումը
11 Բարելավվում է հակաօքսիդանտների կլանումը
Գազար, հազար և սպանախ պարունակող աղցանի մեջ կես ավոկադո ավելացնելը զգալիորեն բարելավում է այս բանջարեղենի հակաօքսիդանտների կլանումը: Այլ կերպ ասած, դուք կլանում եք 8,3 անգամ ավելի շատ ալֆա-կարոտին, 13,6 անգամ ավելի շատ բետա-կարոտին և 4,3 անգամ ավելի շատ լյուտեին:
12 Պաշտպանություն շաքարախտից
Այս միրգը շատ օգտակար է արյան մեջ շաքարի մակարդակը պահպանելու համար՝ նվազագույնի հասցնելով շաքարախտի զարգացման ռիսկը։
13 Ցավի թեթևացում
Ավոկադոն օգտակար է արթրիտի (օստեոարթրիտ) ախտանիշները նվազեցնելու համար: Այն ունի հզոր հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք թեթևացնում են բորբոքման հետևանքով առաջացած ցավը:
14 Նվազեցնում է բորբոքումը
Մի շարք ուսումնասիրություններ հաստատում են, որ քրոնիկական բորբոքումը ժամանակակից հիվանդությունների մեծ մասի հիմքում ընկած պատճառն է, ներառյալ ալերգիան, Ալցհեյմերի հիվանդությունը, ասթման, սրտի հիվանդությունը և քաղցկեղը:
Ավոկադոյի մեջ առկա օլեինաթթուն կարող է արդյունավետորեն նվազեցնել բորբոքումը:
15 Բարելավում է աչքերի առողջությունը
Պարզվել է, որ ավոկադոյի մեջ հայտնաբերված երկու հզոր հակաօքսիդանտները՝ զեաքսանտինը և լյուտեինը, չափազանց օգտակար են այս հիվանդության բուժման համար: Իրականում, ավոկադոն համարվում է մրգերի մեջ լյուտեինի լավագույն աղբյուրը։
Ինչ կպատահի, եթե ամեն օր ավոկադո ուտեք
Ավոկադոն բնության հրաշք է: Այն հայտնի է իր մեջ պարունակվող առողջարար յուղերով: Այն ավելացրեք կոկտեյլների, աղցանների մեջ, օգտագործեք աղանդեր պատրաստելիս:
1. Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով ավոկադո են ներառում իրենց կերակրացանկի նեջ՝ հակված են էլ ավելի առողջ լինելու, նրանք լավ նյութափոխանակություն են ունենում:
2. Ավոկադոն իր բարձր սննդային արժեքի շնորհիվ հայտնի է՝ որպես «սուպեր միրգ»: Այն առողջ ճարպի, սպիտակուցների, հակաօքսիդանտների, կարևոր վիտամինների և հանքային նյութերի աղբյուր է: Ցածր է ածխաջրերի քանակը, և ընդհանրապես չի պարունակում խոլեստերին: Ավոկադոյի բաղադրության մեջ ավելի շատ կալիում է պարունակվում, քան բանանի բաղադրության մեջ:
3. Ավոկադոն ոչ միայն բարձր սննդարարություն ունի, այլև օգնում է այլ սննդատեսակներից կլանել օգտակար նյութերը: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ աղցանների մեջ ավոկադո կամ ավոկադոյի յուղ ավելացնելու դեպքում հակաօքսիդանտների կլանելիությունը կմեծանա 16 անգամ:
4. Ավոկադոն նպաստում է նիհարելուն. հագեցնում է քաղցը և չի թողնում շատ ուտել:
5. Իր մեջ պարունակվող նյութերի շնորհիվ՝ շատ կարևոր է տեսողության, մաշկի առողջացման համար:
6. Մեղմացնում է ոսկրահոդաբորբը:
7. Նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների ռիսկը, աթերոսկլերոզի հավանականությունը:
8. Ունի հակաքաղցկեղային կանխարգելիչ հատկություններ, հատկապես օգտակար է շագանակագեղձի քաղցկեղի դեպքում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։