Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու պետք չէ ամեն օր գարեջուր խմել

Դիտումներ 991

Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու պետք չէ ամեն օր գարեջուր խմել

 

Տղամարդկանց համար գարեջրի վնասն այն է, որ այն հրահրում է նյութերի արտադրությունը, որոնք ճնշում են արական սեռական օրգանների տեստոստերոնի մակարդակը։ սրտացավ

Ֆիտոէստրոգենները, ըստ վերջին տվյալների, դանդաղեցնում են կալցիումի տարրալվացման գործընթացը, որն օգտակար է ատամների, մազերի և եղունգների առողջության համար։ Ըմպելիքը կարող եք օգտագործել մազերի ամրացնող դիմակ պատրաստելու համար. ձեր մազերը ավելի ամուր, մետաքսանման և փայլուն կլինեն։

Գարեջրի վնասը կնոջ մարմնի վրա կարելի է նկարագրել ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործման բացասական ազդեցության նույն իրողություններով, որոնք ազդում են մարմնի բոլոր համակարգերի վրա:

Մարդիկ խմում էին տնական գարեջուր, որը շատ չէր տարբերվում կվասից, համոզմունք առաջացավ, որ այն նպաստում է մոր կրծքի կաթի արտադրությանը:

Սակայն գործարանային խմիչքի թեկուզ մեկ շիշ խմելիս մայրը կարող է անուղղելի վնաս հասցնել երեխայի առողջությանը։

Համաձայն վերջին ուսումնասիրությունների՝ կանանց չափից շատ խմելը կրծքագեղձի քաղցկեղ է հրահրում։

Ապացուցված է, որ գարեջրի ալկոհոլիզմը կանանց մոտ շատ ավելի արագ և հեշտ է զարգանում, քան տղամարդկանց մոտ, ուստի պետք է հատկապես զգույշ լինել օգտագործվող ըմպելիքի չափաբաժնի և դրա օգտագործման հաճախականության վերահսկման հարցում:



Գարեջուրն է ավելի վտանգավոր, թե օղին. Դուք կապշեք պատասխանից

Կարող է թվալ, որ գարեջուրն ավելի անվտանգ ալկոհոլային խմիչք է։ 
Բայց նման ըմպելիքի հետ պետք է շատ զգույշ լինել։ 

Բանն այն է, որ նման ըմպելիքի մշտական ​​օգտագործումն արագ կախվածության է հանգեցնում։ Բացի այդ, պետք է հաշվի առնել, որ գարեջրի ալկոհոլիզմն ավելի դժվար է բուժել։ 

 


Վտանգը նաև նրանում է, որ մարդն իրեն գարեջուրից կախվածություն չի զգում, և խնդիրն ինքնին ավելի ուշ է ի հայտ գալիս՝ համեմատած թունդ ըմպելիք ընտրողների հետ։ 
 

Ինչպես բժիշկը նշեց մամուլի հետ զրույցում, գարեջրի մեջ ավելի շատ թունավոր տարրեր կան, օրինակ՝ մեթանոլը, ֆյուզելի յուղերը, ալդեհիդները, էսթերները։ Սա կարող է հանգեցնել լյարդի վնասման:

Գարեջրի օգտակարության մասին կարելի է խոսել միայն չափավոր սպառման շրջանակներում։ Դրական ազդեցության համար մեծահասակն առանց առողջական սահմանափակումների կարող է խմել ոչ ավելի, քան 300 մլ ըմպելիք՝ շաբաթական մեկ անգամից ոչ ավել:

 

Եթե ​​հետևեք չափմանը, գարեջուրը կարող է օգտակար լինել։ Այսպիսով, մեկ բաժակ ըմպելիքը լրացնում է օրգանիզմում նիկոտինային և ֆոլաթթվի պաշարները։ Այս նյութերն անհրաժեշտ են սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման, արյան շրջանառության խթանման, նյութափոխանակության և ուղեղի գործունեության բարելավման համար։



Գարեջուրը պարունակում է նաև պոլիֆենոլներ՝ քիմիական միացություններ, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ, հակամանրէային, հակադիաբետիկ հատկություններ։ Սակայն այս բնական նյութերը կարելի է գտնել նաև ավելի առողջարար մթերքներում:

Ըմպելիքը գործում է որպես միզամուղ միջոց, սակայն ոչ բոլորն են դրանից օգուտ քաղելու։ Մի կողմից, նրանք, ովքեր չափավոր չափաբաժիններով փրփուր են օգտագործում, շատ ավելի քիչ հավանական է, որ տառապեն երիկամների քարերով: Մյուս կողմից, զուգահեռաբար, օրգանիզմից դուրս են հանում մեծ քանակությամբ հետքի տարրեր, այսինքն՝ առաջանում է դրանց անբավարարություն։

 

Ո՞ր դեպքերում է ըմպելիքն օգտակար կանանց առողջության համար

Գարեջուրը պարունակում է մի ամբողջ վիտամինային կոկտեյլ՝ օգտակար կանացի օրգանիզմի համար։ Մասնավորապես՝ մագնեզիում, երկաթ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, B վիտամիններ, վիտամին PP, հիմնական ամինաթթուներ, օրգանական թթուներ և այլն։

 

Համեմատած այլ ալկոհոլային և նույնիսկ ոչ ալկոհոլային քաղցր ըմպելիքների հետ՝ գարեջուրը պարունակում է նվազագույն քանակությամբ կալորիաներ։ Նաև չափավոր օգտագործման դեպքում բարելավվում է մարսողությունը և արագանում նյութափոխանակությունը։

 

 

Կազմվածքը չվնասելու համար չարժե գարեջուր օգտագործել վնասակար նախուտեստներով։ Ավելի լավ է ըմպելիքը լրացնել բջջանյութով (բանջարեղեն) և սպիտակուցներով հարուստ մթերքներով (ծովամթերք, մսամթերք, պինդ պանիրներ):

 

Կարևոր է. չնայած այն հանգամանքին, որ խմիչքը իսկապես պարունակում է օգտակար նյութեր, դրանցից մի քանիսը գտնվում են ոչ ակտիվ վիճակում, այսինքն՝ օգուտ չեն բերում: Բացի այդ, դրանց բովանդակությունը շատ փոքր է առողջության վրա դրական ազդեցության մասին խոսելու համար: Հետեւաբար, գարեջուրն ավելի շատ վնաս է տալիս, քան օգուտ: Մենք սննդից ստանում ենք այն ամենը, ինչ անհրաժեշտ է հավասարակշռված սննդակարգով:

 

Գարեջուրը, ինչպես ցանկացած ալկոհոլային խմիչք, պետք է խմել միայն չափավոր քանակությամբ: Այն չպետք է օգտագործեն հղի կանայք, կրծքով կերակրող մայրերը, մինչև 18 տարեկան երեխաները, սրտանոթային համակարգի և աղեստամոքսային տրակտի քրոնիկական հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։ Բացի այդ, արտադրանքը անհամատեղելի է հանգստացնող և հակաբիոտիկների հետ:

​Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը