Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու բանան ուտելն ավելի լավ է, քան հաբեր ընդունելը
Կալցիումի ավելի բարձր կլանում.
Բանանը պարունակում է ֆրուկտոլիգոսաքարիդներ, միացություն, որն օգնում է ավելի լավ կլանել կալցիումը և մագնեզիումը, որոնք անհրաժեշտ են ոսկորների, ատամների, եղունգների և մազերի ամրացման համար: Այն նաև կապված է աղիների միկրոֆլորայի պաշտպանության հետ՝ նվազեցնելով հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։
Խուսափեք սպազմից.
Բանանը կանխում է սպազմերը և ամրացնում մկանները: Դրանք հեշտ է կլանվում և արագ մարսվում։
Բարելավում է տեսողություն.
Թեև մենք միշտ գիտեինք, որ գազարն այն է, որն օգնում է բարելավել տեսողությունը, բանանը նույնպես մեծ ներդրում ունի: Պարունակում է վիտամին A-ի մեծ չափաբաժիններ, որոնք անհրաժեշտ են լավ տեսողությունը պահպանելու համար, քանի որ այն պարունակում է միացություններ, որոնք պաշտպանում են աչքերի թաղանթները՝ կանխելով մակուլյար դեգեներացիան:
Բարձրացնում է ուղեղի կարողությունները.
Բանանի մեջ հայտնաբերված վիտամիններն ու հանքանյութերը նպաստում են կենտրոնացման բարձրացմանը, բարելավում են մեր ճանաչողական կարողությունները և ուսուցման գործընթացները:
Պայքարում է դեպրեսիայի դեմ.
Բանանը կարող է օգնել ձեզ դեպրեսիվ գործընթացում բարձրացնել տրամադրությունը՝ շնորհիվ այն բանի, որ դրանք պարունակում են տրիպտոֆան, որը, երբ այն մտնում է մեր օրգանիզմ, դառնում է սերոտոնին, որը սովորաբար կոչվում է «երջանկության հորմոն»: Այս նեյրոհաղորդիչը բարձրացնում է տրամադրությունը և մեզ տալիս է երջանկության զգացում: Միևնույն ժամանակ բանանի մեջ պարունակվող վիտամին B6-ը նպաստում է լավ հանգստին՝ հանգստացնելով մկանները և օգնելով ավելի լավ քնել։ Այս նույն վիտամինը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունները և նախադաշտանային ախտանիշները:
Պայքար փորկապության դեմ.
Այն աղիների գործունեության բնական կարգավորիչ է, որը թեթևացնում է փորլուծության և փորկապության ախտանիշները: Այն պաշտպանում է աղիքային ֆլորան և ստամոքսը՝ նվազեցնելով ստամոքսի թթուների ազդեցությունը։