Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու բանան ուտելն ավելի լավ է, քան հաբեր ընդունելը

Դիտումներ 449

Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու բանան ուտելն ավելի լավ է, քան հաբեր ընդունելը

Կալցիումի ավելի բարձր կլանում.
Բանանը պարունակում է ֆրուկտոլիգոսաքարիդներ, միացություն, որն օգնում է ավելի լավ կլանել կալցիումը և մագնեզիումը, որոնք անհրաժեշտ են ոսկորների, ատամների, եղունգների և մազերի ամրացման համար: Այն նաև կապված է աղիների միկրոֆլորայի պաշտպանության հետ՝ նվազեցնելով հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։

Խուսափեք սպազմից.
Բանանը կանխում է սպազմերը և ամրացնում մկանները: Դրանք հեշտ է կլանվում և արագ մարսվում։

 

 

Բարելավում է տեսողություն.
Թեև մենք միշտ գիտեինք, որ գազարն այն է, որն օգնում է բարելավել տեսողությունը, բանանը նույնպես մեծ ներդրում ունի: Պարունակում է վիտամին A-ի մեծ չափաբաժիններ, որոնք անհրաժեշտ են լավ տեսողությունը պահպանելու համար, քանի որ այն պարունակում է միացություններ, որոնք պաշտպանում են աչքերի թաղանթները՝ կանխելով մակուլյար դեգեներացիան:

 



Բարձրացնում է ուղեղի կարողությունները.
Բանանի մեջ հայտնաբերված վիտամիններն ու հանքանյութերը նպաստում են կենտրոնացման բարձրացմանը, բարելավում են մեր ճանաչողական կարողությունները և ուսուցման գործընթացները:

 

 

Պայքարում է դեպրեսիայի դեմ.
Բանանը կարող է օգնել ձեզ դեպրեսիվ գործընթացում բարձրացնել տրամադրությունը՝ շնորհիվ այն բանի, որ դրանք պարունակում են տրիպտոֆան, որը, երբ այն մտնում է մեր օրգանիզմ, դառնում է սերոտոնին, որը սովորաբար կոչվում է «երջանկության հորմոն»: Այս նեյրոհաղորդիչը բարձրացնում է տրամադրությունը և մեզ տալիս է երջանկության զգացում: Միևնույն ժամանակ բանանի մեջ պարունակվող վիտամին B6-ը նպաստում է լավ հանգստին՝ հանգստացնելով մկանները և օգնելով ավելի լավ քնել։ Այս նույն վիտամինը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունները և նախադաշտանային ախտանիշները:

 



Պայքար փորկապության դեմ.
Այն աղիների գործունեության բնական կարգավորիչ է, որը թեթևացնում է փորլուծության և փորկապության ախտանիշները: Այն պաշտպանում է աղիքային ֆլորան և ստամոքսը՝ նվազեցնելով ստամոքսի թթուների ազդեցությունը։



Ամենաընթերցվածը