Փքվածությունից ազատվելու ամենաարդյունավետ տարբերակը սա է

Դիտումներ 312

Փքվածությունից ազատվելու ամենաարդյունավետ տարբերակը սա է

Ավելի շատ ջուր խմեք. բավականաչափ ջուր խմելն օգնում է պահպանել աղիների նորմալ շարժումները և կանխում է հեղուկի կուտակումը, ինչը կարող է նպաստել փքվածության առաջացմանը:

Սննդային հավելումներ․ Պրոբիոտիկների կամ սիմետիկոնի օգտագործումը, որոնք օգնում են նվազեցնել գազերի քանակը աղիներում, կարող է նվազեցնել փքվածությունը:

Փոքր չափաբաժիններ. Փորձեք ուտել փոքր չափաբաժիններով սնունդ և դանդաղ ծամել՝ մարսողությունը բարելավելու և գազերի առաջացումը կանխելու համար:

 

 

Ֆիզիկական ակտիվություն. կանոնավոր վարժությունները, ինչպիսիք են քայլելը կամ սպորտով զբաղվելը, օգնում են խթանել աղիների շարժունակությունը և բարելավել մարսողական գործընթացը:

Խուսափեք մաստակից. մաստակը կարող է հանգեցնել օդի կուլ տալու, ինչը կարող է նպաստել փքվածության առաջացմանը: Փորձեք խուսափել չափից ավելի մաստակ ծամելուց։



Ազատվեք այրոցից, խոցից և փքվածությունից

1. Մեղր.

Նախաճաշից առաջ կերեք մեկ գդալ մեղր։ Կարող եք քսել նաև տապակած հացի վրա։

 

 

2. Հյութ.

Առավոտյան (նախաճաշից առաջ) մի բաժակ թարմ քամած հյութը հրաշքներ է գործում։ Միշտ խմեք թարմ քամած հյութ և խուսափեք քաղցրացուցիչ պարունակող մթերքներից։

3. Պրոբիոտիկներ.

Օգտագործեք պրոբիոտիկներ վարակի բուժման համար: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ պրոբիոտիկները շատ ավելի լավ են գործում, քան հակաբիոտիկները։

 

 



4. Սև չաման․

Չնայած այս սերմերը փոքր են, նրանք կարող են սպանել բակտերիաները: Գիտնականները կարծում են, որ դրանք ավելի արդյունավետ են, քան եռակի թերապիան։ Սև սերմերը ապահովում են գաստրոպաշտպանիչ ազդեցություն և նվազեցնում թթվայնությունը օրգանիզմում։

 

5. Բրոկկոլի.

Սուլֆորաֆանը հակաօքսիդանտ է՝ հզոր դետոքսիկացնող հատկությամբ: Այն բուժում է վարակը և վերացնում է գաստրիտի ախտանիշները։

Հզոր հակաօքսիդանտը կարող է նաև վերականգնել ոչ ստերոիդային հակաբորբոքային դեղամիջոցների հետևանքով առաջացած վնասը:

6. Կանաչ թեյ.

Բակտերիաների աճը դադարեցնելու համար կանաչ թեյ խմեք։ Կանաչ թեյի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է լորձաթաղանթի բորբոքումը։

 

 

 

7. Սխտոր.

Դուք կարող եք ատել սխտորի հոտը, բայց տեղյակ եղեք դրա հակաբորբոքային և հակաբիոտիկ ազդեցությունների մասին: Միշտ կերեք սխտոր։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը