Ահա մի քանի առողջական խնդիրներ, որոնցից կարող է ազատվել սիսեռը + համեղ բաղադրատոմս
Իմացեք սիսեռի օգտակարության մասին, և այն կդառնա ձեր սիրելի մթերքը, հատկապես եթե ունեք նման առողջական խնդիրներ։
Մի փոքր բաժակ սիսեռը կարող է էներգիա հաղորդել ձեզ և երկար ժամանակ կշտանալ: Նրանք ունեն ցածր էներգիայի խտություն, ինչը նշանակում է ավելի քիչ կալորիա: Բացի այդ, սիսեռը հարուստ է բջջանյութով և սպիտակուցներով, ուստի հագեցնում է ձեզ և խանգարում է չափից շատ ուտել:
Սիսեռի օգուտները
Սիսեռի օգտակար հատկությունները շատ բարձր են: Ուստի այստեղ կխոսենք միայն դրանցից մի քանիսի մասին, որն ավելի կարևոր է, և կկցենք համեղ բաղադրատոմս։
Սպիտակուցներով և ցածր յուղայնությամբ, և նույնիսկ չհագեցած ճարպաթթուներով, սիսեռը նպաստում է խոլեստերինի կարգավորմանը:
Բջջանյութով հարուստ լինելու շնորհիվ այն պահպանում է աղիների լավ ակտիվությունը՝ նպաստելով տարանցմանը: Սա կարևոր է հաստ աղիքի և ուղիղ աղիքի քաղցկեղը կանխելու համար: Այն նաև կանխում և վերացնում է փորկապությունը։ Մանրաթելն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը:
Սիսեռի բարձր կալիումի և նատրիումի պարունակությունը դարձնում է այն իդեալական հիպերտոնիայի, երիկամային լիթիազի և միզաթթվի ավելցուկի վերացման համար սննդակարգում ներառելու համար: Եվ նաև այն ունի ընդգծված միզամուղ ազդեցություն։
Սիսեռը մեզ տալիս է ածխաջրեր, որոնք պետք է սպառեն մեր օրական սպառած էներգիայի կեսից ավելին: Հետևաբար, այն էական և կարևոր սնուցիչ է ցանկացած հավասարակշռված սննդակարգում: Հատկապես ավելորդ քաշով և շաքարային դիաբետով մարդկանց սննդակարգում:
Նրա տրամադրած սպիտակուցները սննդային առումով թերի են. եթե դրանք օգտագործենք հացահատիկի (օրինակ՝ բրինձ) հետ միասին, ապա կստանանք հիանալի կենսաբանական որակի սպիտակուց, և այս համադրությամբ մենք ստանում ենք շատ սննդարար կերակուրներ։
Նյարդային և մկանային համակարգի համար անհրաժեշտ մագնեզիումի, ֆոսֆորի և B խմբի վիտամինների ուշագրավ պարունակության շնորհիվ։ Եվ նաև սիսեռը հարմար է հոգեֆիզիկական լարվածության և սթրեսի իրավիճակները լուծելու համար։
սիսեռով աղցանի բաղադրատոմս
Բաղադրությունը:
150 գրամ սիսեռ
գազար
վարունգ
ավոկադո
նարնջագույն
եգիպտացորեն
գազար
լոլիկ
7 կամ 8 ձիթապտուղ
կարմիր պղպեղ
200 մլ յոգուրտ
1 պճեղ սխտոր
2-3 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
Լցնել սիսեռը ջրի մեջ և թողնել ամբողջ գիշեր։ Սիսեռը եփել 1 դափնու տերևով և քամել։
Թասի մեջ խառնում ենք արդեն պաղեցրած սիսեռը քերած գազարի և վարունգի հետ՝ քառակուսի կտրատած։ Այնուհետեւ ավելացնել եգիպտացորենի հատիկները, կտրատած ավոկադոն, մի քիչ մանր կտրատած նարինջը։ Խառնել և շերտերով ավելացնել լոլիկը, կարմիր պղպեղը։
Տապակի մեջ յուղով տապակել մի պճեղ սխտորը։ Յոգուրտը հարում ենք աղով, սխտորով և կարմիր պղպեղով։
Լցնել սոուսը աղցանի վրա և մատուցել: Բարի ախորժակ!
Մեզանից շատերը ամենօրյա և կանոնավոր կերպով բախվում են մարսողական խնդիրների հետ: Եթե վերջերս վատ եք զգում և փորկապություն ունեք, մի անհանգստացեք, սիսեռը կարող է բառացիորեն օգնել ձեզ ազատվել սթրեսից: Սիսեռը հարուստ է չլուծվող բջջանյութով, որն անհրաժեշտ է մարսողության և կղանքի սահուն անցման համար։ Թեև սիսեռը կարող է թեթևացնել փորկապությունը, մի՛ կերեք, քանի որ այն կարող է առաջացնել գազեր, փքվածություն և նույնիսկ փորլուծություն: Եվ նաև բավականաչափ ջուր խմեք՝ ձեր մանրաթելերով հարուստ սննդակարգը հավասարակշռելու համար: