Ահա ինչպես կարող եք պատրաստել ջեռոցում թխած համեղ ուտեստ
Ջեռոցում թխած լցոնած պիտա հացը շատ համեղ խորտիկ է, որն ունի բազմաթիվ պատրաստման տարբերակներ: Ճաշատեսակը պատրաստվում է արագ, ստացվում է ախորժելի ու հագեցնող։
Ձեզ հարկավոր է․
Պիտա հաց
Միս - 200 գ
Պանիր – 150 գր
Լոլիկ - 1-2 հատ
Բուլղարական պղպեղ - 1-2 հատ
Ձեր ճաշակի ցանկացած կանաչի - 50 գ
Մայոնեզ կամ թթվասեր - ըստ ճաշակի
Տոմատի սոուս - ըստ ճաշակի
Համեմունքներ - ըստ ճաշակի
1. Պիտայի հացը քսել մայոնեզի և լոլիկի սոուսի խառնուրդով։
2. Պանիրը քերել և լցնել պիտայի հացի վրա։
3. Միսը կամ մսամթերքը (ես նախապես երշիկ ունեի) կտրատել երկար խորանարդների և լցնել պիտայի հացի վրա։
4. Լոլիկը կտրատել շերտերով և դնել պիտայի հացի վրա։
5. Բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել և դնել զանգվածի վրա։
6. Կտրել կանաչ սոխը և ցանկացած կանաչի պիտայի հացի մեջ:
7. Ավելացրեք ձեր ճաշակով ցանկացած համեմունք:
8. Պիտայի հացը գրտնակել:
9. Վրան քսել մայոնեզ կամ թթվասեր։
10. Տեղադրել տաք ջեռոցում 15-20 րոպե, մինչև դարչնագույն դառնա:
11. Դուք կարող եք այն ուտել տաք կամ սառը վիճակում։
Նախաճաշին պատրաստեք այս համեղ ուտեստը՝ լավաշով, ձվով և պանրով
Ամենահամեղ նախաճաշը ողջ ընտանիքի համար։ Սննդամթերքների մեծ մասը կարելի է փոխարինել՝ ավելացնելով այլ բանջարեղեն, սունկ, երշիկեղեն, սոուսներ, խոտաբույսեր, համեմունքներ։ Ձեռք բերեք նոր ճաշատեսակ այլ համով:
Բաղադրիչներ․
- Լավաշ
- Ձու
- Պղպեղ
- Սամիթ (3 ճյուղ)
- Մաղադանոս (3 ճյուղ)
- Բուսական յուղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Պանիր
Բուլղարական պղպեղը կտրատել խորանարդերի: Պանիրը քերել մեծ քերիչով։ Կանաչիները լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Բացի նշված կանաչիներից, կարող եք ավելացնել կանաչ սոխ։
Պիտայի հացից կտրեք 2 շրջանակ: Առաջինը պետք է հավասար լինի թավայի տրամագծին, իսկ երկրորդը մի փոքր ավելի մեծ։ Լավաշը շատ արագ է չորանում, ուստի շրջանակները պետք է կտրել վերջինը, երբ բանջարեղենն ու խոտաբույսերն արդեն պատրաստ են։ Մինչ այդ ավելի լավ է պիտայի հացը պահել հերմետիկ փակ տոպրակի մեջ։
Կաթսայի հատակն ու կողքերը յուղել բուսայուղով։ Դրեք պիտայի հացի ամենամեծ թերթիկը փոքր կողմերը պատրաստելու համար:
Զգուշորեն կոտրեք բոլոր ձվերը մեկ առ մեկ պիտայի հացի վրա՝ փորձելով դեղնուցը չխառնել սպիտակուցին։ Ձվերը համեմել աղով և պղպեղով:
Շաղ տալ քերած պանրի մեծ մասը։
Շաղ տալ մանր կտրատած խոտաբույսերով և բուլղարական պղպեղով, մի փոքր թողնել՝ զարդարելու համար:
Վերևում դրեք պիտայի հացի երկրորդ թերթիկը, այն սեղմելով ներքևի պիտայի հացի եզրերով:
Տապակը դնել միջին կրակի վրա և ծածկված եփել մոտ 5 րոպե։ Պիտայի հացի հատակը պետք է կարմրի, ձվերը պետք է եփվեն, իսկ պանիրը պետք է հալվի:
Զգուշորեն պտտել պիտայի հացը մյուս կողմ:
Վերևում շաղ տալ մնացած պանիրը։ Տապակը հանում ենք կրակից և փակած թողնում 5 րոպե, որպեսզի պանիրը հալվի։
Վերջում շաղ տալ մնացած մանրացված կանաչին: Բարի ախորժակ