Ահա ինչպես կարող եք պատրաստել ջեռոցում թխած համեղ ուտեստ

Դիտումներ 170

Ահա ինչպես կարող եք պատրաստել ջեռոցում թխած համեղ ուտեստ

Ջեռոցում թխած լցոնած պիտա հացը շատ համեղ խորտիկ է, որն ունի բազմաթիվ պատրաստման տարբերակներ: Ճաշատեսակը պատրաստվում է արագ, ստացվում է ախորժելի ու հագեցնող։

 

Ձեզ հարկավոր է․

Պիտա հաց

Միս - 200 գ

Պանիր – 150 գր

Լոլիկ - 1-2 հատ

Բուլղարական պղպեղ - 1-2 հատ

Ձեր ճաշակի ցանկացած կանաչի - 50 գ

Մայոնեզ կամ թթվասեր - ըստ ճաշակի

Տոմատի սոուս - ըստ ճաշակի

Համեմունքներ - ըստ ճաշակի

 

1.  Պիտայի հացը քսել մայոնեզի և լոլիկի սոուսի խառնուրդով։

2.  Պանիրը  քերել և լցնել պիտայի հացի վրա։

3.  Միսը  կամ մսամթերքը (ես նախապես երշիկ ունեի) կտրատել երկար խորանարդների և լցնել պիտայի հացի վրա։

4.  Լոլիկը կտրատել  շերտերով և դնել պիտայի հացի վրա։

5.  Բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել և դնել զանգվածի վրա։

6.  Կտրել կանաչ սոխը  և ցանկացած կանաչի պիտայի հացի մեջ:

7.  Ավելացրեք ձեր ճաշակով ցանկացած համեմունք:

8.  Պիտայի հացը գրտնակել:

9. Վրան քսել  մայոնեզ  կամ  թթվասեր։

10. Տեղադրել տաք ջեռոցում  15-20 րոպե, մինչև դարչնագույն դառնա:

11. Դուք կարող եք այն ուտել տաք կամ սառը վիճակում։



Նախաճաշին պատրաստեք այս համեղ ուտեստը՝ լավաշով, ձվով և պանրով

Ամենահամեղ նախաճաշը ողջ ընտանիքի համար։ Սննդամթերքների մեծ մասը կարելի է փոխարինել՝ ավելացնելով այլ բանջարեղեն, սունկ, երշիկեղեն, սոուսներ, խոտաբույսեր, համեմունքներ։ Ձեռք բերեք նոր ճաշատեսակ այլ համով:

Բաղադրիչներ․

  • Լավաշ
  • Ձու
  • Պղպեղ
  • Սամիթ (3 ճյուղ)
  • Մաղադանոս (3 ճյուղ)
  • Բուսական յուղ
  • Աղացած սև պղպեղ
  • Պանիր

 

 

Բուլղարական պղպեղը կտրատել խորանարդերի: Պանիրը քերել մեծ քերիչով։ Կանաչիները լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Բացի նշված կանաչիներից, կարող եք ավելացնել կանաչ սոխ։

Պիտայի հացից կտրեք 2 շրջանակ: Առաջինը պետք է հավասար լինի թավայի տրամագծին, իսկ երկրորդը մի փոքր ավելի մեծ։ Լավաշը շատ արագ է չորանում, ուստի շրջանակները պետք է կտրել վերջինը, երբ բանջարեղենն ու խոտաբույսերն արդեն պատրաստ են։ Մինչ այդ ավելի լավ է պիտայի հացը պահել հերմետիկ փակ տոպրակի մեջ։

Կաթսայի հատակն ու կողքերը յուղել բուսայուղով։ Դրեք պիտայի հացի ամենամեծ թերթիկը փոքր կողմերը պատրաստելու համար:

Զգուշորեն կոտրեք բոլոր ձվերը մեկ առ մեկ պիտայի հացի վրա՝ փորձելով դեղնուցը չխառնել սպիտակուցին։ Ձվերը համեմել աղով և պղպեղով:



Շաղ տալ քերած պանրի մեծ մասը։

Շաղ տալ մանր կտրատած խոտաբույսերով և բուլղարական պղպեղով, մի փոքր թողնել՝ զարդարելու համար:

Վերևում դրեք պիտայի հացի երկրորդ թերթիկը, այն սեղմելով ներքևի պիտայի հացի եզրերով:

Տապակը դնել միջին կրակի վրա և ծածկված եփել մոտ 5 րոպե։ Պիտայի հացի հատակը պետք է կարմրի, ձվերը պետք է եփվեն, իսկ պանիրը պետք է հալվի:

 

 

Զգուշորեն պտտել պիտայի հացը մյուս կողմ:

Վերևում շաղ տալ մնացած պանիրը։ Տապակը հանում ենք կրակից և փակած թողնում 5 րոպե, որպեսզի պանիրը հալվի։

Վերջում շաղ տալ մնացած մանրացված կանաչին: Բարի ախորժակ



Ամենաընթերցվածը