Ահա այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք աղիքային ճիճուների մասին

Դիտումներ 3084

Ահա այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք աղիքային ճիճուների մասին

 

Աղիքային մակաբույծների մի քանի հարյուր տեսակ կա, լավն այն է, որ մեր երկրում չկան, քանի որ դրանք բնորոշ են աշխարհի այլ տարածաշրջաններին։

Պարզապես, քանի որ դրանք լինում են բոլոր ձևերի և չափերի, աղիքային մակաբույծները կարող են առաջացնել բազմաթիվ խնդիրների. երիզորդով վարակվելու դեպքում (կարող է հասնել 12 սմ և զբաղեցնել ամբողջ աղիքները) այս մակաբույծի կիստաները կարող են հասնել ուղեղ և առաջացնել էպիլեպսիա. դեղին որդը թափանցում է մաշկը, անցնում թոքերի միջով և հասնում է աղիքներ, որտեղ արյուն է ներծծում աղիքի պատի միջով և առաջացնում բորբոքում, փորլուծություն և խիստ թուլացնում իմունային համակարգը։

Որպես կանոն, նրանք ստանում են աղտոտված սնունդ կամ ջուր ընդունելով, մաշկի միջով կամ թերեփած միսից։ 

Ինչպիսի՞ բուժումներ կան և ինչպե՞ս կարող ենք կանխել վարակը․

 

Առաջին հերթին, համապատասխան բուժման համար անհրաժեշտ է հայտնաբերել մակաբույծը՝ կղանքի անալիզի միջոցով։ Բժիշկը կնշանակի մեկ դեղաչափ կամ երկարատև բուժում, և չափազանց կարևոր է, որ հիվանդը հետևի բժշկի ցուցումներին:

 

Բնական միջոցներ․

սխտոր

մեխակ

ուրց

դդմի սերմեր

 

Մակաբույծների վարակումը կանխելու համար  մենք պետք է լվանանք մեր ձեռքերը զուգարանից առաջ և հետո, սնունդ ընդունելուց առաջ և հետո, ուտելիք եփելուց առաջ: Պետք է նաև բանջարեղենն ու մրգերը շատ լավ լվանալ և զգույշ լինել, որ կասկածելի աղբյուրներից ջուր չխմենք։

Մի կերեք թերի հում (կամ հում) միս: Հավասարապես կարևոր է, որ մսի և բանջարեղենի համար օգտագործենք տարբեր մսաղացներ։



Ասթմա, շաքարախտ, բարձր խոլեստերին, աղիքային ճիճուներ, թե՞ փորկապություն: Արագ կերեք դդմի սերմեր

Ինչպես ուտել դդումի սերմերը՝ նվազեցնելու մակաբույծները, խոլեստերինը, շաքարախտը և տարբեր հիվանդությունները։

Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում։ Դդմի սերմերը մագնեզիումի հիանալի աղբյուր են։ Ըստ ֆրանսիական ուսումնասիրությունների՝ արյան մեջ մագնեզիումի ավելի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ 40%-ով ավելի երկար են ապրում և ավելի քիչ լուրջ հիվանդություններ ունեն։

 

 

Դդմի սերմերը ավելի առողջարար են, եթե դրանք հում են: Լավագույն ազդեցության համար լավագույնն է սերմերը թողնել ջրի մեջ մեկ գիշեր և ուտել առավոտյան: Տապակած դդմի սերմերը չունեն բուժիչ հատկություններ և սննդային արժեք։ Դդմի սերմերում հայտնաբերված միանհագեցած ճարպաթթուներով հարուստ յուղը դրական արդյունքներ է ցույց տվել միզապարկի և շագանակագեղձի հիվանդությունների (հիպերպլազիա) բուժման գործում:

Դդմի սերմերի այլ առավելություններ.

 

Օգտակար է սրտի առողջության համար.  դդումի սերմերում հայտնաբերված յուղն ունի նույն բաղադրությունը, ինչ ձիթապտղի յուղը:

Արյան բարձր ճնշում.  դդմի սերմերը հարուստ են կալցիումով, որը կարևոր դեր է խաղում արյան ճնշումը կարգավորելու գործում:

Փորկապություն  ՝ դդումի սերմերում մանրաթելերի քանակը բավականին մեծ է, ինչը նշանակում է, որ ամենօրյա օգտագործումը օգտակար է։ Այն նաև հիանալի միջոց է փորկապության կանխարգելման և բուժման համար։

Մաշկ, մազեր և տեսողություն.  դդմի սերմերը հարուստ են վիտամին E-ով և հայտնի հակաօքսիդանտ ակտիվությամբ: Դդմի սերմերի ամենօրյա օգտագործումը պայքարում է ոչ միայն մաշկի, այլև ամբողջ մարմնի վաղաժամ ծերացման դեմ։ Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A, որը շատ օգտակար է տեսողության համար։

Շագանակագեղձ  .  Դդմի սերմերը համարվում են շագանակագեղձի և միզուղիների խանգարումների բուժման լավագույն բնական միջոցներից մեկը: Բաղադրատոմսը, որն անհրաժեշտ է շագանակագեղձի հետ կապված խնդիրների դեպքում. 1 լիտր ֆիլտրացված ջրին ավելացնել 150 լիտր ամբողջական դդումի սերմեր (թարմ, հում, չհասած) և եռացնել 20 րոպե։ Հովացրեք և քամեք: Խմեք 1-ական բաժակ՝ օրը 3 անգամ։



Ճիճուների դեմ  ՝ բուժման մեկ չափաբաժինը 100-ից 150 գ է (երեխաների մոտ) և 200-ից 250 գ (մեծահասակների մոտ), դդմի սերմերը ընդունում են առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։

Դդմի օշարակ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի դեպքում՝  60 գ դդմի սերմեր; 2 ճաշի գդալ բնական մեղր; 200 մլ ֆիլտրացված ջուր; 20 կաթիլ ալկոհոլային թուրմ. Բոլոր բաղադրիչները հարում ենք բլենդերի մեջ, մինչև հարթ լինի։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 5 անգամ։

 

 

Դդմի սերմերի ալյուր խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների, շաքարախտի և փորկապության  դեպքում. սերմերը մի քանի ժամ թրմեք ջրի մեջ և քամեք: Այնուհետև չորացրեք սենյակային ջերմաստիճանում: Չորացրած սերմերը լցնում ենք սրճաղացի մեջ և մանրացնում այնքան, մինչև ստացվի նուրբ փոշի։ Ձեր ալյուրը պահեք կափարիչով տարայի մեջ։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 3 ճաշի գդալ է։ Այս ալյուրը կարելի է ավելացնել պատրաստի ապուրների, աղցանների և աղանդերի մեջ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը