Եթե գիտեք, խնդրում ենք գրեք այս համեմունքի հայերեն անվանումը, քանի որ այն բուժում է կանացի ցավերը, ցիստիտը, երիկամներն ու թոքերը
Արդյունքները շատ արագ կզգաք։
Այս սերմերը օգտագործվում են գաստրոնոմիայում, տարբեր ուտեստների պատրաստման մեջ, ինչպիսիք են բրինձը, հացը, տորթերը և թխվածքաբլիթները: Այն աչքի է ընկնում եթերային յուղերի, օսլայի և մանրաթելերի պարունակությամբ։ Ինչն այն դարձնում է սննդարար, էներգիա հաղորդող մթերք, ինչպես նաև հիանալի գործիք աղիների կանոնավորությունը պահպանելու համար:
Ստորև պարզեք 10 պատճառ՝ այն պարբերաբար օգտագործելու համար:
1. Նվազեցնում է դաշտանային ցավերն ու ցավը, քանի որ այն ունի մեծ հակաբորբոքային ուժ։ Այս դեպքերի համար խորհուրդ է տրվում դարչինի և մշկընկույզի հետ հիլ օգտագործել։
2. Նպաստում է մարսողությանը, պայքարում է այրոցի դեմ։ Այն նվազեցնում է այրոցի զգացումը թթու չեզոքացնող բաղադրիչների շնորհիվ՝ կարգավորելով ստամոքսի արյան հոսքը: Այն նաև վերացնում է գազերը և թեթևացնում է թութքի ցավը:
3. Պայքարում է քաղցկեղի, հատկապես կրծքագեղձի, շագանակագեղձի և ձվարանների քաղցկեղի դեմ։ Ի՞նչ պատճառով։ Քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆիտոքիմիկատներ։ Հակաօքսիդանտներ, որոնք պատասխանատու են քաղցկեղածին նյութերի բջիջների մուտացիան կանխելու համար: Նույն պատճառով, հատկությունները վերագրվում են մաշկի ծերացման հետաձգմանը:
4. Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը և կանխում կարիեսը։ Այն բնական հակասեպտիկ է և պարունակում է երկու նյութ՝ գերանիոլ և ցինեոլ, որոնք ընդհանուր առմամբ համարվում են բերանի խոռոչի առողջության համար օգտակար:
5. Ազատում է մրսածության ախտանիշները և մաքրում քթանցքները։ Այն նաև նպաստում է թոքերի շրջանառությանը իր խորխաբեր հատկությունների շնորհիվ, որոնք օգնում են նվազեցնել լորձի արտադրությունը: Այս պատճառներով այն խորհուրդ է տրվում հատկապես մրսածության, բրոնխիտի և հազի դեմ։
6. Դետոքսիկացնում է օրգանիզմը։ Հիլը մանգանի հարուստ աղբյուր է՝ հակաօքսիդանտ հանքանյութ, որը նպաստում է ֆերմենտների արտադրությանը, ինչպես նաև օգնում է վերացնել թունավոր տարրերը և հավասարակշռում է մարմնի pH-ը:
7. Կարգավորում է երիկամների աշխատանքը՝ լուծարելով երիկամների քարերը և մեղմելով ցիստիտի ախտանիշները։