Ինչպես սամիթը թարմ պահել մինչև Ամանոր՝ առանց սառեցնելու

Դիտումներ 687

Ինչպես սամիթը թարմ պահել մինչև Ամանոր՝ առանց սառեցնելու

Բաղադրիչների ցուցակը․

մաքուր չոր բանկա
մաքուր չոր սամիթ

 

 

Վերցնում ենք սամիթը՝ լվացված, չորացրած։ Կանաչիները չպետք է թաց լինեն։ Բանկերը պետք է չոր լինեն:

Հանել ցողունները և լցնել բանկայի մեջ: Այն այդպես կմնա մինչև Ամանոր
Սամիթը բարձրացնում է ախորժակը, լավացնում է նյութափոխանակությունն օրգանիզմում և նորմալացնում մարսողական համակարգը։

 

 



Օգտակար է անքնության, գազերի, հիպերտոնիայի, թթվային գաստրիտի, ցիստիտի և երիկամների այլ հիվանդությունների դեպքում, թեթևացնում է գլխացավը և ընդհանուր առմամբ բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի գործունեության վրա։

 

 

Բացի այդ, սամիթն ունի ուժեղ միզամուղ և խոլերետիկ ազդեցություն, օգտագործվում է դիետիկ սնուցման մեջ գիրության և լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների դեպքում, ինչպես նաև որպես կերակրող մայրերի կաթի արտազատման ուժեղացման միջոց:



Սամիթ կանաչեղենի թարմ եփած թուրմն ընդունվում է արյան ճնշումը իջեցնելու, աղիները հանգստացնելու և գլխացավերն ու դյուրագրգռությունը բուժելու համար:

Սամիթի թուրմը բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, այն նշանակվում է նաև ուժեղ զկռտոցի և հազի դեպքում։

Սամիթն օգտագործվում է նաև կոսմետիկ նպատակներով՝ սամիթ կանաչիի թուրմը, որն օգտագործվում է լոսյոնների տեսքով, վերացնում է աչքերի շուրջ կարմրությունն ու բորբոքումը։



Ամենաընթերցվածը