Սխալ, որը անում ենք բոլորս բարձր ջերմության ժամանակ․ Չի կարելի

Դիտումներ 1270

Սխալ, որը անում ենք բոլորս բարձր ջերմության ժամանակ․ Չի կարելի

Բարձրացված ջերմաստիճանը տատանվում է. Բայց 37,7°C, իսկ 39°C ջերմաստիճանում դուք կարող եք վատ զգալ: Նման իրավիճակում գլխավորը սխալ «ժողովրդական միջոցներով» չսրել վիճակը և էլ ավելի չվնասել ինքներդ ձեզ։ Մենք ձեզ հստակ ասում ենք, թե ինչ չպետք է անեք, եթե ջերմություն ունեք:



Ջերմաստիճանը իջեցրեք, եթե այն 38,5 ° C-ից ցածր է
Ջերմությունը մարմնի պաշտպանիչ համակարգն է, բորբոքման կամ այլ պաթոլոգիաների արձագանքը: Մի խանգարեք հաստատված գործընթացներին. մի իջեցրեք ջերմաստիճանը, եթե այն չի բարձրացել 38,5 ° C-ից: Մի փոքր տաքությունը չի վնասի օրգանիզմին։ Արժե այն տապալել միայն ծայրահեղ դեպքերում, երբ բարձր ջերմաստիճանը սպառնում է կյանքին։



Փորձելով ավելի տաքացնել մարմինը
Սխալ է մարմնին հավելյալ ջերմություն և տաքացում տալ՝ մանանեխի սվաղներ, տարաներ, տաք ցնցուղներ, սպիրտային հիմքով կոմպրեսներ, սպիրտ։ Այս ամենը նպաստում է արդեն իսկ բարձրացված ջերմաստիճանի բարձրացմանը։ Նաև մի եղեք տաք սենյակում կամ կիզիչ արևի տակ։



Սահմանափակեք ջրի ընդունումը
Ջերմաստիճանի բարձրացման հետ ջուրն ավելի արագ է արտազատվում, այդ թվում՝ քրտինքով։ Ուստի շատ կարևոր է ժամանակին վերականգնել ջրի հավասարակշռությունը։ Օրգանիզմում աղերի մակարդակը վերահսկելու համար խորհուրդ է տրվում էլեկտրոլիտներով ջուր խմել՝ հարմար է թեթևակի ալկալային ջուրն առանց գազի։



Բարձր ջերմաստիճանի դեպքում դուք չեք կարող շատ շաքարավազ և կաթնամթերք ուտել: Դրանք կարող են սրել բորբոքումն օրգանիզմում և բարձրացնել ջերմությունը: 
Խուսափեք սառը կոմպրեսներից
Մի վախեցեք ճակատին սառը կոմպրեսներից՝ սա ուղեղի ջերմակարգավորման կենտրոնի պրոյեկցիա է: Այս մեթոդը կօգնի մի փոքր իջեցնել ջերմաստիճանն առանց դեղորայքի։


Ամենաընթերցվածը