9 անվտանգ, բնական արյան նոսրացնող միջոցներ՝ արյան մակարդման (թրոմբոզի) և ինսուլտի ռիսկը նվազեցնելու համար

Դիտումներ 750

9 անվտանգ, բնական արյան նոսրացնող միջոցներ՝ արյան մակարդման (թրոմբոզի) և ինսուլտի ռիսկը նվազեցնելու համար

Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ թթվային միջավայրը նպաստում է քաղցկեղի բջիջների աճին։ Հիվանդությունը վերացնելու համար մենք պետք է օգտագործենք ավելի շատ ալկալային մթերքներ (80%) և ավելի քիչ թթվային սնունդ (20%):

1. Ջուր և խոնավացում
Հնարավոր է, որ այն չթվա որպես արյունը նոսրացնող միջոց, բայց այն բացարձակապես գործում է, և այն անվճար է: Ջրազրկումը կարող է հանգեցնել ձեր արյան խտացմանը, ինչը մեծացնում է արյան մակարդման զարգացման ռիսկը, ինչպես նաև ջրազրկման հետ կապված այլ բժշկական խնդիրների հետ:

Համոզվեք, որ օրվա ընթացքում, ամեն օր շատ ջուր եք խմում՝ ձեր սրտանոթային համակարգը առողջ պահելու համար: Ձեր խմած ջրի տեսակը նույնպես դեր է խաղում:

Ալկալային ջուր խմելը, ինչպես առաջարկում են որոշ «մասնագետներ», կարող է օգտակար լինել որոշակի ժամանակահատվածի համար, սակայն ալկալային ջուրը լավագույն երկարաժամկետ լուծումը չէ:

Խոնավեցման համար լավագույն հեղուկները թարմ քամած հյութերն են, քանի որ դրանք նաև ալկալիացնող են։ Տե՛ս ստորև 7-րդ կետը:

2. Սխտոր
Հում սխտոր ուտելը կարող է զգալիորեն նվազեցնել խոլեստերինի և տրիգլիցերիդների մակարդակն արյան մեջ և այդպիսով նվազեցնել ատամնափառի և սրտի հիվանդությունների վտանգը, ինչպես նաև կանխել արյան մակարդումը մարմնում:

Բացի արյան մակարդումը կանխելուց, սխտորն ունի զգալի հակաօքսիդիչ ակտիվություն, որը պաշտպանում է արյան անոթները և սիրտը ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից:

Մարդկանց մի քանի ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ սխտորը կարող է օգտակար լինել թրոմբոզի կանխարգելման համար: Ապացուցված է, որ սխտորը արգելակում է թրոմբոցիտների կպչունությունը կամ ագրեգացումը:

Կարդացեք սխտորի ամբողջական օգուտների մասին և ինչպես կարող եք այն ուտել հում վիճակում:

բնական արյան նոսրացուցիչներ՝ արյան մակարդումը նվազեցնելու համար

3. Քրքում
Եթե դուք ցանկացած ժամանակ անցկացրել եք տարբեր հիվանդությունների դեմ բնական միջոցների ուսումնասիրության վրա, ապա, ամենայն հավանականությամբ, հանդիպել եք քրքումին որպես «հրաշք համեմունք»:

Քրքումը սովորաբար օգտագործվում է կարիում և հնդկական խոհանոցում՝ ապահովելով առողջության օգուտների լայն շրջանակ: Կուրկումինը` բույսերից ստացված պոլիֆենոլը, լայնորեն օգտագործվում է կոմպլեմենտար և այլընտրանքային բժշկության մեջ` շնորհիվ իր տարբեր թերապևտիկ հատկությունների:

Օգնում է կանխել արյան մակարդումը` գործելով որպես հակաթրոմբոցիտային նյութ: Դուք կարող եք թարմ աղացած քրքումի փոշի ավելացնել ջրի, թեյի, կարրիի, աղցանների և այլ ուտեստների մեջ: Կուրկումինի ամենօրյա հավելումներ ընդունելը կարող է լինել դեղագործական դեղամիջոցի լավագույն այլընտրանքը: Իմացեք, թե ինչպես աճեցնել քրքում տանը:



4. Կոճապղպեղ
Իր հակամակարդիչ հատկությամբ կոճապղպեղը գրեթե նույնքան ուժեղ է, որքան քրքումը:

Դեպքերի ուսումնասիրությունները հայտնել են կոճապղպեղի ամենակարևոր ազդեցությունը թրոմբոցիտների ագրեգացման վրա՝ այն օգտակար դարձնելով արյան նոսրացման համար:

Կոճապղպեղը պարունակում է բնական թթու, որը կոչվում է սալիցիլատ, որը հակաբորբոքային և հակամակարդիչ միացություն է: Դեղագործական լաբորատորիան ընդօրինակում է բնությունը՝ ստեղծելով ասպիրին (ացետիլսալիցիլաթթու), սալիցիլատի սինթետիկ ածանցյալ և արյունը նոսրացնող միջոց: Այնուամենայնիվ, ասպիրինի՝ որպես արյունը նոսրացնող միջոցի վտանգավոր կողմնակի ազդեցությունը ստամոքսի խոցն է։

Ավելացրեք կոճապղպեղը ձեր ցանկացած հյութի, թեյի, արգանակի կամ կերակուրի մեջ, որպեսզի վայելեք դրա հսկայական առողջապահական օգուտները:

5. Կայենյան պղպեղ
Մեկ այլ համեմունք, որը կարելի է օգտագործել որպես բնական արյունը նոսրացնող միջոց, կայենյան պղպեղն է: Սա կարող է իրականում լինել այս ցուցակի ամենաարագ գործող արյունը նոսրացնողներից մեկը:

Կայենյան պղպեղն օգնում է բարելավել արյան շրջանառությունը՝ բարելավելով արյան հոսքը դեպի ուղեղ, ավելացնելով սրտի աշխատանքը և կանխելով թրոմբոցիտների կպչունությունը, ինչը կարող է առաջացնել արյան մակարդուկներ: Արյան թրոմբները մահացու են արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդկանց մոտ, քանի որ դրանք կարող են հանգեցնել ինսուլտի կամ անևրիզմայի:

Կայենյան պղպեղի մեծ քանակություն օգտագործելը կարող է օգնել առանձնացնել արյան թրոմբները և ապահովել արյան նոսրացման որոշ օգուտներ: Բայց, մի խոսք զգուշությամբ, դա կծու տաք է և ոչ թե թույլ մարդկանց համար:

Ձեր թեյի մեջ ավելացրեք փոքր քանակությամբ կայենյան պղպեղ և կերեք ամբողջ օրվա ընթացքում՝ բարելավելու սրտի առողջությունը:

6. Արքայախնձոր
Արքայախնձորը պարունակում է բրոմելին կոչվող ֆերմենտ: Այս ֆերմենտը օգնում է պաշտպանվել միզաթթվի բյուրեղների առաջացումից: Հայտնի է, որ այս բյուրեղները հոդատապի և երիկամների քարեր են առաջացնում:

Բրոմելինը նաև արյան բնական նոսրացուցիչ է, քանի որ այն կարող է օգնել նվազեցնել թրոմբոցիտների ավելորդ կպչունությունը: Այս առավելություններն ավելի են մեծանում, երբ զուգավորում եք արքայախնձորը քրքումի և կոճապղպեղի հետ: Արքայախնձորով սմուզի պատրաստեք այսպես.

7. Բարձր ջրով մրգեր և բանջարեղեններ

Բարձր ջրով մրգերն ու բանջարեղենը լավագույն մթերքներից են, որոնք կարող եք ավելացնել ձեր ամենօրյա սննդակարգում՝ ձեր արյունը բնական ճանապարհով նոսրացնելու համար: (Բարձր ջրի պարունակություն = alkalization):

Այս մրգերն ու բանջարեղենն աշխատում են երեք անգամ՝ արագորեն նվազեցնելով արյան մակարդումը. դրանք շատ լավ են մաքրում, ալկալիզացնում և հանքայնացնում՝ միաժամանակ խոնավացնելով ձեր մարմինը: Սա նշանակում է, որ նրանք ի վիճակի են դետոքսիկացնել ձեր արյունը, ձևավորել ալկալիներ և ապահովել այն հանքանյութերը, որոնք անհրաժեշտ են ձեր մարմնին ավելի արդյունավետ գործելու համար:

Այս մթերքները ոչ միայն ալկալիզացնող են, այլև հարուստ են ֆերմենտներով և ֆիտոնուտրիենտներով, որոնք պաշտպանում են ձեր առողջությունը բազմաթիվ առումներով և այդպիսով կարող են հակադարձել ձեր առողջական շատ ախտանիշներ:

Բարձր ջրով մրգերի և բանջարեղենի որոշ օրինակներ (առանց հատուկ հերթականության).

Մրգեր՝ խնձոր, սեխ, ցիտրուսային մրգեր (հատկապես կիտրոն և գրեյպֆրուտ), կոկոսի ջուր, լոռամիրգ, մեղրի սեխ, վարդ խնձոր, ելակ, լոլիկ, ձմերուկ։

Բանջարեղեն՝ բուլղարական պղպեղ, բոք-չոյ, նեխուր, վարունգ, այսբերգ գազար, բողկ, ջրհեղեղ, ցուկկինի:



ԲՆԱԿԱՆ ԱՐՅՈՒՆԸ ՆԵՐԿՈՂ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐ

8. Վիտամին B3
Կան ութ տարբեր B վիտամիններ, այդ թվում՝ վիտամին B3, որը նաև կոչվում է նիացին: B խմբի վիտամինները պատասխանատու են ածխաջրերը գլյուկոզայի վերածելու համար, որը ձեր մարմինն օգտագործում է էներգիա ստանալու համար:

B խմբի վիտամիններն օգնում են օրգանիզմին օգտագործել սպիտակուցներ, մինչդեռ ճարպերն անհրաժեշտ են առողջ մաշկի, մազերի, լյարդի և նյարդային համակարգի պահպանման համար:

Նիացինը տասնամյակներ շարունակ օգտագործվել է որպես արյունը նոսրացնող բնական հավելում վատ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու համար և կարող է օգնել նվազեցնել սրտի հիվանդության կամ ինսուլտի ռիսկը: Եթե ​​նախընտրում եք նիասին ընդունել արյան մակարդումը կանխելու համար, սկսեք շատ փոքր քանակությամբ՝ մոտ 50 մգ: Կարդացեք վիտամին B3-ի մասին և հասկանաք լվացման ազդեցությունը նախքան սկսելը:

9. Վիտամին E
Վիտամին E-ն ունի մի շարք առողջապահական օգուտներ՝ վերքերի բուժումից մինչև մաշկի վիճակի բարելավում:

Թեև դրանք լավ պատճառներ են ավելի շատ վիտամին E օգտագործելու համար, այն կարող է օգտագործվել նաև արյան մակարդումը կանխելու և զարկերակները ամրացնելու համար:

Վիտամին E-ն ճարպային լուծվող է և պարունակվում է ձվի, մսի, հացահատիկի և մի շարք թարմ մրգերի ու բանջարեղենի մեջ: Վիտամին E-ի պարկուճները նույնպես լավ տարբերակ են ձեր ամենօրյա պաշարն ապահովելու համար:

Եթե ​​դուք այլընտրանք եք փնտրում արյան դեղատոմսով նոսրացնող միջոցներին, ինչպիսին է վարֆարինը, մտածեք վերը նշված մթերքները ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում:



Ամենաընթերցվածը