Զգուշացում. Երբեք մի տաքացրեք այս մթերքները. Նրանք կարող են թունավորել ձեր ընտանիքի անդամներին
Մեզանից շատերը սովոր են նախօրոք ճաշ կամ ընթրիք պատրաստել, և նույնիսկ առանց նկատելու տաքացնում ենք սնունդը ավելի քան երեք անգամ: Այնուամենայնիվ, ոչ բոլոր մթերքներն են անվտանգ օգտագործել տաքացնելուց հետո:
1. Ճակնդեղ
Ճակնդեղի նիտրատի պարունակությունը օգտակար է մեր օրգանիզմի համար, բայց երբեք մի տաքացրեք ճակնդեղը երկու անգամ կամ ավելի, եթե ցանկանում եք առողջ լինել:
2. Կարտոֆիլ
Կարտոֆիլի մեջ պարունակվող օսլան բարենպաստ ազդեցություն է ունենում առողջության վրա, սակայն այն մի քանի անգամ տաքացնելով կորցնում է իր սննդային արժեքն ու բուժիչ հատկությունները և վերածվում թույնի, որը կարող է վնասել ողջ օրգանիզմին։
3. Ձու
Ձվի վրա բարձր ջերմաստիճանի ազդեցությունը կարող է բավականին մահացու լինել: Եռացնելուց հետո ձուն ուտելը լավ է, բայց շատ վատ, եթե հաջորդ օրը տաքացնեք։
4. Սունկ
Տաքացած սունկը կարող է բացասաբար ազդել ձեր օրգանիզմի վրա։ Սնկերի մեջ պարունակվող լիպոիդները, ֆոսֆատիդները և եթերային յուղերը կրկին տաքացնելիս դրանք իսկական թույն են դառնում սրտի և աղիքների համար։
Զերծ մնացեք սնունդը տաքացնելուց և խնայեք ձեր առողջությունը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։