8 մթերք և ըմպելիք, որոնք ավելի վատ են փչացնում ատամները, քան կոնֆետը

Դիտումներ 287

8 մթերք և ըմպելիք, որոնք ավելի վատ են փչացնում ատամները, քան կոնֆետը

Կարդացեք՝ իմանալու համար զարմանալի մթերքների և խմիչքների մասին, որոնք կարող են փչացնել ձեր ատամները:

1. Աղի կրեկերներ
Աղի կրեկերներ ավելի վատն են, քան կոնֆետները, երբ խոսքը վերաբերում է ձեր ատամներին: Կրեկերները ոչ այլ ինչ են, քան խմորված և վերամշակված օսլա: Նրանք նաև զգալիորեն բարձրացնում են գլիկեմիկ ինդեքսը:

2. Ձկան կրեկերներ
Երբևէ նկատել եք, թե ինչպես են աղի կրեկերները կամ ձկան կրեկերները կպչում ձեր բերանում, երբ դրանք ծամում եք: Այս կպչուն նյութը խրվում է ատամների միջև, և բակտերիաները կարող են ավելի երկար մնալ:

3. Չորացրած մրգեր
Երբ միրգը չորանում է, ամբողջ խոնավությունը հանվում է, ինչի հետևանքով բնականորեն առկա շաքարները դառնում են «չափազանց խտացված»։

4. Սառնաշաքարներ
Լավագույն քաղցրավենիքներն այն քաղցրավենիքներն են, որոնք դուք միանգամից ուտում եք: Քաղցրավենիք ծծելը նշանակում է, որ ձեր ատամները շատ ավելի երկար են ենթարկվում շաքարի և թթուների ազդեցությանը, քան եթե դուք ուտում եք մի կտոր թխվածք:

5. Գրեյպֆրուտ
Մարդիկ կարծում են, որ գրեյպֆրուտը հիանալի է նախաճաշի համար, բայց իրականում այն ​​շատ թթու է: Թթունը վնասում է էմալը, քանի որ բառացիորեն լուծում է այն։

6. Սուրճ
Սուրճի մեջ հայտնաբերված տաննիկ թթուները կարող են ավելի շատ վնասել ատամներին, քան կոնֆետը: Թթուները, որոնք մտնում են ձեր բերանն ​​առավոտյան սուրճի բաժակի հետ, կարող են ոչնչացնել ձեր ատամի էմալը: Որքան երկար է սուրճը մնում բերանում, այնքան ավելի վատ է ազդեցությունը, ուստի խուսափեք սուրճի հաճախակի ընդմիջումներից:

7. Դիետիկ կոլա
Դիետիկ կոլան նույնիսկ ավելի շատ թթու է պարունակում, քան սովորական կոլան: Առանց շաքարի ըմպելիքի մեջ թուլությունը կորչում է, ուստի ավելացվում է ֆոսֆորաթթու, որը լուծում է կալցիումը։

8. Շշալցված կիտրոնով թեյ
Կիտրոնով Nestea-ն ունի pH 2,97, ինչը մոտավորապես համարժեք է մեկ գդալ քացախ խմելուն:

 



Այս բնական միջոցը հեռացնում է ատամնափառը ընդամենը 2 րոպեում

Բերանի լվացումը բերանի խոռոչի հիգիենայի առօրյայի կենսական բաղադրիչներից մեկն է: Այն նաև մաքուր է պահում բերանը և թարմ է պահում շնչառությունը: Ահա բերանի լվացման տնական բաղադրատոմսը, որն արդյունավետ և էժան է՝ հիմնված խմորի սոդայի վրա:

 

 

Նատրիումի բիկարբոնատն օժտված է սպիտակեցնող և բծերը հեռացնելու հզոր հատկություններով, այդ իսկ պատճառով այն հաճախ օգտագործվում է ատամները մաքրելու համար: Բացի այդ, այն ունի հակաբակտերիալ հատկություն, որը վերացնում է ատամնաքարերը և մանրէները, որոնք հանդիսանում են կարիեսի և բերանի տհաճ հոտի պատճառ: Ահա թե ինչպես պատրաստել այս բերանի ողողումը.

 

Բաղադրություն՝

1 ճաշի գդալ սոդա

½ թեյի գդալ աղ

½ բաժակ ջրածնի պերօքսիդ

1 բաժակ սառը ջուր

½ բաժակ տաք ջուր

ատամի խոզանակ

ատամի մածուկներ

 

Պետք է խառնել աղն ու սոդան, ապա ատամի խոզանակը թրջել տաք ջրի մեջ։ Խոզանակը թաթախեք խառնուրդի մեջ և մաքրեք ատամները: Հետո թքեք այն։ Կրկնեք սա երկու րոպե:

 



Այնուհետև խառնեք ջրածնի պերօքսիդը տաք ջրի հետ և օգտագործեք բերանի լվացման այս լուծույթը մեկ րոպե: Հետո թքեք այն։ Վերջում օգտագործեք ատամի մածուկ՝ ատամների միջև եղած ատամնաքարերը հեռացնելու համար: Լվացեք բերանը սառը ջրով։

 

Լրացուցիչ խորհուրդներ.

Հիշեք, որ երբեք չի կարելի կուլ տալ բերանի խոռոչի լվացման հեղուկը։

 

 

 

Համոզվեք, որ օրական առնվազն երեք անգամ մաքրեք ձեր ատամները որակյալ ատամի մածուկով:

 

Կծու սնունդը խթանում է թքագեղձերը, իսկ թուքը բնականաբար ախտահանում է բերանը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը