Տավարի միսը պատրաստեք այսպես, որ ստացվի փափուկ, շուտ եփվի և օգտակար լինի
Տավարի միսը հայտնի է իր օգտակարությամբ։ Սակայն այն պետք է եփել այնպես, որ ոչ միայն համեղ և փափուկ ստացվի, նաև պահպանի իր օգտակար հատկությունները։
Միս խաշելուց հարկավոր է մի քանի գաղտնիք կիրառել, որպեսզի այն շատ համեղ և կարևորը փափուկ ստացվի։Հաճախ երբ տավարի միս ենք խաշում, նույնիսկ երկար ժամանակ, միևնույն է այն շատ պինդ է ստացվում և հեշտ չի ծամվում։
Այստեղ ոչ թե միսն է վատ որակի, այլ սխալ ենք այն եփում։ Միսը պետք է խաշենք սառը ջրով։ Հանկարծ գոլ ջրի մեջ չլցնեք նոր կրակին դնեք, պետք է սառը ջրով սկսել։
Եվ շատ կարևոր է նաև, որ կրակը ուժեղ լինի։ Շատերը մտածում են մարմանդ կրակի վրա եփելն է ճիշտ, բայց այդպես չէ։
Մարմանդ կրակով եփելիս ապուրն է համեղ ստացվում, բայց միսը ոչ։ Իսկ ուժեղ կրակի վրա թե միսը, թե ապուրը հիանալի են ստացվում։
Նաև ևս մեկ կարևոր հանգամանք, աղը ավելացրեք միսը պատրաստ լինելուց 35 րոպե առաջ: Դիտեք, թե ինչպես պատրաստել իսկական տնական խաշլամա։ Տեսանյութ ՝