7 օր դատարկ ստամոքսին ընկույզի հյութ խմելու առավելությունները
Վիտամիններով և հանքանյութերով հարուստ, հատկապես ուղեղի առողջության համար, ընկույզն ամենաարդյունավետ ընկույզներից մեկն է:
Ընկույզի հյութը, որը պատրաստվում է երեկոյան ընկույզի կեղևը ջրի մեջ թրջելով, հայտնի է որպես խոլեստերինով հիվանդների համար թիվ մեկ դեղամիջոց։
Հատկապես առավոտյան ժամը 7-ին սոված փորին օգտագործվող ընկույզը տեսեք, թե որքանով է այն օգտակար...
Ընկույզի հյութը, որն աջակցում է վահանաձև գեղձի աշխատանքին, լավագույնս աշխատում է նախաճաշից առաջ օգտագործելու դեպքում:
Մասնավորապես, ընկույզի հյութը, որը 7 օր շարունակ օգտագործվում է, բարելավում է օրգանիզմի աշխատանքը։
Ընկույզի հյութն օգնում է ձեզ սկսել ձեր օրը հարմարավետ՝ թույլ տալով կառավարել ձեր նյարդերն ու սթրեսը։
Սոված փորին ընկույզի հյութ խմելն օգնում է հավասարակշռված պահել խոլեստերինի մակարդակը:
Ընկույզի հյութով ողողումը կանոնավոր կերպով վերացնում է ատամնաքարը, կանխում նոր ատամնաքարերի առաջացումը և օգնում սպիտակեցնել ատամները:
Ընկույզներ Ալցհեյմերի, կրծքագեղձի քաղցկեղի, օստեոպորոզի և նույնիսկ ծերունական դեմենցիայի համար:
Համեղ և առողջարար! Ահա այս ընկույզները կանոնավոր ուտելու լավագույն 6 առավելությունները:
Եթե դուք ալերգիա չունեք գետնանուշից, ապա պատճառ չկա ինքներդ ձեզ հերքելու այս յուրահատուկ վերաբերմունքը:
Համեղ է և առողջարար։
Պարզվում է, որ այս փոքրիկ ընկույզները բազմաթիվ առողջարար օգուտներ ունեն մեր օրգանիզմի համար։
Իրականում, դրանցից մի քանիսի մասին դուք կարող եք նույնիսկ չգիտեք:
Ահա կանոնավոր գետնանուշ ուտելու մի քանի առավելություններ.
1. Գետնանուշը կանխում է քաղցկեղը։
Պարզվում է, որ դրանցում հակաօքսիդանտների և առողջ ճարպաթթուների մեծ պարունակության պատճառով շաբաթական առնվազն 30 գրամ գետնանուշ ուտելն օգնում է կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղը։
Բացի այդ, գետնանուշը պարունակում է բետա-սիտոստերոլ կոչվող միացություն, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի վտանգավոր բջիջների աճը:
2. Կանխում է սրտանոթային հիվանդությունները։
Գետնանուշը պարունակում է 75% չհագեցած ճարպաթթուներ, ինչպես նաև հակաօքսիդանտ՝ ռեսվերատրոլ, որն օգնում է նվազեցնել վատ խոլեստերինը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը:
3. Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Գետնանուշը բուժիչ հատկություն ունի, քանի որ այն հարուստ է արգինին կոչվող ամինաթթուով:
Գետնանուշը պայքարում է սակավարյունության դեմ, քանի որ պարունակում է մի շարք վիտամիններ և հանքանյութեր:
Ի դեպ, այն իդեալական է նաև հղիների համար, քանի որ պարունակում է ֆոլաթթու, որն անհրաժեշտ է երեխայի աճի և ձևավորման համար։
4. Գետնանուշը օգնում է խուսափել օստեոպորոզից և ոսկորների հետ կապված այլ հիվանդություններից։
Կալցիումի և մագնեզիումի բարձր պարունակության պատճառով գետնանուշ ուտելն օգնում է ամրացնել ոսկորներն ու հոդերը։
5. Իդեալական է առողջ մաշկի և մազերի համար:
Վիտամին E-ի պարունակության շնորհիվ գետնանուշ ուտելը պաշտպանում է մաշկը քաղցկեղից, ինչպես նաև փայլ է հաղորդում մազերին։
6. Պայքարում է նյարդաբանական խնդիրների, ինչպիսիք են Ալցհեյմերի հիվանդությունը կամ ծերունական դեմենցիան։
Քանի որ գետնանուշը պարունակում է վիտամին B կոմպլեքս, դրա օգտագործումն օգնում է կանխել նյարդային տիկերը և հիշողության սարսափելի կորուստը։
Ցանկացած ժողովրդական միջոց օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։