7 կարևոր փաստ, որ յուրաքանչյուր սուրճի սիրահար պետք է իմանա...

Դիտումներ 506

7 կարևոր փաստ, որ յուրաքանչյուր սուրճի սիրահար պետք է իմանա...

1. Բարձրացնում է ուղեղի ակտիվությունը

 

Իսկ դուք գիտե՞ք, որ սուրճը մարդուն դարձնում է ավելի ուշադիր և կենտրոնացած։ Բայց սա դեռ ամենը չէ... Պարզվում է, որ շաքարավազով սուրճը կարող է առավելագույնս ակտիվացնել գլխուղեղի այն հատվածները, որոնք անհրաժեշտ են առաջադրանքների կատարման համար, և այդ ամենը շնորհիվ կոֆեինի և գլյուկոզայի համադրության։

 

2. Բարձրացնում է արյան ճնշումը

 

Եթե ​​դուք տառապում եք արյան ցածր ճնշումից, ապա մեկ բաժակ սուրճը հիանալի միջոց է։ Սակայն հիպոթենզիկ մարդկանց համար, ովքեր այս ըմպելիքից զգում են տախիկարդիա և սրտի հաճախության բարձրացում, դեռ ավելի լավ է հրաժարվել սուրճից: 

 

3. Ամրացնում է իմունային համակարգը

 

Գիտնականներն ապացուցել են, որ ինչքան օրական ավելի շատ բնական, թարմ աղացած սուրճ խմեք, այնքան ավելի քիչ է վաղաժամ մահանալու վտանգը։ Սուրճի ամենախելամիտ քանակությունը օրական 3 բաժակն է։ Բանն այն է, որ այս ըմպելիքը ամրացնում է իմունային համակարգը, լյարդը, սրտանոթային համակարգը և բարելավում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը։

 

4. Վերացնում է գլխացավը

 

Եթե ​​գլխացավ ունեք կամ տառապում եք միգրենից, սուրճ խմեք։ Իհարկե, այն չի կարող փոխարինել ցավազրկողներին, քանի որ դրանք պարունակում են բոլոր անհրաժեշտ նյութերը տարբեր տեսակի ցավերի դեմ պայքարելու համար։ Բայց կոֆեինը հատուկ ավելացվում է նման դեղամիջոցներին, քանի որ այն բարձրացնում է դեղամիջոցի արդյունավետությունը 40%-ով։

 

 

5. Ազատում է սթրեսից ու դեպրեսիայից

 

Երբ դուք սուրճ եք խմում, ձեր մարմինը արտադրում է դոֆամին և սերոտոնին, որոնք պատասխանատու են լավ տրամադրության համար: Միայն սուրճի մեջ հայտնաբերված կոֆեինը լավ խթանում է կենտրոնական նյարդային համակարգը, և դա ձեզ հետ է պահում դեպրեսիայից:

 

6. Բարելավում է հիշողությունը

 

Խոսքը կոնկրետ կարճաժամկետ հիշողության մասին է, բայց դա նույնպես լավ է, քանի որ սկզբում ինֆորմացիան պահպանվում է կարճաժամկետ հիշողության մեջ, իսկ հետո տեղափոխվում է երկարաժամկետ հիշողության մեջ։

 

7. Օգնում է նիհարել

 

Կոֆեինը բարձրացնում է լեպտին հորմոնի մակարդակը մարմնում, և դա հանգեցնում է քաշի կորստի։ Ապացուցված է, որ սուրճի սիրահարները շատ ավելի երկար են գիրանում, քան նրանք, ովքեր չեն խմում այս ըմպելիքը, և մարզասրահում մարզվելը նրանց համար ավելի արդյունավետ է դառնում։



Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար

Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։

 

 

Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե ​​դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։

Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե ​​նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»։



Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս: Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը