62 տարեկանում կարողացել եմ շաքարս բուժել և հիմա լիարժեք առողջ եմ․ գաղտնիքը սա է

Դիտումներ 14680

62 տարեկանում կարողացել եմ շաքարս բուժել և հիմա լիարժեք առողջ եմ․ գաղտնիքը սա է

Շաքարային դիաբետ ինձ մոտ հայտնաբերվել է 59 տարեկանում։ Այդ ժամանակ վարում է սխալ ապրելակերպ։ Ուտում էի վատ սնունդ, չէի շարժվում և անառողջ կերպով էի ապրում։

 

 

Շաքարի առաջացումից հետ, ճիշտ է հիասթափվեցի ամեն ինչից, բայց ուժ գտա և կարողացա պայքարել ու հաղթել դարի այս հիվանդությանը։ Անչափ շնորհակալ եմ բժշկիս խորհուրդների համար, նա փրկեց ինձ։ 

Միշտ իմացեք, որ ձեր լավագույն բժիշկը ինքներդ եք: 



Եթե ​​ունես կամքի ուժ, ապա դու կարող ես քեզ բուժել ավելի լավ, քան ցանկացած բժիշկ: Մաղթում եմ բոլորիդ առողջություն և ավելի լավատեսություն:

Բացի այդ, եթե դուք ունեք արյան շաքարի բարձր մակարդակ, ապա առաջարկում ենք ձեզ ծանոթանալ հզոր բնական միջոցներ, որոնք օգնում են նվազեցնել շաքարի մակարդակը և պահել այն վերահսկողության տակ:

 

 

Հիվանդությունը կարելի է կանխարգելել՝ վարելով առողջ ապրելակերպ, իսկ մահացության ցուցանիշները հնարավոր է նվազեցնել վաղաժամ ախտորոշման և բուժման շնորհիվ: Անհրաժեշտ է խուսափել ավելորդ քաշից՝ նվազեցնելով հատկապես բարձր կալորիականությամբ սննդամթերքի ընդունումը, հատկապես շաքարի, շաքար պարունակող սննդամթերքի օգտագործումը. շաքարի և շաքարավազի փոխարեն անհրաժեշտ է օգտագործել թարմ մրգեր (գերազանցապես, խնձոր, նարինջ, կարմիր հաղարջ):

 


Շատ կարևոր է նաև ֆիզիկական ակտիվ կենսակերպը: Շաբաթական 150 րոպե միջին ծանրաբեռնվածության ֆիզիկական վարժությունները (արագ քայլ, հեծանիվ կամ ռիթմիկ կրկնվող աէրոբիկ վարժություններ) 50 %-ով նվազեցնում են շաքարային դիաբետի առաջացման ռիսկը: Ինչպես նաև անհրաժեշտ է հրաժարվել ծխախոտից և ալկոհոլից. ծխելը և ոգելից խմիչքների չարաշահումը մեծացնում են շաքարային դիաբետի առաջացման հավանականությունը։

 

 

Իսկ ամենակարևոր մթերքը, որ կարող եք օգտագործել դա լոբին է։ Լոբի
Լոբին օգնում է մի քանի րոպեում նվազեցնել շաքարի մակարդակը շաքարախտ ունեցող մարդկանց մոտ։
Գիտնականները հետազոտել են երկրորդ տիպի դիաբետ ունեցող մեծահասակների մոտ բրնձից ու լոբուց պատրաստված ուտեստների գլիկեմիկ պատասխանը՝ միայն բրնձի համեմատությամբ:
Նախաճաշի համար որպես հսկիչ սնունդ օգտագործվել են սպիտակ երկարահատիկ բրինձ, կարմիր բծավոր լոբի/բրինձ, սև լոբի/բրինձ ու կարմիր լոբի/բրինձ: Դրանից հետո գիտնականները արյան մի քանի հետազոտություն են անցկացրել՝ ուտելուց անմիջապես հետո, ինչպես նաև երեք ժամվա ընթացքում՝ կես ժամ ընդմիջումներով:
Պարզվել է, որ արյան մեջ շաքարի մակարդակն էականորեն ավելի ցածր է բրնձի հետ լոբու երեք տեսակ, քան միայն բրինձ ուտելու դեպքում:

 



Ամենաընթերցվածը