60-ականներին այս բանջարեղենը բարելավել է իմ տեսողությունը, բուժել իմ լյարդը և մաքրել իմ աղիքները
Այս արմատային բանջարեղենից պատրաստված առողջարար և անուշաբույր ուտեստը կհագեցնի օրգանիզմը էական նյութերով տարվա ցանկացած ժամանակ։ Կարմիր արմատային բանջարեղենը կարելի է ապահով կերպով եփել, թխել և շոգեխաշել, քանի որ այն չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները եփելիս:
Ես փորձում եմ այս ճակնդեղ ավելի հաճախ ավելացնել իմ սննդակարգում, քանի որ այն նորմալացնում է աղիների աշխատանքը: Նկատելի ազդեցության համար խորհուրդ է տրվում օրական ուտել 100–150 գ խաշած ճակնդեղ։ Ահա իմ սիրելի ճակնդեղի աղցանը, որը ես պատրաստում եմ ընտանիքիս համար։
Բաղադրիչներ
3 ճակնդեղ
2 սոխ
աղ ըստ ճաշակի
ձիթապտղի յուղ
քացախ
1. Ճակնդեղները մաքրել կեղեւից եւ եռացնել ջրի մեջ՝ մի պտղունց աղով։
2. Սոխը և եփած ճակնդեղը կտրատել խորանարդի և լցնել աղցանամանի մեջ։
3. Ավելացնել մի քիչ ձիթապտղի յուղ և քացախ, աղ՝ ըստ ճաշակի և խառնել աղցանը։
Ճակնդեղի օգուտներն անգնահատելի են: Այն կարելի է ավելացնել ոչ միայն բորշչին և աղցաններին, այլև պատրաստել համեղ ըմպելիքներ և աղանդեր։
Թաթարական ճակնդեղով և բողկով աղցան, քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
Թաթարական ճակնդեղի և բողկի աղցանն ունի վառ կծու համ և հարուստ բուրմունք։
Վերջինս անպայման պետք է նկատի ունենալ ու ժամանակն այնպես պլանավորել, որ ճաշատեսակը համտեսելուց հետո չգնաս կարեւոր հանդիպումների կամ ժամադրության։
Ուստի լավագույնը կլինի, եթե ձեր ընտանիքի հետ ընթրիքի մենյուում ներառեք ճակնդեղով և բողկով աղցան։
Ճաշատեսակը կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ կամ նույնիսկ խորոված մսի կողմնակի ճաշատեսակ։
Վերջին գաղափարը, իհարկե, կաջակցեն սննդաբաններին, քանի որ ճակնդեղի և բողկի աղցանի համադրությունը սպիտակուցային բաղադրիչի հետ նպաստում է լավ մարսողությանը, հետևաբար՝ հիանալի տրամադրությանը:
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
-
միջին չափի ճակնդեղ - 1 հատ
-
միջին չափի կանաչ բողկ - 1 հատ
-
առաջին սառը սեղմման բուսական յուղ - 1-2 ճ.գ. լ.
-
կանաչ սոխ - 50 գ
-
կիտրոնի հյութ - 1 ճ.գ. լ.
աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Քայլ 1
Պատրաստել աղցանի բաղադրիչները. Առաջին հերթին ճակնդեղը եփում ենք միկրոալիքային վառարանում։ Լցնել հատուկ տարայի մեջ 1-2 ճ.գ. լ. ջուր. Լվացեք ճակնդեղը և վերևի մասում հորիզոնական կտրեք, իսկ ներքևից՝ «պոչը»։
Քայլ 2
Պատրաստի ճակնդեղը դնել տարայի մեջ և փակել կափարիչը։ Եփել մոտ 5 րոպե առավելագույն հզորությամբ։ Թողեք, որ ճակնդեղը ամբողջովին սառչի և մաքրեք կեղևից։
Քայլ 3
Լվացեք բողկը խոզանակով, ապա մաքրեք կեղևը։ Կտրեք բարակ երկար շերտերով սուր դանակով կամ օգտագործեք հատուկ քերիչ կորեական գազարի համար։
Քայլ 4
Բողկը լցնում ենք ամանի մեջ և համեմում մի քիչ աղով։ Թողնել 10 րոպե։ Բողկը խմբաքանակներով քամեք, որպեսզի ավելորդ հյութը դուրս գա, ապա տեղափոխեք առանձին ամանի մեջ։
Քայլ 5
Ավելացնել բուսական յուղ։ Խառնել։ Բողկը թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։ Արդյունքում, յուղը կլանվի, և արմատային բերքը կկորցնի իր սուր հոտը և թթու համը:
Քայլ 6
Լվացեք կանաչ սոխը աղցանի համար և չորացրեք թղթե սրբիչներով: Մի փոքր թեք կտրեք ոչ շատ բարակ օղակների: Ավելացնել ամանի մեջ պատրաստված բողկով։
Քայլ 7
Բազուկը կտրատել բարակ շերտերով։ Տեղափոխում ենք բողկով և կանաչ սոխով ամանի մեջ։ Մի քիչ պղպեղ և լցնել կիտրոնի հյութի մեջ։ Նրբորեն խառնել և աղցանով տարան 15 րոպեով դնել սառնարանը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։