6 պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն օր մաղադանոս ուտել
Դրան պետք է շատ ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել, քանի որ այն ունի հսկայական քանակությամբ օգտակար նյութեր, որոնք պարզապես անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմի համար։
Օգնում է նվազեցնել աղի ընդունումը
Աղի բարձր ընդունումը ժամանակակից հասարակության հիմնական սննդային խնդիրներից է:
Աղի ավելցուկը առաջացնում է ոտքերի և դեմքի այտուց, հրահրում է երիկամների հիվանդության զարգացումը, նպաստում է հիպերտոնիայի առաջացմանը և նվազեցնում մարդու մտավոր գործունեությունը։
Այս դեպքում օգնության կարող է գալ թարմ, մանր կտրատած մաղադանոսը։
Ապահովում է օրգանիզմը վիտամիններով
Ընդհանուր առմամբ 2 ճաշի գդալ կտրատած թարմ մաղադանոսը պարունակում է՝
վիտամին A - օրական պահանջի 100%-ը
վիտամին B - օրական պահանջի մոտ 10% -ը
վիտամին C - օրական պահանջարկի 50% -ը
վիտամին K - օրական պահանջարկի ավելի քան 100% -ը
Մաղադանոսի փոքր քանակությամբ պարունակվող վիտամիններից յուրաքանչյուրն անհրաժեշտ է օրգանիզմի առողջության և բնականոն գործունեության համար։
Վիտամին A-ն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, բարենպաստ ազդեցություն ունի աչքերի առողջության վրա։ Բացի այդ, ձեր մաշկը դառնում է ավելի առաձգական և հարթ, իսկ վիտամին A-ն պայքարում է նաև պզուկների և ցաների դեմ:
Մաղադանոսի օգտակար նյութերն այսքանով չեն ավարտվում։ Այն կալիումի, երկաթի, մագնեզիումի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է։
Հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պաշտպանում են քաղցկեղից և քրոնիկ բորբոքումներից
Մաղադանոսը պարունակում է նաև ֆլավոնոիդներ, կարոտինոիդներ և, իհարկե, վիտամին C, որոնք ակտիվորեն պաշտպանում են մարդու օրգանիզմը։