6 պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն օր մաղադանոս ուտել

Դիտումներ 675

6 պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն օր մաղադանոս ուտել

Դրան պետք է շատ ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել, քանի որ այն ունի հսկայական քանակությամբ օգտակար նյութեր, որոնք պարզապես անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմի համար։

Օգնում է նվազեցնել աղի ընդունումը

Աղի բարձր ընդունումը ժամանակակից հասարակության հիմնական սննդային խնդիրներից է:

 

 

Աղի ավելցուկը առաջացնում է ոտքերի և դեմքի այտուց, հրահրում է երիկամների հիվանդության զարգացումը, նպաստում է հիպերտոնիայի առաջացմանը և նվազեցնում մարդու մտավոր գործունեությունը։

Այս դեպքում օգնության կարող է գալ թարմ, մանր կտրատած մաղադանոսը։

Ապահովում է օրգանիզմը վիտամիններով

 



Ընդհանուր առմամբ 2 ճաշի գդալ կտրատած թարմ մաղադանոսը պարունակում է՝

վիտամին A - օրական պահանջի 100%-ը

վիտամին B - օրական պահանջի մոտ 10% -ը

վիտամին C - օրական պահանջարկի 50% -ը

վիտամին K - օրական պահանջարկի ավելի քան 100% -ը

 

 

Մաղադանոսի փոքր քանակությամբ պարունակվող վիտամիններից յուրաքանչյուրն անհրաժեշտ է օրգանիզմի առողջության և բնականոն գործունեության համար։

 



Վիտամին A-ն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, բարենպաստ ազդեցություն ունի աչքերի առողջության վրա։ Բացի այդ, ձեր մաշկը դառնում է ավելի առաձգական և հարթ, իսկ վիտամին A-ն պայքարում է նաև պզուկների և ցաների դեմ:

Մաղադանոսի օգտակար նյութերն այսքանով չեն ավարտվում։ Այն կալիումի, երկաթի, մագնեզիումի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է։

Հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պաշտպանում են քաղցկեղից և քրոնիկ բորբոքումներից

Մաղադանոսը պարունակում է նաև ֆլավոնոիդներ, կարոտինոիդներ և, իհարկե, վիտամին C, որոնք ակտիվորեն պաշտպանում են մարդու օրգանիզմը։



Ամենաընթերցվածը