Լիմոնի և սուրճի շնորհիվ նիհարել եմ 21 կգ և ազատվեցի փորի հատվածի ճարպից․ Ահա օգտագործման եղանակը

Դիտումներ 399
Լիմոնի և սուրճի շնորհիվ նիհարել եմ 21 կգ և ազատվեցի փորի հատվածի ճարպից․ Ահա օգտագործման եղանակը

Լիանայի խորհուրդը բոլորին, ովքեր ցանկանում են նիհարել։

Ձեզ եմ ուզում ներկայացնել ավելորդ քաշից ազատվելու հրաշալի միջոց, որը շատ-շատերին է օգնել և անձամբ ինձ։ Պարզապես պետք է կիտրոնով սուրճ պատրաստել և խմել ամեն առավոտ։

 

 

Այն ոչ միայն կօգնի ձեզ նիհարել, կազատի նաև որովայնի հատվածի ճարպից, ինչպես նաև կմաքրի աղիներն ու կկարգավորի ձեր նյութափոխանակությունը։


 Ըմպելիքը պատրաստելու համար հարկավոր է կես հատ կիտրոնը քամեք, վրան ավելացնեք կես թեյի գդալ սուրճ և այդ ամենի վրա լցնեք եռացրած ջուր։ Այն պետք է պատրաստեք թեյի բաժակով։

 

 

Փորձեք այս տարբերակը և այն կօգնի ձեզ։ Եթե կիտրոնից ունեք հակացուցում, այն չի կարելի փորձել։ 

Կիտրոնի ծագումը անհայտ է, թեև կիտրոնները առաջին անգամ աճել են Ասսամում (Հնդկաստանի հյուսիս-արևելքում), հյուսիսային Բուռմայում կամ Չինաստանում։ Կիտրոնի գենոմիկ ուսումնասիրությունը նշում է, որ դա հիբրիդ է դառը նարնջի (թթու նարնջի) և կիտրոնի միջև։

Լիմոնները մտել են Եվրոպա հարավային Իտալիայում ոչ ուշ քան 2-րդ դարում, Հին Հռոմի ժամանակաշրջանում։ Այնուամենայնիվ դրանք լիովին մշակված չէին։ Դրանք ավելի ուշ հայտնի դարձան Պարսկաստանում, այնուհետև 700-ական թվականներին Իրաքում և Եգիպտոսում:Կիտրոնի մասին առաջին անգամ արձանագրվել է 10-րդ դարի արաբերենի հնագիտական գրականության մեջ, ինչպես նաև օգտագործվել է որպես դեկորատիվ բույս վաղ իսլամական այգիներում: Այն լայնորեն տարածվեց արաբական աշխարհում և Միջերկրյածովյան տարածաշրջանում 1000-1150 թվականներին։

Եվրոպայում լիմոնի առաջին խոշոր մշակումը սկսվեց 15-րդ դարի կեսին՝ Գենուայում։ Կիտրոնը հետագայում ներկայացվեց Ամերիկայում 1493 թվականին, երբ Քրիստոֆեր Կոլումբոսը իր ճանապարհորդությունների ընթացքում կիտրոնի սերմերը բերեց Հիսպանիոլայից: Իսպանիայի նվաճումը նպաստեց Նոր աշխարհում կիտրոնի սերմերի տարածմանը։ Այն հիմնականում օգտագործվել է որպես դեկորատիվ բույս և(կամ) բժշկության համար։ 19-րդ դարում կիտրոններ սկսեցին աճել Ֆլորիդայում և Կալիֆոռնիայում։

1747 թվականին Ջեյմս Լինդի փորձարկումների շներհիվ լնդախտից տառապող նավաստիները սկսեցին իրենց դիետայում ավելացնել կիտրոնի հյութը, թեև վիտամին C-ն դեռ հայտնի չէր։

Կիտրոն բառի ծագումը գալիս է Մերձավոր Արևելքից։ Բառը գալիս է հին ֆրանսիական limon բառից, այնուհետև իտալերեն limone, արաբերեն laymūn կամ līmūn բառերից, և պարսկերեն līmūn բառից՝ ցիտրուսային մրգերի ընդհանուր տերմին, որը համանման է սանսկրիտի (nimbū, «լայմ»)։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը