5 վտանգավոր հիվանդություն, որոնց ախտանիշները հեշտությամբ կարելի է շփոթել մրսածության հետ

Դիտումներ 531

5 վտանգավոր հիվանդություն, որոնց ախտանիշները հեշտությամբ կարելի է շփոթել մրսածության հետ

Արյան քաղցկեղ

 

The Express-ը հրապարակել է բրիտանացի բժիշկների հոդվածը, որտեղ նրանք խոսել են արյան քաղցկեղի ախտանիշների մասին։ Բժիշկների կարծիքով՝ այս հիվանդությունն իր զարգացման սկզբում կարող է պատրանք ստեղծել, որ մարդը մրսել է։ Նման շփոթությանը նպաստում են հազը, ջերմությունը, ծանր թուլությունը. այս ախտանիշները, որոնք ի հայտ են գալիս քաղցկեղով, դժվարացնում են գործերի իրական վիճակը տեսնելը:

Մասնագետներն ընդգծում են, որ հիվանդության դեպքում պետք է ուշադիր հետևել օրգանիզմի բոլոր փոփոխություններին, քանի որ կարող է պարզվել, որ բացի բավականին անվնաս ախտանիշներից, ի հայտ կգան նաև ավելի լուրջ խանգարումների նշաններ։

 

Մոնոնուկլեոզ

Օրինակ՝ մոնոնուկլեոզը՝ սուր վարակիչ հիվանդություն, որն առաջանում է Էպշտեյն-Բարրի վիրուսով կամ ցիտոմեգալովիրուսով, կարելի է շփոթել մրսածության կամ գրիպի հետ։ Մոնոնուկլեոզով նկատվում են նաև ջերմություն, թուլություն և կոկորդի ցավ։ Այս հիվանդությունը վտանգավոր է իր հետևանքների պատճառով՝ հիվանդների մոտ կարող է զարգանալ իմունային անբավարարություն և լյարդի վնաս: Մոնոնուկլեոզին բնորոշ է պարանոցի և մարմնի այլ մասերի ավշային հանգույցների նկատելի բորբոքումը։ Եթե ​​դրանք նկատում եք, ապա անպայման պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։

 

Մենինգիտ

Մրսածության ախտանիշները, այդ թվում՝ ջերմությունն ու թուլությունը, ուղեկցվում են մեկ այլ չափազանց վտանգավոր վարակով՝ մենինգիտով, հիվանդություն, որի ժամանակ առաջանում է ուղեղն ու ողնուղեղը պաշտպանող թաղանթների բորբոքումը։ Բայց մենինգիտը բնութագրվում է նաև լույսի նկատմամբ զգայունության բարձրացմամբ և պարանոցի մկանների խստությամբ: Եթե ​​այս հիվանդությունը զարգանա, անհրաժեշտ է հնարավորինս շուտ խորհրդակցել բժշկի հետ: Մենինգիտը բաժանվում է վիրուսային և բակտերիալ ձևերի, և դրանց բուժումը տարբեր է:

 

Թոքաբորբ

Պատահում է, որ մրսած մարդը սկսում է ավելի լավ զգալ, բայց որոշ ժամանակ անց (մինչև երկու շաբաթ) նա կրկին զգում է հիվանդության ծանոթ ախտանիշները։ Բժիշկների խոսքով՝ թոքաբորբը հաճախ արտահայտվում է այսպես՝ մեկ կամ երկու թոքերի հյուսվածքի բորբոքում։ Եթե ​​ի հայտ են գալիս այնպիսի ախտանիշներ, ինչպիսիք են բարձր կամ ցածր ջերմաստիճանը և հազը, որը սկսվում է չոր, այնուհետև ուղեկցվում է թուքով և արյունով, դուք պետք է դիմեք բժշկի օգնությանը:

 

Բրոնխիտ

Օգտակար է նաև իմանալ, որ նույն տեսակի վիրուսները և ARVI-ն առաջացնում են բրոնխիտ: Բայց այս հիվանդության դեպքում հազն ավելի երկար է տևում, քան պարզ մրսածության դեպքում՝ մինչև երեք շաբաթ: Բրոնխիտը պետք է բուժվի բժշկի կողմից, քանի որ այն հեշտությամբ կարող է վերածվել թոքաբորբի։



4 բնական հակաբիոտիկ, որոնք արդյունավետ կլինեն մրսածության դեպքում

Հակաբիոտիկները դեղամիջոցներ են, որոնք հայտնի են վաղուց։ Դրանք օգնում են ոչնչացնել պաթոգեն բակտերիաները, երբ դրանք հայտնվում են մարմնում, դրա շնորհիվ արագ վերականգնել առողջությունը։
Մարդիկ ծանոթ են նման դեղամիջոցներին, հիշեք, որ դրանք պարտադիր պետք է նշանակվեն բժշկի կողմից։ Սա ճիշտ է բժշկական սարքերի դեպքում, բայց մի մոռացեք, որ ոչ միայն դրանք կան։
Կան նաև բնական հակաբիոտիկներ, որոնք նույնպես օգնում են պայքարել պաթոգենների դեմ: 

 


Ակացիա
Այն առանձնանում է թունավոր նյութերը կլանելու և հեռացնելու ունակությամբ։ Այն ունի նաև բուժիչ հատկություն։

Սխտոր
Այս մթերքը հայտնի է բոլորին: Խորհուրդ է տրվում այն ուտել հիվանդությունների կանխարգելման համար, և այն դեպքում, երբ դրանք արդեն զարգացել են։ Սխտորը պարունակում է վիտամին C, որն ամրացնում է իմունային համակարգը և օգնում է պայքարել վիրուսների դեմ։
Այն պարունակում է նաև ծծումբ, B, D և PP վիտամիններ:



Նման հարուստ բաղադրությունը թույլ է տալիս խթանել արյան ձևավորումը, ուժեղացնել լեղու ձևավորումն ու արտազատումը և նվազեցնել արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը։
Կոճապղպեղ
Այս մթերքը պարունակում է բավարար քանակությամբ կենսաբանական ակտիվ բաղադրիչներ: Այս նյութը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում արյան ճնշման վրա, մասնակցում է վիտամին A-ի սինթեզին, օգտակար է նաև տեսողության համար, թույլ է տալիս պահպանել այն պատշաճ մակարդակի վրա։Մեղր
Այս քաղցր դելիկատեսը շատ օգտակար նյութեր ունի։ Հատկանշական է, որ մեղրի բոլոր բաղադրիչները նույն հարաբերակցությամբ են, ինչ մարդու օրգանիզմում։ Այդ իսկ պատճառով մթերքը լավագույնս ազդում է օրգանիզմի վրա՝ կանխելով վնասակար միկրոօրգանիզմների բազմացումը։

 


Դուք պետք է օգտագործեք այս մթերքը միայն այն դեպքում, եթե դրա նկատմամբ ալերգիա չկա, քանի որ հակառակ դեպքում դա միայն վնաս կբերի:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը