5 թեյ, որոնք կօգնեն այրել ավելորդ ճարպը և վերահսկել քաշը
Եթե ցանկանում եք այրել ճարպերը, ապա թեյն այն ըմպելիքներից է, որը կարող է ձեզ ամենաշատը օգնել այս գործում։
Հատկապես միզամուղ ըմպելիքներից բացի, կան թեյի որոշակի տեսակներ, որոնք օգնում են ավելի արագ այրել ճարպերը:
Թեյն իր բոլոր տեսակներով ունի բազմաթիվ հատկություններ, որոնք կարող են օգնել մեզ արագ նիհարել։ Բայց եթե դրանք ուղեկցենք պատշաճ սնուցմամբ։ Որոշ թուրմեր, որոնց մասին մենք խոսելու ենք, ունեն բազմաթիվ հատկություններ:
Թեյեր, որոնք օգնում են այրել ճարպը և դրա առավելությունները
1. Սպիտակ թեյ
Սպիտակ թեյը հատկապես օգտակար է, քանի որ այն օգնում է մարմնին այրել ճարպը չորս տարբեր ձևերով: Բացի այդ, այն օգնում է կանխել թուլացումը:
Սպիտակ թեյն օգնում է մեզ նիհարել շատ ավելի արդյունավետ, քանի որ այն բնական ճարպ այրող միջոց է: Ավելին, այն պատասխանատու է օրգանիզմում ճարպային կուտակումների յուրացմանը խանգարելու համար։
Բացի այդ, այն արգելափակում է նոր ճարպային բջիջների առաջացումը: Իր հերթին, սա նույնպես մեծացնում է լիպոլիզը: Այսինքն՝ արագացնում է նյութափոխանակությունը, որով օրգանիզմը լիպիդները վերածում է ճարպաթթուների։
Թեյը նաև կատեխինների աղբյուր է՝ հակաօքսիդանտի մի տեսակ, որը խթանում է բջիջներից ճարպի արտազատումը: Այսպիսով, այս ըմպելիքը մեզ օգնում է արագացնել լյարդի՝ ճարպը էներգիայի վերածելու ունակությունը։
Այսպիսով, սպիտակ թեյ խմելը կհեշտացնի քաշի կորուստը։ Բացի այդ, այն կօգնի մարմնին վերահսկել այնպիսի խնդիրները, ինչպիսիք են խոլեստերինը և տրիգլիցերիդները:
2. Ծորենի
Հնարավոր է, որ այն ամենահայտնի թեյի տեսակը չէ, բայց ամենաարդյունավետներից: Հատկապես, եթե մենք փնտրում ենք քաշի կորուստ: Եվ այս ամենը շնորհիվ բերբերինի պարունակության:
Բերբերինը դեղին և դառը պիգմենտ է, որն ունի հզոր ճարպ այրող և հագեցնող ազդեցություն: Մասնավորապես, դա որովայնի ճարպերն այրելու, ինչպես նաև քաշի ավելացումը կանխելու մեծ ունակությամբ նյութ է։
Ոչ միայն դա, այս տեսակի թեյն արագացնում է նյութափոխանակությունը և ստիպում է օրգանիզմին ավելացնել էներգիայի ծախսերը։ Սա օգնում է նվազեցնել ճարպային բջիջների մակերեսի ընկալիչների քանակը և մեծացնում է այրված լիպիդների քանակը:
3. Ռոյբոս
Rooibos-ը իրականում կարմիր թեյի տեսակ է, ինչ-որ չափով ավելի քաղցր: Ստացվում է ռոյբոս թփի տերեւներից։ Այն համարվում է հզոր ճարպ այրող միջոց։
Այս ֆունկցիայի համար պատասխանատու են դրանց տերևներում պարունակվող պոլիֆենոլներն ու ֆլավոնոիդները։ 2014 թվականի ուսումնասիրության համաձայն՝ դրանք արգելակում են ադիպոգենեզը մինչև 22%-ով։ Այսինքն՝ նոր ճարպային բջիջների առաջացում։
Բացի այդ, այն թեյի մի տեսակ է, որն իդեալական է բջջային և մարսողական նյութափոխանակությունը բարելավելու և խթանելու համար: Դա պայմանավորված է մեծ հակաօքսիդանտ հզորությամբ:
Rooibos-ն ունի նաև միզամուղ հատկություն, այնպես որ կարող եք նվազեցնել հեղուկի ավելցուկային կուտակումը, որը երբեմն առաջանում է մարմնում:
4. Pu-erh թեյ
Դա չինական թեյի տեսակ է, որը խմորվում է և շատ տարածված է նիհարելու իր հատկությունների համար:
5. Անանուխի թեյ
Անանուխի թեյն օգնում է վերահսկել անհանգստությունը և նվազեցնել ախորժակը: Բացի այդ, դա կատարյալ ըմպելիք է: Հատկապես, եթե նպատակը մարսողության բարելավումն է և ավելի շատ կալորիաներ և ճարպեր այրելը: Այստեղ մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել այն.
Բաղադրիչներ
1 ճաշի գդալ անանուխի տերեւ (10 գ)
1 բաժակ ջուր (250 մլ)
մեղր (ըստ ցանկության)
Ուսուցում
Մի բաժակ տաք ջրի մեջ ավելացնել անանուխի տերեւները։ Ըմպելիքը քամելուց և խմելուց առաջ թողեք մնա մոտ 5 րոպե, որը կարելի է քաղցրացնել մեղրով։
Այս թուրմերի կանոնավոր օգտագործմամբ դուք կարող եք ոչ միայն վայելել համեղ զովացուցիչ ըմպելիքը, այլև օգուտ քաղել դրա ճարպերն այրող հատկություններից: