5 րոպեում սովորական բանջարեղենը դառնում է դելիկատես
Բաղադրություն
Բազուկ 2 հատ
Վարունգ 2 հատ
Սպիտակ կաղամբ 0,5 հատ
Խնձոր 1 հատ
Մաղադանոս 1 փունջ
Թթվասեր 2 ճ.գ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Ճակնդեղը մաքրել և կտրատել 1,5 սմ խորանարդների։ Տապակը տաքացնել մի քիչ բուսայուղով և տապակել բանջարեղենը 3 րոպե առանց կափարիչի և նույնքան էլ կափարիչով։
Կաղամբը մանր կտրատել, վարունգն ու խնձորը բարակ շերտերով կտրատել։ Սնունդը լցնել խորը ամանի մեջ։
Ավելացնել եփած ճակնդեղը (առանց ձեթի) և խառնել։ Մանրացրեք մի փոքր փունջ մաղադանոս և դրեք ամանի մեջ: Համեմեք աղով աղցանը:
Աղցանին ավելացրեք թթվասեր և լավ խառնեք։ Թողնել 10-15 րոպե, ապա մատուցել։
Ճակնդեղով աղցանը պարզ տեսք ունի, բայց հավատացեք, այն հիանալի համ ունի: Եթե ցանկանում եք ճակնդեղին համ և կծվություն հաղորդել, տապակելիս վրան մի քիչ սխտոր և խոտաբույսեր ավելացրեք։ Այնուհետև ուտեստը կփայլի նոր գույներով։ Բարի ախորժակ!