Ո՞ր ճաշատեսակներն ու մթերքներն են թույլատրվում սառնարանում պահել
Սառեցումը մթերքը պահելու միջոց է, որը պահանջված է և համապատասխան բոլորի համար։ Շատերն օգտագործում են այն, երբ պետք է թողնել իրենց ամառանոցում աճեցված մրգերը, որոնք հարմար են օգտագործման համար:
Բրինձ
Միշտ չէ, որ ժամանակ կա սպասելու, մինչև այս հացահատիկը եփվի, քանի որ այս գործընթացը բավականին երկար է տևում։
Բայց ամեն դեպքում կարելի է բրինձը եփել, իսկ հետո ուղարկել սառցարան։ Ճիշտ ժամանակին հնարավոր կլինի միայն հալեցնել այն։ Միևնույն ժամանակ, այն հաստատ չի կորցնի իր համային որակները։
Կարտոֆիլի պյուրե
Կարտոֆիլը կարելի է խաշել, տրորել և սառեցնել։ Սառցախցիկի պայմաններում նրան ոչինչ չի պատահի։
Բայց ցանկացած պահի կարող եք կարտոֆիլով ուտեստ պատրաստել հաշված րոպեների ընթացքում։ Պահպանման այս եղանակը ոչ մի կերպ չի ազդի սննդի որակական կազմի վրա։
Մակարոնեղեն
Պատահում է, որ դրանք բերում են շատ եռալու։ Այս դեպքում ամեն գնով կարելի է դրանք չուտել, չթողնել վաղվա համար, այլ փաթեթավորել տոպրակների մեջ և ուղարկել սառնարան։ Հալեցնելու դեպքում դրանք չեն դեֆորմացվում, չեն կորցնի իրենց համը։ Դրանք կարող են օգտագործվել նաև տարբեր ուտեստների պատրաստման մեջ։
Հաց
Շատերն ընդհանրապես հրաժարվում են դրանից, և ինչ-որ մեկը չի պատկերացնում, թե ինչպես կարելի է ճաշել առանց այդքան կարևոր մթերքի: Եթե պետք է խնայել հացը, որն այդքան շատ չի ուտվում, այն պետք է ուղարկել սառցարան։ Նախ պետք է նույն հացը մի քանի րոպե դնել ջեռոցում, որպեսզի «հետ գա»։
Կարկանդակներ
Դրանք պարունակում են միջուկ, որը կարելի է ցանկացած դեպքում սառեցնել։ Խմորը նույնպես հաճախ պահվում է սառնարանում։ Կարկանդակները կարելի է սառեցնել, եթե շատ է եփել, այնուհետև տաքացնել ջեռոցում։ Նման սնունդը կարելի է ապահով պահել սառնարանում: Այնտեղ նրանք դեռ երկար չեն փչանա, իրենց ոչ մի որակ չեն կորցնի։