5 մթերք, որոնք ավելի լավ են ազատում փորկապությունից, քանի լուծողականները
Գրեթե յուրաքանչյուր ոք իր կյանքի ինչ-որ պահի ունեցել է փորկապություն, և այս անհանգստացնող և հաճախ ցավոտ խնդրի առաջացման հավանականությունը մեծանում է տարիքի հետ:
Քանի որ վատ լուծողականները կարող են մեզ զգալ, դուք հաճախ անհարմար եք զգում:
Բարեբախտաբար, կան բազմաթիվ մթերքներ, որոնք դուք կարող եք ուտել, որպեսզի դրական ազդեցություն ունենան ձեր աղիքների շարժման վրա:
Դիտարկենք որոշ մթերքներ, որոնք ավելի լավ են ազատում փորկապությունից, քան լուծողականները:
1. Սալորաչիր. Չորացրած սալորը ֆանտաստիկ միջոց է փորկապության դեմ:
Բջջանյութի բարձր պարունակության շնորհիվ նրանք օգնում են աղիների շարժմանը` ճարպաթթուների միջոցով կղանքի ջրի պարունակությունը ավելացնելով:
Սալորաչիրը պարունակում է նաև հատուկ ֆենոլային միացություններ և սորբիտոլ կոչվող շաքարային սպիրտ, որոնք նպաստում են ստամոքս-աղիքային համակարգի առողջությանը:
2. Ամբողջ հացահատիկի հաց և մակարոնեղեն: Ամբողջ հացահատիկի բոլոր տեսակները հիանալի փոխարինում են ավանդական սորտերին: Դրանք պարունակում են չլուծվող բջջանյութ, որն օգնում է կղանքի ավելացմանը: Եթե դուք գնում եք հացի, ապա գնելով մի տեսակ, որը պարունակում է նաև ընկույզ և սերմեր, ձեզ ավելի ուժեղ հարված կտա:
Հատկապես առողջարար է տարեկանի հացը։ 2 կտորը ապահովում է օրական առաջարկվող քանակի 15%-ը։ Այս տեսակի հացը միանշանակ շատ ավելի լավ է աշխատում, քան լուծողականները և ավելի արդյունավետ է ախտանշանները թեթևացնելու համար:
3. Ազնվամորի և մոշ. Երկու հատապտուղներն էլ ունեն ջրի և մանրաթելերի մեծ պարունակություն, ուստի հայտնի է, որ դրանք լավ բուժում են փորկապությունը: Վիտամին C-ի բարձր պարունակության և կալցիումի լավ լիցքի շնորհիվ դրանք ընդհանուր առմամբ առողջ մրգեր են: Նկատի ունեցեք, որ չպետք է օրական չափից շատ միրգ օգտագործեք, քանի որ դրանք պարունակում են ճարպեր և շաքար, սակայն այն անվտանգ է ուտել փոքր քանակությամբ կրեմի կամ յոգուրտի հետ, կամ նույնիսկ թխած մթերքների մեջ:
4. Տանձ և խնձոր. Խնձորի մեջ հայտնաբերված մանրաթելերից մեկը կոչվում է պեկտին, որը հիանալի է կղանքում ջրի պարունակությունը բարձրացնելու համար՝ ճարպաթթուների օգտագործմամբ կղանքն ավելի փափուկ և ծանր դարձնելու համար:
Մյուս կողմից, տանձը պարունակում է ֆրուկտոզա, որը խթանում է աղիների աշխատանքը; և սորբիտոլ, որը գործում է որպես աննշան լուծողական:
5. Լոբազգիներ. Լոբազգիները սննդային խումբ են, որը բաղկացած է այնպիսի մթերքներից, ինչպիսիք են ոսպը, լոբիները և նույնիսկ ոլոռը: Սրանք լցված են հսկայական քանակությամբ մանրաթելերով: Մեկ բաժակ եփած լոբի պարունակում է բջջանյութի առաջարկվող օրական ընդունման մոտ 80%-ը: Որպես հավելյալ բոնուս, դրանք նաև շատ էժան են:
Լոբազգիներ պարունակում է տարբեր տեսակի մանրաթելերի խառնուրդ՝ ինչպես լուծելի, այնպես էլ չլուծվող: Այս տեսակի մանրաթելերը միասին օգնում են փափկեցնել կղանքը՝ դրանով իսկ օգնելով փորկապության դեպքում:
Այս միջոցը կօգնի ձեզ ազատվել որովայնի ցավից, ջերմությունից և փորկապությունից
Այս միջոցները կօգնեն ձեզ արագ ազատվել ցավից և վերականգնել մարսողական ֆունկցիան:
Եթե որովայնի ցավը ուղեկցվում է ջերմությամբ, ապա հաշվի առեք այս բուժիչ դեղաբույսերը՝ ախտանշանների արագ թեթևացման համար:
էխինացեա թեյ
Ձեր իմունային համակարգը ուժեղացնելու համար օրական երեք բաժակ թեյ խմեք: Այն, ինչ դուք պետք է անեք, 2 թեյի գդալ էխինացեա լցնել 600-700 մլ եռման ջրի մեջ։ Թմրեք 15-20 րոպե:
Թեյ կիլանտրոյով
Համեմի սերմերը պարունակում են ֆիտոնուտրիենտներ, որոնք ուժեղացնում են իմունային համակարգը, և ամենալավն այն է, որ դրանք պարունակում են շատ ուժեղ ցնդող միացություններ և յուղեր, որոնք պայքարում են ցանկացած վիրուսային վարակի դեմ:
Մի թեյի գդալ կիլանտրոյով թեյ պատրաստեք մի փոքր բաժակ ջրի մեջ, եռացրեք և թողեք սառչի, քամեք: Օգտագործեք ախտանշանները արագ թեթևացնելու համար:
Ռեհանի տերևներ
Այն ունի հակաբիոտիկ, մանրէասպան և ֆունգիցիդային ազդեցություն։ Դրա շնորհիվ ռեհանի տերևները հզոր միջոց են վիրուսային տենդի դեմ։
Ընդամենը անհրաժեշտ է ռեհանի տերեւները 1-2 րոպե եռացնել մեկ լիտր ջրի մեջ՝ մեկ գդալ մեխակով։ Ընդունել թուրմը 2 ժամը մեկ՝ 100 մլ։
Կատվախոտ
Այս սերմերի ճաշի գդալը 5-7 ժամ թրմեք մի բաժակ ջրի մեջ։ Հետո խմեք այս ջուրը և կերեք սերմերը։ Դուք կարող եք նաև օգտագործել կատվախոտի սերմերի խառնուրդ մեղրով և կիտրոնով արագ հանգստանալու համար:
Եղինջ
Մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից։ Եվ նաև եղինջի թուրմը օրգանիզմին օգտակար նյութեր կտա։
Յոգուրտի
Հիանալի է ստամոքսի առողջության համար: Յոգուրտը պարունակում է պրոբիոտիկներ, որոնք բարելավում են մարսողությունը՝ թեթևացնելով ստամոքսի ցավը։ Դրա օգուտները քաղելու համար պարզապես մի բաժակ ջրի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ մածուն և մի պտղունց աղ։ Ավելացնել 3 ճաշի գդալ համեմի տերևներ և ավելացնել նաև մի պտղունց մանրացված հիլ։
Սամիթի սերմեր
Այս բնական միջոցն արդյունավետ է մարսողության խանգարման պատճառով որովայնի ցավերի դեպքում։ Այն արագ կթուլացնի իր հակամանրէային հատկությունների շնորհիվ, ինչպես նաև արագ կթուլացնի ցավը։ Մեկ թեյի գդալ սամիթի սերմերը ավելացրեք մեկ բաժակ եռման ջրի մեջ և թողեք 10 րոպե։ Ավելացնել մեղր և դանդաղ ընդունել: Նաև յուրաքանչյուր կերակուրից հետո ծամեք 1/2 թեյի գդալ սամիթի սերմերը։
Գազարի խյուս
Գազարը խաշել, խյուս պատրաստել ու քիչ-քիչ ուտել։ Արդյունքում դա կօգնի թեթեւացնել աղիների աշխատանքը՝ մաքրելով այն։
Բանան
Բանանը հարուստ է պեկտինով, որն արդյունավետ է լուծը բուժելու համար: Եվ նաև լուծվող մանրաթելը դադարեցնում է փորլուծությունը, իսկ կալիումը` հզոր էլեկտրոլիտը, որն ունի շատ կարևոր գործառույթներ: Կերեք 1-2 բանան և անմիջապես կթեթևացնեք որովայնի ցավը, ինչպես նաև կազատվեք այլ ախտանիշներից։
Սպիտակ բրինձ
Այս փափուկ մթերքը խորհուրդ է տրվում փորլուծության դեպքում։ Արդյունքում այն օգնում է նվազեցնել կղանքի ծավալը։ Օգտագործեք փոքր քանակությամբ քրքումով եփած սպիտակ բրինձ և արագ բարելավում կնկատեք։
Սև թեյ
Պատրաստեք մի բաժակ թունդ սև թեյ, օգտագործեք մի քիչ մեղր և կիտրոն՝ համը բարձրացնելու համար: Խմեք մի քանի բաժակ ամեն օր, մինչև ձեզ լավ զգաք:
Խնձորներ
Դրանք պարունակում են պեկտին, որն օգնում է դադարեցնել փորլուծություն։ 2-3 կտոր խնձորը կօգնի ազատվել բոլոր ախտանիշներից։
Խնձորի քացախ
Սա հիանալի տնային միջոց է փորլուծության դեմ, ոչնչացնում է բակտերիաներն ու վիրուսները։ Պարզապես մի բաժակ ջրի մեջ ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ խնձորի քացախ: Խմեք այս խառնուրդը օրը երկու անգամ, մինչև ախտանշանները լիովին անհետանան։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։