Ի՞նչ ուտել ենթաստամոքսային գեղձի առողջության համար

Դիտումներ 7615

Ի՞նչ ուտել ենթաստամոքսային գեղձի առողջության համար

Մեր մարմնի բոլոր համակարգերը փոխկապակցված են, ուստի, եթե մի օրգան սկսում է վատ գործել, ապա ամբողջ մարդն իրեն վատ է զգում: Եվ հետո մենք հայտնաբերում ենք, որ մեզ մոտ նույնպես զարգանում են համակցված հիվանդությունները:

 

 

Օրինակ, շատ մարդիկ անհանգստանում են իրենց ստամոքսի կամ լյարդի առողջությամբ՝ չհասկանալով, որ իրենց վիճակը ազդում է նաև ենթաստամոքսային գեղձի վիճակի վրա՝ կարևոր օրգան, որը պատասխանատու է մարսողական ֆերմենտների արտադրության համար:

 



Նրանց դեֆիցիտի դեպքում սնունդը չի քայքայվում և չի մարսվում, և մեր մարմինը չի ստանում նորմալ գործելու համար անհրաժեշտ սննդանյութերը: Ենթաստամոքսային գեղձի դիսֆունկցիան հանգեցնում է նաև ինսուլինի անբավարարության, ինչը հանգեցնում է օրգանիզմում շաքարի կուտակման և շաքարախտի։

Կարևոր է առողջ սնունդ օգտագործել՝ ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներից խուսափելու համար։ Կան մի շարք մթերքներ, որոնք չափազանց օգտակար են այս օրգանի առողջության համար։

 

Գազար

Դրանք օգտակար են, քանի որ հարուստ են կարոտինով, հակաօքսիդանտներով և մանրաթելերով։ Այս բանջարեղենն օգնում է բարելավել նյութափոխանակությունը և ազատվել բերիբերիից։

 

 

Սա օգնում է ենթաստամոքսային գեղձի ավելի լավ գործելուն: Խորհուրդ է տրվում այն ​​ուտել շոգեխաշած, խաշած և եփած վիճակում, բայց չափավոր, քանի որ գազարի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել մաշկի խնդիրների։

 

 



Բրոկկոլի

Վիտամինների և հանքանյութերի պահեստ: Դիետոլոգները նույնիսկ կատակում են, որ մարդը կարող է իր սննդակարգի բոլոր բանջարեղենները փոխարինել բրոկկոլիով և ստանալ անհրաժեշտ բոլոր սննդանյութերը:

Այն օգտակար է ենթաստամոքսային գեղձի համար և օգնում է վերականգնել նրա գործառույթները։ Այն նաև պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են կանխել քաղցկեղը:

 

Դդմիկ

Թեթև, ջրային, ակտիվ նյութերով և մանրաթելերով հարուստ այս բանջարեղենը խորհուրդ է տրվում հատկապես պանկրեատիտի դեպքում։ Այն հեշտությամբ մարսվում է և չի պահանջում լրացուցիչ ֆերմենտներ, ինչը նշանակում է, որ այն չի ծանրաբեռնում ենթաստամոքսային գեղձը:

Մարմինը ուժ ունի վերականգնելու և ինքնաբուժվելու, ինչը տեղի է ունենում ավելի արագ։ Ցուկկինին կարելի է ուտել միայն եփելուց հետո՝ շոգեխաշել, թխել, եռացնել։ Չի կարելի դրանք տապակել կամ եփել տաք համեմունքներով։

 

Դդում

Դդումը հեշտությամբ մարսվում է և ապահովում է վիտամինների և հանքանյութերի ամբողջական տեսականի: Դդմի միջուկն ունի փափուկ մանրաթելային հյուսվածք և, հետևաբար, չեզոքացնում է ստամոքսի ագրեսիվ միջավայրը, որը հիմնականում բաղկացած է աղաթթվից, որն օգնում է կանխել գաստրիտը։

Այն հանգստացնում է մարսողական համակարգը, որն օգտակար է նաև ենթաստամոքսային գեղձի համար։ Մաքրում է աղիքները մանրաթելերի բարձր պարունակության շնորհիվ։

 

Մշկընկույզ

Նվազեցնում է շաքարի քանակը՝ հեռացնելով ենթաստամոքսային գեղձի ավելորդ սթրեսը։ Պարունակում է բջջանյութ և վիտամիններ, խթանում է նյութափոխանակությունը։



Ամենաընթերցվածը