5 բնական մթերք, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն

Դիտումներ 396

5 բնական մթերք, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն

Հայտնի է, որ կան մթերքներ, որոնք օգտագործելու դեպքում կարող են բորբոքումներ առաջացնել։

Օրինակ՝ կաթնամթերք, ածխաջրեր, շատ աղի կամ յուղոտ մթերքներ։

Բայց կան նաև մթերքներ, որոնք կարող են օգնել մեղմել այս անհանգստությունը:

Նախ, բորբոքումը մարմնի ռեակցիա է, որը կարող է ուղեկցվել այլ անհարմարություններով: Օրինակ՝ ջերմության և ցավի զգացում, թուլության զգացում։ Դրա պատճառները կարող են շատ տարբեր լինել և միշտ չէ, որ անմիջապես հայտնվում են:

Այսպիսով, ահա 5 բնական հակաբորբոքային միջոց։

Հետևյալ մթերքները կարող են օգնել կանխել բորբոքումը. Հատկապես, եթե դրանք ներառված են հավասարակշռված դիետայի մեջ: Եվ բացի այդ, դրանք ուղեկցվում են կյանքի այլ օգտակար սովորությունների կիրառմամբ։

 

 

1. Հապալաս

Հապալասը հատկապես հարուստ է վիտամին C-ով: Բացի այդ, այն հարուստ է նաև վիտամին A-ով և կալիումով, ինչպես նաև սննդային մանրաթելերով: Ինչն առանցքային գործոն է, երբ խոսքը վերաբերում է աղիքների աշխատանքին:

Բայց պարզելու համար, թե որքան սննդարար է միրգը, պետք է գնահատել պիգմենտացիան՝ որքան ինտենսիվ լինի նրա գույնը, այնքան լավ կլինի:

2. Սաղմոն

Սաղմոնը ձկնատեսակներից մեկն է, որը խիստ առաջարկվում է ընդհանուր լավ առողջությունը պահպանելու համար: Ըստ իսպանական սնուցման հիմնադրամի՝ այն հարուստ է սպիտակուցներով, միանհագեցած և չհագեցած ճարպաթթուներով։

Ավելին, այն պարունակում է յոդ, կալիում, ֆոսֆոր, սելեն։ Եվ B վիտամիններ (B6 և B12), վիտամիններ D և E և օմեգա-3 ճարպաթթուներ: Որոնք օգնում են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում։



3. Կտավատի սերմեր

Կտավատի սերմերը հարուստ են նաև սպիտակուցներով, մի շարք վիտամիններով (A, B12, C, D), հանքանյութերով (երկաթ, կալցիում, մագնեզիում) և օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք ապահովում են նաև սննդային մանրաթելեր:

 

 

4. Ավոկադո

Ավոկադոն ևս մեկ բնական հակաբորբոքային մթերք է: Ավելին, այն հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով։ Բացի այդ, այն պարունակում է A, B6, B12, C, D վիտամիններ, երկաթ, մագնեզիում, կալցիում, նատրիում և կալիում:

5. Նեխուր

Նեխուրը բանջարեղեն է, որը հարուստ է ջրով և մանրաթելով: Այն նաև պարունակում է ֆլավոնոիդներ (օրինակ՝ միրիցետին, կվերցետին և կեմպֆերոլ)

Պարունակում է A, B1, B2, B6, B9, C և E վիտամիններ, ինչպես նաև հանքանյութեր, ինչպիսիք են նատրիումը, ծծումբը, սիլիցիումը, մանրաթելը և այլն: Վարունգից հետո այն ամենացածր էներգետիկ արժեք ունեցող բանջարեղենն է, ըստ իսպանական սնուցման հիմնադրամի։



Ամենաընթերցվածը