40-ից բարձր կանայք պետք է ստանան այս նյութերը՝ անհապաղ

Դիտումներ 1902

40-ից բարձր կանայք պետք է ստանան այս նյութերը՝ անհապաղ

Գինեկոլոգ Տատյանա Կոլեդովան կալցիումը, երկաթը և մագնեզիումը նշել է այն սննդանյութերի թվում, որոնք անպայման պետք է ստանան 40-ն անց կանայք։

40-ից բարձր կանանց մարմինը ենթարկվում է որոշակի փոփոխությունների. նրա մկանային զանգվածը սկսում է վատանալ, և կա ավելի արագ քաշ հավաքելու վտանգ, ոսկորները թուլանում են, իսկ նյարդային համակարգը դառնում է ավելի խոցելի և անկայուն: Գինեկոլոգ Կոլևդովան հարցազրույցում նշել է, որ ընդհանուր առողջությունը պահպանելու համար 40-ն անց կանայք պետք է ստանան կալցիում, երկաթ, մագնեզիում և այլ միկրոէլեմենտներ, ինչպես նաև վիտամիններ։

 

 

«40-ից բարձր կանայք ավելի հավանական է, որ ունենան վատ մարսողություն, հորմոնալ անհավասարակշռություն և սննդային անբավարարություն: Եթե ​​դուք անընդհատ հոգնածություն կամ ցավ եք զգում հոդերի մեջ, դա կարող է ցույց տալ, որ կանացի մարմինը չի ստանում իրեն անհրաժեշտ վիտամիններն ու հանքանյութերը»,- կիսվել է բժիշկը։

 

Վիտամին D. Այս ճարպային լուծվող վիտամինը կարևոր դեր է խաղում ոսկորների կողմից կալցիումի կլանման գործում, դրա առատությունը կանխում է օստեոպորոզի զարգացումը:

Տարբեր ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ վիտամին D-ի պակասը կապված է շաքարախտի, սրտի հիվանդության, ցրված սկլերոզի, կրծքագեղձի քաղցկեղի և կոլոռեկտալ քաղցկեղի հետ։



Աղբյուրները՝ կաթ, սունկ, յուղոտ ձուկ, ձու, վարսակ, նարնջի հյութ։

 

Կալցիում. Այն կարևոր է ամուր ոսկորների պահպանման, սրտի, մկանների և նյարդերի պատշաճ աշխատանքի համար և նպաստում է արյան պատշաճ մակարդմանը:

 

Աղբյուրները՝ կաթնամթերք, մուգ կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, ձուկ:

 

Երկաթ. Մինչ տղամարդկանց ամենօրյա սննդակարգում անհրաժեշտ է մոտ 8 մգ երկաթ, կանանցը՝ մինչև 18 մգ: Երկաթի պակասի դեպքում առաջանում է անեմիա, վատանում է վահանաձև գեղձի վիճակը։

 

Աղբյուրները՝ կարմիր միս, խոզի միս, թռչնամիս, ծովամթերք, մուգ կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, չամիչ:

 

 

Մագնեզիում.Կայունացնում է արյան ճնշումը և շատ կարևոր է 40-ից բարձր կանանց համար, հատկապես նրանց համար, ովքեր ռիսկի են ենթարկում արյան բարձր ճնշումը: Մագնեզիումը օգնում է մարմնին յուրացնել կալցիումը և նպաստում է մկանների, նյարդերի և սրտի աշխատանքին:

 

Աղբյուրները՝ կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, մուգ շոկոլադ, ավոկադո, հատիկաընդեղեն, ընկույզ, դդմի սերմեր, ամբողջական ձավարեղեն, տոֆու:

 

Կալիում. Հետդաշտանադադարում գտնվող կանանց մոտ կալիումի ավելի մեծ օգտագործումը նվազեցնում է ինսուլտի ռիսկը:

 

 



Աղբյուրները՝ բանան, նարինջ, ծիրան, գրեյպֆրուտ, բրոկկոլի, կարտոֆիլ, ոլոռ, վարունգ, լոբի:

 

Օմեգա 3. Օմեգա-3-ի հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ դրանք կարող են օգնել նվազագույնի հասցնել ծերացման բացասական հետևանքները, ներառյալ սրտի հիվանդությունը, ինսուլտը և ճանաչողական անկումը:

 

Աղբյուրները՝ ձողաձկան լյարդ, յուղոտ ձուկ, կտավատի սերմեր, ընկույզ, սոյա:

 

Պրոբիոտիկներ. 40-ից բարձր կանանց համար պրոբիոտիկները օգնում են պահպանել աղիքների առողջությունը և նվազեցնել սրտի հիվանդության, շաքարախտի և ինսուլտի ռիսկը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը