Սիրտը քայքայող 4 մթերքները․ Գրեք այն, որպեսզի չկորցնեք
Այսօր կանդրադառնանք սիրտը քայքայող մթերքներին։
1. Շաքարավազ.
Այն հանգեցնում է ճնշման բարձրացման, վնասում է արյունատար անոթները, նպաստում է թրոմբների առաջացմանը։ Առաջացնում է թիամինի պակաս, որի պատճառով զարգանում է սրտամկանի դիստրոֆիա։
Բարձրացնում է հեղուկի արտաանոթային կուտակումը, որի ավելցուկը հանգեցնում է սրտի կանգին։ Բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակը և մարմնի քաշը, դրանով իսկ վատթարացնում է արյան շրջանառությունը:
1) Մեղր. Այն ամրացնում է սրտի մկանները և անոթային պատերը;
2) Թարմ հատապտուղներ՝ խաղող, ելակ, կեռաս։ Պարունակում է մեծ քանակությամբ մանրաթել: Սա նվազեցնում է գլյուկոզայի բացասական ազդեցությունը մարմնի վրա։
3) Չրեր՝ ծիրանի չիր, խուրմա, չամիչ։ Նրանք մաքրում են արյունը և արյան անոթները խոլեստերինից, նվազեցնում սրտի կաթվածի վտանգը;
4) Դառը շոկոլադ. Էպիկատեխինի շնորհիվ այն լավացնում է անոթների ներքին մակերեսը։ Այն նաև նվազեցնում է արյան ճնշումը և բարձրացնում ինսուլինի զգայունությունը;
5) Միս, ճարպային և տապակած մթերքներ.
Այն զարգացնում է գիրություն, բարձրացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, որը հետագայում առաջացնում է արյան մակարդուկներ։ Սա խանգարում է արյան շրջանառությանը և սրտի աշխատանքին։
3. Աղ.
Օրգանիզմում աղի ավելցուկն առաջացնում է սրտամկանի սպազմ՝ հանգեցնելով սրտի կաթվածի։
4. Ալկոհոլ.
Բարձրացնում է արյան մակարդումը: Սա բարձրացնում է արյան ճնշումը և արագացնում սրտի աշխատանքը:
Այլ վնասակար մթերքներ.
- Մարգարին
- Պաղպաղակ
- Սոուսներ, կետչուպ և մայոնեզ
- Թխուկներ
- Գազավորված ըմպելիքներ