4 պատճառ՝ վարունգն ու լոլիկը աղցանի մեջ չխառնելու համար
1. Վարունգը դասվում է ալկալային մթերքների շարքին, իսկ լոլիկը թթու է։ Երբ դրանք խառնվում են, առաջանում են աղեր, որոնք չեն մարսվում։
2. Վարունգը պարունակում է ասկորբինազ՝ ասկորբինաթթուն քայքայող ֆերմենտ: Հայտնի է, որ լոլիկի մեջ շատ վիտամին C կա, հետեւաբար այս բանջարեղենից աղցան ուտելուց հետո մեր օրգանիզմն այս վիտամինը չի ստանում։
3. Լոլիկի հետ վարունգը աղիներում գազեր է առաջացնում, քանի որ դրանք մարսողության տարբեր պրոցես ունեն. օրինակ՝ ստամոքսը թթու է արտազատում՝ բանջարեղենը մարսելու համար՝ վարունգը կամ լոլիկը, հետևաբար՝ մեկը մարսվում է, մյուսը՝ ոչ։
4. Այնուամենայնիվ, դուք վնաս եք հասցնում առաջին հերթին լյարդին, որն օրեցօր քրտնաջան աշխատում է անհամատեղելի սնունդը օրգանիզմ վերամշակելու համար:
Տարիների ընթացքում այն մաշվում է և դադարում է ակտիվ գործել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։