4 հյութ, որոնք դուք պետք է ներառեք ձեր սննդակարգում․ ԱՆՊԱՅՄԱՆ ԻՄԱՑԵՔ ԱՅՍ ՄԱՍԻՆ
Հեղուկն անհրաժեշտ է մարդուն, քանի որ առանց դրա բոլոր գործընթացները, որոնք պետք է իրականացվեն օրգանիզմում, ճիշտ չեն կատարվի։ Այն անընդհատ կորչում է, ուստի դրա պաշարները համալրման կարիք ունեն։
Խորհուրդ է տրվում դա անել՝ խմելով մաքուր ջուր, սակայն ոչ բոլորն են ցանկանում այն խմել բավարար քանակությամբ։ Այս դեպքում արժե այլընտրանքներ փնտրել։
Հյութերը կարող են ծառայել որպես այլընտրանքներ: Կան մի քանի համեղ և առողջարար հյութեր, որոնք դուք անպայման պետք է ներառեք ձեր սննդակարգում։
Նարնջի հյութ
Այս ըմպելիքը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C։ Այս բաղադրիչն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները, լավացնում է լեղու արտազատումը և վերականգնում ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը։ Նարնջի հյութը պարունակում է նաև հեսպերիդին, որը պատկանում է բիոֆլավոնոիդների խմբին։ Այն տոնուսավորում է երակները, պաշտպանում է արյունատար անոթները վնասվածքներից և կայունացնում է արյան ճնշումը։
Գրեյպֆրուտի հյութ
Այս ըմպելիքի բաղադրությունը հարուստ է, նրանում պետք է առանձնացնել վիտամիններ C, E, PP, ինչպես նաև մագնեզիում, նատրիում, ֆոսֆոր և երկաթ, ֆլավոնոիդներ և այլ նյութեր։ Գրեյպֆրուտի հյութը նվազեցնում է արյան անոթների փխրունությունը, ամրացնում է իմունային համակարգը, բարձրացնում օրգանիզմի պաշտպանիչ գործառույթները։ Այն նաեւ պարունակում է քինին, որն ունի հակաբորբոքային ազդեցություն։ Քանի որ այս մրգի հյութում շաքարավազը քիչ է, այն թույլատրվում է օգտագործել նույնիսկ շաքարախտի դեպքում։
Նռան հյութ
Նռան հյութը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, այդ թվում՝ A, E, B վիտամինների խումբ: Խմիչքի հետքի տարրերից առկա են մագնեզիում, նատրիում և ֆոսֆոր: Դրանք բոլորն անհրաժեշտ են օրգանիզմին, սակայն երկաթը հատկապես անհրաժեշտ է։ Այս նյութը օգնում է պահպանել արյան մեջ հեմոգլոբինի նորմալ մակարդակը, նպաստում է նորմալ արյունաստեղծմանը։
Տոմատի հյութ
Այն հարուստ է վիտամին A-ով, որն առանձնանում է ոսկորներն ու եղունգներն ամրացնելու ունակությամբ, ինչպես նաև վիտամին C-ով, որն օգտակար է արյան անոթների համար, ինչը թույլ է տալիս դրանք լավ վիճակում պահել և վերացնել փխրունությունը։ Լոլիկի հյութը նույնպես մեծ քանակությամբ լիպոկին է պարունակում։
Այս նյութը ոչ միայն ըմպելիքին կարմիր երանգ է հաղորդում, այլ նաև հակաօքսիդանտ է։ Երբ այն մտնում է օրգանիզմ, բջիջները պաշտպանված են և չեն վերականգնվում։ Իրականացվում է քաղցկեղի կանխարգելում։
Այս ըմպելիքները պարտադիր են: Դրանք լավագույն ազդեցություն կունենան առողջության և ինքնազգացողության վրա: