Այս մթերքը ամբողջությամբ մաքրում է աղիները թույնից և վերականգնում աղիների ֆլորան
Այստեղ մենք կբացատրենք, թե ինչպես կարելի է բնական ճանապարհով կարգավորել աղիները և վերականգնել նրա ֆլորան։ Մենք ձեզ կպատմենք նաև պրոբիոտիկներ պարունակող լավագույն մթերքների մասին։
Որպես կանոն, մենք մեծ ուշադրություն չենք դարձնում մեր աղիքներին։ Այնուամենայնիվ, աղիները, որոնք հավասարակշռված չեն գործում, օրգանիզմի համար տոքսինների աղբյուր են, ինչպես նաև թույլ չեն տալիս ճիշտ կլանել սննդանյութերը:
Ֆլորան սահմանվում է որպես որոշակի տարածքում ապրող բակտերիաների խումբ: Աղիքային ֆլորան վերաբերում է մի խումբ բակտերիաների, որոնք ապրում են աղիքներում: Աղիների ֆլորան շատ կարևոր է նյութափոխանակության և մեր իմունային համակարգի համար:
Պրոբիոտիկները կենդանի բակտերիաներ են, որոնք անցել են բնական խմորման գործընթաց: Այս միկրոօրգանիզմները օգնում են ամրապնդել ձեր իմունային համակարգը և վերականգնել ձեր աղիքային ֆլորան:
Պրոբիոտիկների ամենօրյա օգտագործումը կօգնի լուծել որոշ առողջական խնդիրներ (կամ գոնե զգալիորեն նվազեցնել դրանց դրսևորումները).
Փորկապություն
Գազեր և գազեր
Ուտելուց հետո որովայնի փքվածություն
Գրգռված աղիքի համախտանիշ
Յոգուրտ
Յոգուրտը շատ առողջարար մթերք է, որը կարող է օգնել վերականգնել աղիքային ֆլորան։
Տանը յոգուրտ պատրաստելը շատ ավելի հեշտ է, քան կարծում եք: Ավելին, նման բնական արտադրանքը համեղ է։
Կեֆիր
Կեֆիրը նույնիսկ ավելի օգտակար է առողջության և մարսողության համար, քան յոգուրտը, քանի որ այն հարուստ է կենդանի խմորիչով և պարունակում է ավելի քիչ կաթնաշաքար: Այն ունի մի փոքր թթու համ, բայց կարելի է քաղցրացնել մի քիչ մեղրով կամ ագավայի օշարակով։
Թթու կաղամբ
Թթու կաղամբը տիպիկ սննդամթերք է եվրոպական շատ երկրներում, որտեղ այն մատուցվում է որպես կողմնակի ճաշատեսակ մսի և ձկան հետ՝ օգնելու մարսողությանը: Այն ստացվում է կաղամբի տերեւները ջրով և աղով խմորելով։ Թթու կաղամբը նույնպես ավելի լավ է տանը եփել, քանի որ խանութից գնվածը շատ ավելի քիչ սննդային արժեք ունի։