2 պարզ միջոց՝ փրկելու տապակը, որտեղ սնունդն անընդհատ այրվում է
Կարտոֆիլը, ձուն կամ միսը կպչում են թավայի հատակին։ Արդյունքում հատակը սևացել էր և այրվել, վերևը ամբողջովին հում էր։ Ես ձեզ կասեմ, թե ինչ անել նման տապակի հետ:
Վերցրեք մաքուր տապակը և դրեք կրակի վրա։ Ներքևի մասում լցնել 2 սմ հաստ աղի շերտ։ Սպասում ենք, որ թեթեւ ծուխ հայտնվի։ Աղը մի քանի անգամ խառնել, անջատել գազը և սպասել, որ տապակը սառչի։ Աղը դեն նետեք, հատակը մի փոքր ողողեք և չորացրեք թղթե անձեռոցիկով։
Եթե սնունդ եք տապակում, ապա միայն այս տեսակի բուսայուղ օգտագործեք, որպեսզի չվտանգեք ձեր կյանքը
Սննդի տապակման համար անհրաժեշտ յուղի ընտրության առաջին կանոնը վերաբերում է յուղի դիմադրությանը բարձր ջերմաստիճաններին:
Խոհարարությունը պետք է լինի այն ճարպերի ու յուղերի հիման վրա, որոնք ամենակայունը մնում են 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում տաքացնելիս, զգուշացրեց սննդաբանը։
Այսպիսով, տապակելու համար, եթե դուք չեք չափազանցում ջերմաստիճանը և չեք տապակում սնունդը, ապա ամենաբյուջետային արևածաղկի ձեթը բավականին հարմար է:
Բացի այդ, այսօր շուկայում են հայտնվել բարձր օլեինային բուսական յուղեր, այդ թվում՝ արեւածաղկի ձեթը։ Սա լավ տարբերակ է տապակելու համար, բայց մի փոքր ավելի թանկ:
Ինչպես նշեց բժիշկը, մեծ անհանգստություն է առաջացնում ոչ թե տնային կերակուրը, այլ հանրային սննդի տապակած մթերքները։
Եթե դուք տանը եփում եք պատրաստման կանոններին համաձայն, ապա դա վնաս չի բերի։ Չի կարելի, օրինակ, նույն յուղով երկու անգամ եփել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Հիմա իմ տապակները միշտ նորի պես լավն են․ Ես ձեզ կասեմ գաղտնիքի մասին
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի սպասքի մաքրության խնդիր. Հատկապես կաթսաներն ու թավաներն, որոնք դրսից կարող են պատվել մուրով, ճարպի շերտով։ Ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել ձեր սպասքը մաքուր և փայլուն պահելու պարզ միջոցով:
Տապակները մաքրող միջոց պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է՝
- սոդա և ջրածնի պերօքսիդ՝ յուրաքանչյուրը 3 ճ/գ.
- աման լվացող միջոց, 1 ճ.գ.
Խառնեք բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Կաթսան կամ թեյնիկը, որը ցանկանում եք մաքրել ջրով, դնում ենք վառարանի վրա և տաքացնում։ Լցնել ջուրը և քսել մեր կաթսաների տաք մակերեսին: Թողեք այդպես 15 րոպե։
Այնուհետև, օգտագործելով խոհանոցային սպունգի կոշտ կողմը, մաքրեք սպասքը և լվացեք հոսող ջրի տակ։
Հնարավոր է օգտագործել մեկ այլ բաղադրատոմս.
Անհրաժեշտ է ընդունել 150 գ սոդա և 150 գ քերած լվացքի օճառ։
Այս բաղադրությունը լցնում ենք ջրի մեջ, տապակը դնում տարայի մեջ և թողնում մոտ 2 ժամ։
Գործընթացը երկար է, բայց նույնքան արդյունավետ, որքան առաջին տարբերակը: Այսպիսով, ընտրեք մաքրման մեթոդ և կարգի բերեք սպասքը։