Լոլիկը այսպես եմ պահպանում ձմռան համար․ Սա մայրիկիս տատիկի բաղադրատոմսն է
Բաղադրամասեր․
Լոլիկ
Ծովաբողկի արմատ
Սխտոր
Շաքարավազ
Աղ
Չիլի պղպեղ
Նախևառաջ լվացեք բոլոր բանջարեղենները, ծովաբողկի արմատները և թողեք, որ ջուրն ամբողջությամբ քամվի։
Լոլիկը կեղևազատեք, մանրացրեք մսաղացով կամ բլենդերով։
Մաքրում ենք սխտորի պճեղներ, ինչպես նաև անցկացնում ենք մսաղացով կամ քերում։ Մաքրում ենք ծովաբողկի արմատները և անցկացնում ենք մսաղացով կամ քերիչով, որն ավելի հարմար է ձեզ համար:
Խորը կաթսայի մեջ լցնում ենք լոլիկի զանգվածը, սխտորն ու ծովաբողկը, ըստ ցանկության ավելացնել մի կտոր կծու պղպեղի կտոր՝ ըստ ճաշակի։ Ավելացնել շաքարավազ, աղ։ Կաթսան դնում ենք կրակի վրա։ Եռալուց հետո խառնուրդը եռացրեք թույլ կրակի վրա մոտ 5 րոպե։ Եթե ցանկանում եք, որ սոուսն ավելի թանձր լինի, ապա պետք է ավելի երկար եռացնել, որպեսզի ավելորդ հեղուկը գոլորշիանա։
Սոուսի համար պետք է նախապես բանկա պատրաստել, ավելի լավ է օգտագործել փոքր ծավալի տարա, չնայած նույնիսկ բացելուց հետո նման պատրաստուկը երկար ժամանակ չի փչանում, դեռ ավելի լավ է թարմ արտադրանք ուտել:
Ծովաբողկը դնում ենք ստերիլ բանկաների մեջ, անմիջապես փակում ենք բանկաները։ Տարաները փաթաթում տաք կտորով և դնում սառը տեղում պահելու համար։ Նման պատրաստուկը չի պահանջում լրացուցիչ ստերիլիզացում, քանի որ ծովաբողկը կազմի մեջ լավագույն կոնսերվանտներից մեկն է, այն թույլ չի տա, որ սոուսը երկար ժամանակ փչանա: Բարի ախորժակ!