Սրտի և արյան անոթների ամրացման համար նախատեսված միջոցի պատրաստման բաղադրատոմսը արմատացած է Գերմանիայում։ Այնտեղ այն երկար ժամանակ օգտագործվել է որպես հիվանդների առողջությունը բարելավող կոմպոզիցիա։ Նրա հագեցվածությունը անհրաժեշտ սննդանյութերով թույլ է տալիս հասնել աննախադեպ արդյունքների։
Բաղադրությունը:
3 կիտրոն;
3 մեխակ սխտոր;
3 սանտիմետր կոճապղպեղի արմատ;
Մինչև 2 լիտր մաքրված ջուր:
Ինչպես պատրաստել.
Դուք պետք է լավ լվացեք կիտրոնները և զգուշորեն մաքրեք կեղևից և սերմերից։ Նույն մանիպուլյացիաները պետք է իրականացվեն կոճապղպեղով և սխտորով։ Հաջորդը, պատրաստված արտադրանքը պետք է տեղադրվի բլենդերի մեջ և խառնվի մինչև հարթ: Այդ ընթացքում կարող եք ջուր լցնել դանդաղ կրակի վրա։
Հեղուկը եռալուց հետո անհրաժեշտ է դրան ավելացնել կիտրոնից, սխտորից և կոճապղպեղից խյուս։ Խառնուրդը պետք է եփվի 5 րոպե։ Հաջորդը, այն պետք է սառչի և փաթեթավորվի հարմար տարաներում: Խորհուրդ է տրվում այս դեղը պահել սառնարանում և այն օգտագործել օրական 1 բաժակի չափով՝ ճաշից մեկ ժամ առաջ։
Պարբերաբար փորձեք այս պարզ և բնական միջոցը և հաճելիորեն կզարմանաք։ Դուք հաստատ ավելի լավ կզգաք, ձեր կենսունակությունը կվերադառնա, և ձեր սիրտն ու արյան անոթները ձեզ շնորհակալություն կհայտնեն: Մի մոռացեք խորհրդակցել ձեր բժշկի հետ և եղեք առողջ:
Այո, այս միջոցը օգնեց ինձ ազատվել բարձր ճնշումից
Մինչ ներկայացնելը, թե ինչպես եմ ազատվել բարձր ճնշումից կամ այլ կերպ ասած հիպերտոնիայից, մի փոքր կարևոր և օգտակար ինֆորմացիա ձեզ համար։
ՀԻՊԵՐՏՈՆԻԱ ԱՌԱՋԱՑՆՈՂ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐ
Ճնշման կայուն բարձրացման պատճառ կարող են լինել տարբեր գործոններ.
• Ավելորդ քաշ. մարմնի քաշի ավելանալու հետ բարձրանում է արյան ճնշումը: Յուրաքանչյուր ավել կիլոգրամն ավելացնում է արյան ճնշումը 1-2 մմ սնդիկի սյուն: Հատուկ կարևոր նշանակություն ունեն կրծքավանդակի և որովայնի շրջանի ենթամաշկային ճարպաբջջանքը:
• Աղի և ճարպոտ սնունդ. աղի և ճարպոտ սնսդի չարաշահումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման: Հայտնի է, որ հիպերտոնիայով անձինք սննդում աղն օգտագործում են երեք անգամ ավելի, քան նորմալ ճնշում ունեցող անձինք:
• Ծխախոտի օգտագործումը.ծխելու ժամանակ անոթները նեղանում են, ինչի հետևանքով բարձրանում է արյան ճնշումը, երբեմն՝ 10-30 մմ սնդիկի սյուն, հաճախ նույնիսկ մեկ գլանակից:
• Ցածր ֆիզիկական ակտիվություն. նստակյաց կյանք վարողների և չմարզված անձանց մոտ հիպերտոնիայի զարգացման ռիսկը 20-50 %-ով ավել է, քան բարձր ֆիզիկական ակտիվություն ունեցող անձանց մոտ:
• Հոգեբանական գործոնները. ստրեսն իր տարբեր արտահայտումներով բարձրացնում է արտերիալ ճնշումը: Հատկապես այն մեծ նշանակություն ունի քաղաքների բնակիչների համար:
• Ժառանգականություն. ժառանգականությունը հիպերտոնիայի զարգացման կարևորագույն գործոններից մեկն է:
• Շաքարային դիաբետ. շաքարային դիաբետի հետևանքով անոթների ախտահարումը հիպերտոնիայի զարգացման հաճախակի հանդիպող գործոն է:
• Տարիք. տարիքի հետ մեծանում է հիպերտոնիայի զարգացման ռիսկը:
Ռիսկի գերծոնների կանխումը կարող է նվազեցնել հիպերտոնիկ հիվանդությունների զարգացումը:
Իսկ հիմա խոսեմ այն մասին, թե ինչը օգնեց ինձ և մինչ այժմ էլ օգնում է վերահսկել ճնշումս և այն այևս չի բարձրանում։
Ինձ օգնեց նուռը։
Այս միրգը հարուստ է A, B, C, E վիտամիններով, ինչպես նաև կալիումով: Մի բաժակ նռան հյութ օգտագործելով՝ կստանաք ֆոլաթթվի օրական չափաբաժինը։ Եվ եթե ներառեք այն ձեր սննդակարգում, ճնշման հետ խնդիր չեք ունենա։
Սակայն, եթե ունեք խոցեր, պանկրեատիտ, փորկապություն, գաստրիտ, նուռը հակացուցված է ձեզ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։