10 րոպե անց արդյունքներն անհավանական էին․ Ահա ինչ է անում քրքումը աչքերի հետ

Դիտումներ 3405

10 րոպե անց արդյունքներն անհավանական էին․ Ահա ինչ է անում քրքումը աչքերի հետ

Քրքումը անհավանական առողջարար համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է հնդկական խոհանոցում։

Այն ունի ընդգծված, յուրահատուկ բուրմունք և բնորոշ գույն, ինչպես նաև զարմանալի առողջարար հատկություններ։

Իր հզոր հատկությունների շնորհիվ քրքումն օգտագործվել է հազարավոր տարիներ և հանդիսանում է չինական և այուրվեդական բժշկության կարևոր բաղադրիչ: Քրքումն օգտագործվում է տարբեր հիվանդություններ բուժելու համար՝ սկսած ցավից, մրսածությունից, գրիպից մինչև քաղցկեղ:

Ավելին, այս համեմունքն ունի հզոր հակատարիքային, հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկություններ։

Քրքումի բուժիչ հատկությունների մեծ մասը գալիս է նրա ակտիվ բաղադրիչից՝ կուրկումինից։ Այն հիանալի հակաօքսիդիչ և հակասեպտիկ է:

Ըստ մի կնոջ, ով աչքերի տակ մուգ շրջանակների խնդիր ուներ, դրանցից ազատվելու համար նա փորձել է բազմաթիվ կոսմետիկա։ Բայց ոչինչ նրան ցանկալի արդյունքի չբերեց։

Բայց երբ նա որոշեց դիմել ավանդական բժշկության և պատրաստեց քրքումի մածուկ, որը նա քսեց խնդրահարույց հատվածներին, ապա 5 օր անց նրա աչքերի շրջաններն անհետացան:

Ահա այս հրաշալի քսուքի բաղադրատոմսը.

Խառնեք ½ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ, մի պտղունց քրքում, մի պտղունց ալյուր և մեկ թեյի գդալ լոլիկի հյութ:

 

 

Այնուհետև այս մածուկը քսեք աչքերի շուրջ և թողեք 10 րոպե գործի։

Կարող եք նաև խառնել արքայախնձորի հյութը և քրքումի մի քիչ փոշի և քսել այս խառնուրդը աչքերի շուրջ՝ մաշկը թարմացնելու համար:

Բացի այդ, ոսկե կաթը հնագույն առողջարար ըմպելիք է, որն օգտագործվում էր տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։ Մասնավորապես՝ գլխացավեր, ջերմություն, մրսածություն, մակաբույծներ, կնճիռներ, երիկամների վարակներ, վիրուսային վարակներ, միզապարկի վարակներ, մկանային ցավեր, փորլուծություն, բրոնխիտ և արթրիտ։

 

Այսպիսով, ինչպես պատրաստել այս հրաշալի միջոցը.

 

Բաղադրությունը՝

½ թեյի գդալ աղացած քրքում

1 բաժակ կաթ

1 թեյի գդալ մեղր

½ թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ

¼ թեյի գդալ թարմ աղացած սև պղպեղ

 

Նախ տաքացրեք կաթը և ավելացրեք դարչինը։

Այնուհետև ավելացրեք մեղրը, քրքումը, պղպեղը և կոկոսի յուղը։

Բաղադրիչները պետք է անընդհատ խառնել, մինչև կաթը լավ տաքանա, բայց ոչ մի դեպքում չբերեք այն եռման աստիճանի։

Այնուհետև քամեք և ձեր զարմանալի ոսկե կաթը պատրաստ է խմելու:



Դարչինը և քրքումը շատ օգտակար են, բայց եթե այսպես օգտագործեք, ապա անդառնալի հետևանքներ կառաջացնեն ձեր առողջության համար

Սննդաբան Օլեսյա Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում պատմել է, թե ինչպես հայտնի համեմունքները կարող են վնասել ձեր առողջությանը։

Դարչինն ու քրքումը համարվում են չափազանց օգտակար համեմունքներ առողջության համար։ Օրինակ՝ դարչինը կապված է արյան շաքարի մակարդակի իջեցման հետ, իսկ քրքումի հիմնական բաղադրիչը՝ կուրկումինը, հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, որը պայքարում է բորբոքման դեմ:

 

 

Բայց բժիշկ Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է, որ համեմունքները նույնպես կարող են վտանգավոր լինել, հատկապես, երբ դրանք սխալ են օգտագործվում։ Խոսելով դարչինի հնարավոր վտանգների մասին՝ բժիշկը նշեց, որ խանութներում սովորաբար վաճառվում է էժան տարբերակը, որի արտադրության հիմքը ծառի կեղևն է։ Դարչինի այս տեսակը հայտնի է որպես «կասիա»։

Լուկաշենկովան ընդգծել է, որ կասիայի կեղևի համեմունքը մեծ չափաբաժիններով օգտագործելը վտանգավոր է։ Կումարինի բարձր չափաբաժինները երկարատև օգտագործման դեպքում կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ լյարդի վրա: Օրական ոչ ավելի, քան մեկ թեյի գդալ կասիայի կեղևի համեմունք պետք է օգտագործվի։



Նաև, ըստ մասնագետի, որոշ դեպքերում օրգանիզմը, կումարինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման պատճառով, կարող է կտրուկ արձագանքել դրան. այս դեպքում որովայնի ցավի, սրտխառնոցի և այրոցի հետ մեկտեղ առաջանում են գլխացավեր, մաշկային և աղեստամոքսային խնդիրներ:

Ինչ վերաբերում է քրքումին, ապա այս համեմունքն անվտանգ չէ հղիների համար՝ արգանդի տոնուսը խթանելու ունակությամբ։

 

 

«Սուր և քրոնիկ հեպատիտով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապողներին խորհուրդ չի տրվում քրքում ավելացնել սննդի մեջ»,- պարզաբանել է փորձագետը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը