10 մթերք, որոնք արժե սառեցնել. Ես նույնիսկ չէի կասկածում այս մասին նախկինում
Միացեք մեզ:
Մթերքներ, որոնք կարելի է պահել սառնարանում
1. Ձվի սպիտակուցներ
Տնական բիսկվիթի կամ պաղպաղակի համար կարող է շատ դեղնուցի կարիք ունենալ։ Բայց ո՞ւր պետք է գնան սպիտակուցներն այս դեպքում: Սառնարանում դրանք կարելի է պահել մինչև 12 ամիս։ Այս ընթացքում դուք անպայման կգտնեք դրանց կիրառումը: Նույնը կարող եք անել դեղնուցների հետ։
2. Հաց
Հացը սառցարանում կարելի է պահել մինչև 3 ամիս։ Սա ավելի լավ է, քան սառնարանում պահելը, քանի որ այս կերպ պահելուց հետո հացը չորանում է։ Հացին մի քիչ ջուր ավելացրեք և ուտելուց առաջ տաքացրեք ջեռոցում կամ միկրոալիքային վառարանում։
3. Ընկույզ
Մաքրված ընկույզում ճարպերի օքսիդացման գործընթացն ավելի արագ է տեղի ունենում։ Սենյակային ջերմաստիճանում 2 շաբաթ պահելուց հետո ընկույզը կարող է փչանալ։ Այս ապրանքը շատ ավելի երկար կծառայի սառնարանում: Պարզապես մի պահեք մեծ քանակությամբ ընկույզներ մեկ տարայի մեջ, որը հաճախ բացում և փակում եք:
4. Կաթ
Այս փչացող մթերքը կարելի է ապահով պահել սառցարանում մինչև 3 ամիս:
5. Ամբողջական ցորենի ալյուր
Ճիշտ այնպես, ինչպես ընկույզը, ամբողջական ցորենի ալյուրը պարունակում է յուղեր, որոնք սկսում են փչանալ սենյակային ջերմաստիճանում: Ալյուրը պահել սառնարանում մինչև 2 տարի։
6. Ապխտած սաղմոն
Սաղմոնի, իշխանի և սկումբրիայի միսը վաճառվում է վակուումային փաթեթավորմամբ։ Փաթեթը բացելուց հետո ավելի լավ է ձուկը սառեցնել և պահել 2 ամսից ոչ ավել։
7. Տոֆու
Այս սոյայի մթերքը կարելի է պահել սառնարանում մինչև 5 ամիս։
8. Կրեմ
Իհարկե, դրանք ավելի լավ է օգտագործել թարմ վիճակում, սակայն կրեմը կարող եք սառեցնել երկարաժամկետ պահպանման համար (4 ամիս)՝ չկորցնելով որակն ու համը։ Այս տարբերակը հարմար է թանձր կրեմի համար:
9. Մեքսիկական տորտիլլա
Ալյուրի տորտիլյաները նույնպես լավագույնս պահվում են սառնարանում, այնուհետև սառչում են սառնարանում:
10. Խոզապուխտ
Խոզապուխտը կարող է պահվել ոչ ավելի, քան 3 օր: Պահպանման ժամկետը երկարացնելու և համը պահպանելու համար խոզապուխտը սառեցրեք: Կտրեք այն մասերի, փաթաթեք սննդի թաղանթով և դրեք սառնարանում։ Մատուցելուց առաջ այն պարզապես թող հալվի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։