10 մթերք, որոնք արժե սառեցնել. Ես նույնիսկ չէի կասկածում այս մասին նախկինում

Դիտումներ 382

10 մթերք, որոնք արժե սառեցնել. Ես նույնիսկ չէի կասկածում այս մասին նախկինում

Միացեք մեզ:

Մթերքներ, որոնք կարելի է պահել սառնարանում

1. Ձվի սպիտակուցներ

Տնական բիսկվիթի կամ պաղպաղակի համար կարող է շատ դեղնուցի կարիք ունենալ։ Բայց ո՞ւր պետք է գնան սպիտակուցներն այս դեպքում: Սառնարանում դրանք կարելի է պահել մինչև 12 ամիս։ Այս ընթացքում դուք անպայման կգտնեք դրանց կիրառումը: Նույնը կարող եք անել դեղնուցների հետ։

 


 

2. Հաց

Հացը սառցարանում կարելի է պահել մինչև 3 ամիս։ Սա ավելի լավ է, քան սառնարանում պահելը, քանի որ այս կերպ պահելուց հետո հացը չորանում է։ Հացին մի քիչ ջուր ավելացրեք և ուտելուց առաջ տաքացրեք ջեռոցում կամ միկրոալիքային վառարանում։

3. Ընկույզ

Մաքրված ընկույզում ճարպերի օքսիդացման գործընթացն ավելի արագ է տեղի ունենում։ Սենյակային ջերմաստիճանում 2 շաբաթ պահելուց հետո ընկույզը կարող է փչանալ։ Այս ապրանքը շատ ավելի երկար կծառայի սառնարանում: Պարզապես մի պահեք մեծ քանակությամբ ընկույզներ մեկ տարայի մեջ, որը հաճախ բացում և փակում եք:



4. Կաթ

Այս փչացող մթերքը կարելի է ապահով պահել սառցարանում մինչև 3 ամիս:

 

5. Ամբողջական ցորենի ալյուր

Ճիշտ այնպես, ինչպես ընկույզը, ամբողջական ցորենի ալյուրը պարունակում է յուղեր, որոնք սկսում են փչանալ սենյակային ջերմաստիճանում: Ալյուրը պահել սառնարանում մինչև 2 տարի։

 

6. Ապխտած սաղմոն

Սաղմոնի, իշխանի և սկումբրիայի միսը վաճառվում է վակուումային փաթեթավորմամբ։ Փաթեթը բացելուց հետո ավելի լավ է ձուկը սառեցնել և պահել 2 ամսից ոչ ավել։

 

 

7. Տոֆու

Այս սոյայի մթերքը կարելի է պահել սառնարանում մինչև 5 ամիս։

 

8. Կրեմ

Իհարկե, դրանք ավելի լավ է օգտագործել թարմ վիճակում, սակայն կրեմը կարող եք սառեցնել երկարաժամկետ պահպանման համար (4 ամիս)՝ չկորցնելով որակն ու համը։ Այս տարբերակը հարմար է թանձր կրեմի համար:



9. Մեքսիկական տորտիլլա

Ալյուրի տորտիլյաները նույնպես լավագույնս պահվում են սառնարանում, այնուհետև սառչում են սառնարանում:

 

10. Խոզապուխտ

Խոզապուխտը կարող է պահվել ոչ ավելի, քան 3 օր: Պահպանման ժամկետը երկարացնելու և համը պահպանելու համար խոզապուխտը սառեցրեք: Կտրեք այն մասերի, փաթաթեք սննդի թաղանթով և դրեք սառնարանում։ Մատուցելուց առաջ այն պարզապես թող հալվի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը