10 մթերք հրաշալի տրամադրության համար

Դիտումներ 314

10 մթերք հրաշալի տրամադրության համար

Տրամադրությունը բարձրացնելու համար անհրաժեշտ է ճիշտ սնվել: Men's Health պարբերականը մի սննդակարգ է ներկայացնում, որը կբարձրացնի նույնիսկ ամենավատատես մարդու տրամադրությունը:

1. Ոլոռ

 

Այն լևոդոպա է պարունակում, մի միակցություն, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմում դոֆամինի սինթեզի համար: Իսկ դոֆամինը երջանկության հորմոններից մեկն է: Բացի այդ, ոլոռի մեջ մեծ քանակությամբ բջջանյութ ու պրոտեին կա:

Խորհուրդ է տրվում ուտել օրը 210 գրամ՝ ապուրի տեսքով:

2. Նարինջ

 

Մեկ նարնջի մեջ այնքան վիտամին C կա, որ այն բավարար է օրվա նորման պահպանելու համար: Endocrinology պարբերականի տվյալներով սթրեսի ժամանակ վիտամին C-ն բարենպաստ ազդեցություն է գործում օրգանիզմի վրա:

Խորհուրդ է տրվում օրը մեկ նարինջ ուտել:

3. Կալե կաղամբ

 

Եվս մեկ մթերք, որը կարող եք փնտրել խանութներում: Այն վիտամին K-ի լավագույն աղբյուրն է, այնպես որ, կալեի 15 գրամանոց բաժինը կբավարարի այս վիտամինի օրական նորման: Կաղամբի օգնությամբ օրգանիզմը նաև հեշտ է յուրացնում կալցիումը, ինչն էլ օգնում է ակտիվ մնալ:

Խորհուրդ է տրվում ուտել ձկան հետ համադրված 15 գրամ կալե կաղամբ:

 



4. Ծնեբեկ

 

Ծնեբեկի մի կոթի մեջ 20 տոկոս ֆոլիումային թթու է պարունակում: Մեծ Բրիտանիայի թագավորական քոլեջի հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այդ թթվի պակասը տրամադրության անկման է հանգեցնում, ծանր դեպքերում՝ նույնիսկ նյարդահոգեկան խնդիրներ կարող է առաջացնել:

Խորհուրդ է տրվում 4 եփած ծնեբեկ ուտել:

5. Հնդկացորենի լապշա

 

Արյան մեջ շաքարի մակարդակի անկումը անկայուն տրամադրության պատճառ կարող է դառնալ: Հնդկացորենի լապշան հարուստ է տրիպտոֆաինով, որն էլ, ըստ կանադացի գիտնականների, արյան մեջ կայունացնում է շաքարի մակարդակը:

Խորհուրդ է տրվում 100 գրամ հնդկացորենի լապշա ուտել՝ ապուրի մեջ կամ բանջարեղենի հետ համադրված:

6. Շագանակագույն բրինձ

 

Այն մարգանցայի, սելենի ու մագնիումի աղբյուր է, բացի այդ, օգնում է օրգանիզմին ավելի լավ յուրացնել տրիպտոֆանը: Շագանակագույն բրնձի մեջ ավելի շատ վիտամին B ու երկաթ կա, քան սպիտակ բրնձի մեջ:

Խորհուրդ է տրվում 200 գրամ շագանակագույն բրինձ ուտել: Այն կարող եք համադրել հնդկահավի հետ:



7. Կինոա

Ձավարի այդ տեսակի միայն 90 գրամն ունակ է ապահովել մարգանցայի օրվա նորման: Վերջինս էլ տրամադրության կայունությունն ապահովող նյութերից է:

Խորհուրդ է տրվում 90 գրամ եփած կինոա ուտել:

8. Հնդկահավ

 

Հնդկահավի մեջ մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ կան, որոնք անհրաժեշտ են սերոտոնինի վերամշակման համար, որն էլ օգնում է ձեզ հանգիստ ու գոհ լինել:

Խորհուրդ է տրվում 200 գրամ խաշած հնդկահավ ուտել:

9. Կարտոֆիլ

 

Կարտոֆիլի մեջ մեծ քանակության վիտամին B6 կա, որն էլ պատասխանատու է սերոտոնինի վերամշակման համար:

Խորհուրդ է տրվում 250 գրամ կարտոֆիլ ուտել:

10.Ծովախեցգետիններ

 

Եթե յուղոտ ձուկ չեք սիրում, կարող եք ծովախեցգետիններ ուտել. դրանք նույնչափ օգտակար են և մեծ քանակությամբ տրիպտոֆան են պարունակում:

Խորհուրդ է տրվում 100 գրամ եփած ծովախեցգետին ուտել:

 



Ամենաընթերցվածը