10 ճապոնական գաղտնիք՝ ձեր մաշկը հիանալի վիճակում պահելու համար
Թեև թարմ մրգեր և բանջարեղեն ուտելը առողջ դիետայի սկիզբն է, օրգանիզմին ավելի տաք սնունդ է հարկավոր: Այսպիսով, տարբեր սննդարար մթերքների օգտագործումը լավագույն միջոցն է համոզվելու, որ ձեր մարմինը ստանում է անհրաժեշտ սննդանյութերը՝ առողջ և ուժեղ մնալու համար:
Ավանդական տնական ճապոնական սնունդը ներառում է ձուկ, շոգեխաշած բրինձ կամ ցածր յուղայնությամբ արիշտա պատրաստված բաղադրիչներից, ինչպիսիք են հնդկացորենը և խաշած բանջարեղենը: Այնուհետև դուք վայելում եք մի բաժակ կանաչ թեյ, քանի որ ճաշն ավարտվում է թարմ մրգերով:
Ձկներով հարուստ դիետան օգնում է ապահովել առողջ օմեգա-3 ճարպաթթուներ: Իսկ ջրիմուռներն ու խաչածաղկավոր բանջարեղենները, ինչպիսիք են բրոկոլին, սավոյան, չինական կաղամբը, հագեցվածության զգացում են հաղորդում։ Նրանք նաև թույլ են տալիս օգտագործել հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ և հանքանյութեր:
Կանաչ թեյը հայտնի է սիրտը պաշտպանելու և քրոնիկ հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար: Ճաշը մրգերով ավարտելը նաև խանգարում է ձեզ անցնել ճարպոտ մթերքների, ինչպիսիք են տորթերը կամ կոնֆետները:
Հաց չկա, միայն բրինձ
Ճապոնացիներն ավանդաբար հաց չէին ուտում։ Փոխարենը նրանք բրինձ էին մատուցում յուրաքանչյուր շոգեխաշած ճաշի հետ։ Առանց հացի, նրանց սննդակարգը զերծ մնաց զտված ցորենի ալյուրից: Դուք կարող եք մեկ քայլ առաջ գնալ՝ ավելացնելով ձեր սննդակարգում առողջարար տարբերակներ և ընտրելով շագանակագույն բրինձը, որն ավելի առողջ տարբերակ է, քան սպիտակ բրինձը:
Փոքր չափաբաժիններ՝ մարզավիճակը պահպանելու համար
Ճապոնական գաստրոնոմիական մշակույթը շեշտը դնում է մատուցման վրա և, չնայած փոքր չափաբաժիններին, առաջարկում է առատ կերակուր: Ճապոնացիները հետեւում են սնունդը կամաց-կամաց վայելելու սկզբունքին։ Այս չափաբաժնի հսկողությունը թույլ է տալիս նրանց խուսափել ավելորդ քաշից:
Սննդի ժամանակ խմիչքներ չկան
Ճապոնացիները կարծում են, որ հեղուկները բացասաբար են ազդում մարսողության վրա, ուստի նրանք ոչինչ չեն խմում ճաշի ժամանակ։
Հեղուկները սառեցնում են համակարգը և կլանում ջերմությունը:
Ավելի քիչ աղանդեր
Ճաշի քաղցր ավարտի համար պուդինգներ, տորթեր կամ պաղպաղակ օգտագործելու փոխարեն ճապոնացիները մատուցում են թարմ մրգերի փոքր չափաբաժիններ կամ աղանդերի փոքր բաժիններ, բայց ոչ ամեն օր:
Մի կերեք
Ըմբիշները նախաճաշին ոչինչ չեն ուտում. Հենց վեր են կենում, սկսում են ինտենսիվ մարզումներ։ Նրանք այնուհետև ուտում են սուպեր սննդարար ճաշ և հետո քնում:
Նրանք օրական ընդամենը երկու սնունդ են ունենում, բայց դրանք հսկայական են: Հետևաբար, եթե անգամ կանոնավոր մարզվեք, բայց չափից շատ ուտեք, կգիրանաք։ Փաստ է, որ անպիտան սնունդն ու հագեցած կերակուրներն ավելի հզոր են, քան մարզվելը:
Ուստի մարզավիճակում մնալու համար ձեր սննդակարգը պետք է հավասարակշռված լինի, ինչպես նաև պետք է լավ քնել և ֆիզիկապես ակտիվ լինեք։
Ջերմ լոգանքները երկարացնում են կյանքը
Ո՞վ չի սիրում տաք լոգանք: Հանգստացնում է մկանները, բարելավում է արյան շրջանառությունը և ազատում հոգնածությունից: Շատ ճապոնացիներ պարբերաբար ընդունում են այս լոգանքը՝ մաշկը մաքրելու, մարսողությունը բարելավելու, ինչպես նաև ավելի երկար ապրելու համար: Ենթադրվում է, որ իդեալական ջերմաստիճանը 37-ից 40 աստիճան Ցելսիուս է:
Մեկ այլ վերաբերմունք
Բացի սննդի հետ առողջ հարաբերություններից, նրանք շատ ժամանակ են հատկացնում մարզվելուն։ Սննդի խելամիտ ընտրության հետ մեկտեղ՝ ակտիվ լինելը թույլ է տալիս ճապոնացիներին մնալ մարզավիճակում և նիհար, ինչը նպաստում է նրանց երկարակեցությանը: