1 շաբաթում բուժեք ստամոքսի խոցը, աղիքային խոցերը և կոլիտը՝ նռան միջոցով

Դիտումներ 2696

1 շաբաթում բուժեք ստամոքսի խոցը, աղիքային խոցերը և կոլիտը՝ նռան միջոցով

Ցուրտ եղանակի գալուստով դարակներում հայտնվում է իր բուժիչ հատկություններով եզակի մթերք՝ նուռը։ Այն ամենը, ինչ կազմում է պտուղը, այն է՝ կեղևը, միջուկը, ոսկորները, բուժիչ հատկությունների մի ամբողջ գանձարան է։ Շատ նռան կեղևները դեն են նետվում։ Եվ բացարձակապես ապարդյուն։ Այսօր կխոսենք նռան կեղեւի զարմանալի հատկությունների մասին։

Կազմը

Նռան կեղևի մեջ շատ ավելի օգտակար նյութեր կան, քան հատիկների միջուկում կամ սերմերում։ Կեղևը պարունակում է բազմաթիվ տարբեր վիտամիններ (C, PP, B խումբ, կարոտին) և հետքի տարրեր (երկաթ, կալիում, կալցիում, յոդ, ֆոսֆոր):

Նռան կեղևը պարունակում է ալկալոիդներ, հակաօքսիդանտներ, դաբաղանյութեր և պոլիֆենոլներ։ Նռան կեղևը միասին ունի հակաբորբոքային, հակասեպտիկ, հակամանրէային ազդեցություն։

Նռան կեղեւի օգտակար հատկությունները

1. Անեմիայի, հիպոթենզիայի, կալիումի և յոդի անբավարարության բուժում։

2. Ինֆեկցիոն և մրսածության դեպքում թուրմ են ընդունում, իմունային համակարգը ամրապնդելու և որպես մուլտիվիտամին։

3. Վերացնում է լնդերի արյունահոսությունը, լորձաթաղանթի աննշան վնասումը, բերանի տհաճ հոտը։ Վերացնում է բերանի խոռոչի և կոկորդի բորբոքումները։ 1 փ. մի բաժակ եռման ջուր լցնել մի գդալ նռան փոշու վրա։ Պնդել 30 րոպե, ապա լարել: Ստացված լուծույթով օրական մի քանի անգամ ողողեք բերանը և կոկորդը։

 

 

4. Ստամոքսի խոցի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի բուժում.

5. Օգնում է արյան վատ մակարդմանը։

6. Նորմալացնում է մարսողության պրոցեսները աղիներում, արագորեն ազատում է փորլուծությունը։

7. Հեռացնում է մարսողական համակարգի եւ միզասեռական համակարգի բորբոքային հիվանդությունները։

8. Վերացնում է մակաբույծ նախակենդանիներն ու որդերը։ Սալմոնելոզի և հելմինտների դեպքում նռան կեղևի թուրմը խմում են դատարկ ստամոքսին (յուրաքանչյուրը 0,5 հատ):

9. Պզուկների, բշտիկների և մաշկի բորբոքային պրոցեսների դեպքում օգտագործում են նռան կեղևի փոշուց և ջրից պատրաստված սերուցքային զանգված (թթվասերի խտություն)։ Նռան կեղեւը պարունակում է դաբաղանյութեր, որոնք ունեն հակամանրէային ազդեցություն։ Նռան կեղևից մաշկային զանգվածի կանոնավոր կիրառմամբ բորբոքումը թուլանում է, ճարպագեղձերի արտազատումը նվազում է, բշտիկները չորանում և անհետանում են:

Նռան կեղեւները օգնում են ազատվել ինչպես մաշկի ավելորդ յուղոտությունից, այնպես էլ դրա չորությունից։

Յուղոտ մաշկը սրբելու համար օգտագործեք հատուկ պատրաստված լոսյոն՝ 3 ճ.գ. լ. մանրացված կեղեւ լցնել 1 բուրգ: օղի. 2 շաբաթով դրվում է մութ տեղում՝ կիպ փակված տարայի մեջ։ 14 օր հետո լուծումը զտվում է։ Թուրմի մի մասը նոսրացնում են 9 մաս տաք ջրի մեջ։ Լոսյոնը պատրաստ է օգտագործման։

Չոր մաշկի համար կարող եք պատրաստել հատուկ յուղ՝ 3 ճ.գ. լ. մանրացված նռան կեղևները (ավելի լավ է փոշի վերցնել) լցնել մի բաժակ տաք բուսական յուղ (ցանկալի է զտված ձիթապտղի, եգիպտացորենի, խաղողի և այլն): Թրմեք 5-7 օր, ապա քամեք և օգտագործեք որպես կրեմ։

Նռան կեղևի փոշին կարելի է ավելացնել ձեր ցերեկային կրեմին (1 բաժին փոշի և 5 մաս սերուցք): Նման քսուքը ոչ միայն կհեռացնի ցանն ու կազատի բորբոքումը, այլեւ հանգստացնող ազդեցություն կունենա մաշկի վրա։

Նռան կեղևի թուրմը կօգնի ազատվել թեփից։ Այս 1 կույտի համար: ընդերքը լցնել 1 լիտր ջուր և եփել 15 րոպե։ Քամեք և նոսրացրեք տաք ջրով մինչև 3 լիտր: Մազերի կոնդիցիոները պատրաստ է։

Ինչպես օգտագործել նռան կեղևը

Նախքան կտրելը, անպայման լվացեք նուռը։ Հացահատիկները մաքրելուց հետո կեղևը սպիտակ թաղանթների հետ միասին մանր կտրատեք և չորացրեք ջեռոցում միջին ջերմության վրա: Կեղևները լավ չորանալուց հետո դրանք կարելի է մանրացնել մինչև փոշու վիճակ և պահել ամուր փակ չոր տարայի մեջ։



Ի՞նչ կլինի օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր մի բաժակ նռան հյութ խմեք

Բոլորը գիտեն նռան օգտակար հատկությունների մասին։

Սակայն ոչ բոլորը գիտեն, որ թարմ մրգերն ու դրանից ստացված հյութը կարող են պայքարել օրգանիզմում քաղցկեղային բջիջների զարգացման ռիսկի դեմ։

Բացի այդ, ըմպելիքն օգնում է երիտասարդացնել օրգանիզմը։

 

 

Հյութն օգտակար է նաև հիպերտոնիկ հիվանդների համար, քանի որ այն կարող է նվազեցնել ճնշումը։

Այս մասին ասաց բժիշկ Օլգա Բերդնիկովան։

Մասնագետը լրագրողների հետ զրույցում նշեց նաև, որ նախ անհրաժեշտ է բժշկի հետ խորհրդակցել՝ հակացուցումները հայտնաբերելու կամ կոնկրետ անձի օրական որքան կարող է խմել։

Պետք է հաշվի առնել, որ ոչ բոլորն են կարող խմել այս հյութը:

 



Բացի այդ, մի սկսեք կտրուկ պահպանել նորմը: Պետք է աստիճանաբար սրան գանք։ Կարելի է սկսել կես բաժակ ըմպելիքից, որը նոսրացված է ջրով։ 

«Նռան հյութ ընդունելու կտրուկ մեկնարկի դեպքում դա կարող է հանգեցնել անհանգստության, այրոցի և փորկապության», - մեջբերում է բժիշկը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը