Բնական միջոց, որը իջեցնում է բարձր ճնշումը․ Խորհուրդ բոլոր ճնշում ունեցողներին
Այս գործիքների շնորհիվ ձեր ճնշումը նորմալ կլինի, և ձեր առողջությունը հիանալի կլինի:
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության տվյալներով՝ արյան բարձր ճնշումը մահացու է, երբ զուգակցվում է ուղեղի և սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների հետ։ Այն ամեն տարի պատասխանատու է սրտանոթային հիվանդություններից մահացությունների 45%-ի համար:
Արյան բարձր ճնշումը հայտնի է նաև որպես «լուռ հիվանդություն»։ Քանի որ այն չունի տեսանելի ախտանիշներ, հատկապես վաղ փուլերում:
Ամենամյա ստուգումը կարևոր է դրա վաղ հայտնաբերման համար: Եվ կան նաև մթերքներ, որոնք կանխում են հիպերտոնիան և օգնում նորմալացնել արյան ճնշումը։
1. Սխտոր. Սխտորի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը՝ ծծմբային միացության պատճառով։ Այն նաև հիանալի հակամակարդիչ է: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել այն հում վիճակում, քանի որ ջերմային մշակման ժամանակ կորցնում է իր հատկությունների մինչեւ 90%-ը։
2. Մագնեզիումով հարուստ մթերքներ։ Պարզվել է, որ մարդիկ, ովքեր այս հանքանյութի պակաս ունեն, ունեն արյան բարձր ճնշման նկատմամբ զգայունության բարձրացում: Ամենաշատ մագնեզիում պարունակող մթերքներ. ընկույզներ, ինչպիսիք են նուշը և բրազիլական ընկույզը, ավոկադոն, դդմի սերմերը, գարի, քինոա, սպանախ, chard, սպիտակ և սև լոբի:
3. Նեխուր. Այն պարունակում է մի նյութ, որը կոչվում է 3-N-butylphthalide: Ինչը ոչ միայն նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը, այլեւ նվազեցնում է հորմոնների արտադրությունը, որոնք առաջացնում են զարկերակների նեղացում։
4. Կիտրոն . Այն գործում է անմիջապես արյան անոթների վրա՝ դրանք դարձնելով ավելի փափուկ և առաձգական: Արդյունքում, այն նպաստում է պատշաճ արյան հոսքին, ճնշումը վերադարձնելով նորմալ:
5. Մեղր. Հանգստացնող ազդեցություն ունի զարկերակների վրա։ Խորհուրդ է տրվում օրական մեկ կամ երկու թեյի գդալ ընդունել՝ ճնշումը կանխելու և թուլացնելու համար։ Ցանկալի է նաև օրական դատարկ ստամոքսին մեղրով և ռեհանի հյութով ջուր խմել (ավելացնել 1-ական թեյի գդալ):