Ամենաօգտակար մթերքը վահանաձև գեղձի խնդիրների և հիվանդությունների դեպքում
Դիտումներ 573
Վահանաձև գեղձը ներզատական համակարգի կարևոր օրգան է, որն արտադրում է թիրոքսին հորմոն։ Վահանաձև գեղձը փափուկ թիթեռանման օրգան է, որը տեղակայված է պարանոցի առջևում, անմիջապես «ադամախնձորից» ներքև։
Այս գեղձն արտադրում է երկու հորմոն՝ թիրոքսին (Т4) և տրիյոդթիրոնին (T3):
Իսկ ո՞ր մթերքն է ամենաօգտակարը ՝ վահանաձև գեղձի խնդիրների և հիվանդությունների դեպքում։
Մասնագետները վահանձև գեղձի խնդիրների դեպքում խորհուրդ են տալիս օգտագործել յոդով հարուստ մթերքներ, ցինկով հարուստ մթերքներ։
Դրանցից են ՝ ծովային ձկնեղենը, ծովային կաղամբը, գազարը, սոխն ու սխտորը, բրինձը, պոմիդորը, ձվի դեղնուցը, ելակը, անտառային մորին, անանասը, ցիտրուսայինները, սպանախը, հավի միսը, դառը շոկոլադը և այլն։
Սակայն թվարկածներից զատ ամենաօգտակար մթերքը ծովային ձկնեղենն է։
Ամենաընթերցվածը