Սննդաբան Դարիան գաղտնիք է բացել, թե ինչպես նիհարել «Մի բուռ չամիչով»

Դիտումներ 401

Սննդաբան Դարիան գաղտնիք է բացել, թե ինչպես նիհարել «Մի բուռ չամիչով»

Սննդաբան Դարիա Ռուսակովան  ասել է, որ սլացիկ արտաքին ունենալու համար պետք չէ ձեզ տանջել խիստ դիետաներով և հոգնեցնող մարզումներով։

Բավական է փոխել սննդակարգի էներգիայի խտությունը։

Ըստ մասնագետի՝ սննդի էներգիայի խտությունը արտադրանքի մեկ գրամում պարունակվող էներգիայի քանակությունն է (կիլոկալորիա) (կկալ/գ), որը որոշվում է բաղադրությամբ։



Ռուսակովան խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ավելացնել ջրով հարուստ մթերքներ և սննդային մանրաթելեր. դրանք ավելի քիչ էներգիայի խտություն ունեն, նշում է Իզվեստիան ։

«Հասարակ օրինակ. մի բուռ չամիչն ու մեկ աման խաղողը մոտավորապես նույնքան կալորիա են պարունակում: Բայց խաղողը ցածր էներգիայի խտությամբ մթերք է և կստիպի ձեզ ավելի արագ զգալ կուշտ, այնպես որ այն կարելի է ներառել ցածր էներգիայի խտության «մեծածավալ» սննդակարգում, իսկ չամիչը՝ ոչ»,- բացատրեց նա:



Դիետոլոգը հավելեց, որ էներգիայի ցածր խտությամբ նման մթերքները ներառում են թարմ մրգեր և բանջարեղեն, ինչպես նաև դրանց հիման վրա պատրաստված հյութեր, ապուրներ և արգանակներ, յուղազերծված կաթ, կարմիր լոբի, խեցգետնի միս և ծովախեցգետին, ջրիմուռներ, դդմի խավիար, սունկ, թեյ և սուրճ։

 



Ամենաընթերցվածը