«Էկոնոմ» կոտլետներ. գերում են իրենց համով և օրիգինալ տեսքով․ Ես իսկապես գնահատում եմ նման բաղադրատոմսերը

Դիտումներ 550

«Էկոնոմ» կոտլետներ. գերում են իրենց համով և օրիգինալ տեսքով․ Ես իսկապես գնահատում եմ նման բաղադրատոմսերը

Ձեզ հարկավոր է․

 500 գ ցանկացած աղացած միս

 2 ճ.գ. վարսակի ալյուր

 0,5 ճ.գ. կաթ

 2 ձու

 1 միջին սոխ

 2 պճեղ սխտոր

 աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

 2 խոշոր կարտոֆիլ

 1 միջին սոխ

 1 ճ․գ․ ալյուր

 1 ճ.գ. ջուր

 2 ճ.գ. տոմատի մածուկ

 2 ճ.գ. սերուցք

 աղ, պղպեղ և ցանկացած համեմունք ըստ ճաշակի

 

 

Պատրաստել աղացած միսը։ Դա անելու համար հարել ձվերը և ավելացնել կաթը։ Այս խառնուրդը լցնել վարսակի ալյուրի վրա և մի կողմ դնել։ Սոխն ու սխտորը մանր կտրատել, խառնել աղացած մսի հետ, աղ ու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, ավելացնել թրջած փաթիլները, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել։ Կեղևազատել կարտոֆիլը և կտրատել խորանարդների։

Աղացած միսից թխվածքի նման կտորներ ձեւավորել եւ վրան կարտոֆիլի կտոր դնել։

Միացրեք տափակ եզրերը, որպեսզի եփելու ժամանակ կոտլետը չփլվի։

Կոտլետները տապակել բուսայուղի մեջ մինչև դարչնագույնը և դնել չհրկիզվող ամանի մեջ։

Պատրաստել սուս. Սոխը մանր կտրատել և տապակել այն թավայի մեջ, որտեղ տապակվել են կոտլետները։ Ջրի մեջ լուծել տոմատի մածուկը, սերուցքը (թթվասերը), ալյուրը, լավ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։ Լցնել սոխով տապակի մեջ։ Աղ, պղպեղ, ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները, եփ գալ 5 րոպե կափարիչի տակ, ապա այս սոուսը լցնել կոտլետների վրա։

Կոտլետները 20 րոպեով դնում ենք ջեռոցում՝ 180–200 աստիճան ջերմաստիճանում թխելու համար։



Ինչպես պատրաստել կոտլետներ սովորական աղացած մսից, բայց այժմ կրիկնակի համեղ և հյութալի

Բաղադրությունը․

Աղացած միս - 500 գր
Աղ - 1 թ.գ
Օսլա - 1 ճ.գ.
Սև աղացած պղպեղ
Սոդա - ½ թեյի գդալ
Շաքարավազ - ½ թ/գդ
Սխտոր - 3 պճեղ
Թթվասեր - 2 ճ.գ.
Բուսական յուղ

 

 

Համը արտահայտիչ դարձնելու համար աղացած միսին ավելացնել աղ, օսլա, սոդա, սև պղպեղ և մի քիչ շաքարավազ։ Ավելացրեք թթվասեր՝ ֆարշի փափկության համար։

 

 

 

 



Ավելացնել մանրացված սխտորը, ապա լցնել քացախի մեջ, որպեսզի փափկեն։

Աղացած միսը հունցում ենք և փոքր երկարավուն կոտլետներ ենք կազմում։
 

Կոտլետները տապակում ենք յուղով տապակի մեջ, մինչև դարչնագույն դառնա բոլոր կողմերից:

Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը